• Heb je Instagram nodig als freelancer?

  Lees meer
 • Waarom het geven van een kerstgeschenk aan freelancers een goed idee is

  Lees meer
 • Wat is een freelance platform?

  Lees meer
 • Automatisering is niet altijd het antwoord: 4 tips om in te spelen op Customer Intimacy.

  Lees meer

Heb je Instagram nodig als freelancer?

Foto’s en filmpjes bekijken, posten, delen en liken. Dat is Instagram in één zin. Maar wat kan jij ermee, als freelancer of als kleine ondernemer? Is het echt nodig om een account aan te maken? En zo ja, hoe krijg je dan genoeg mensen die dat interessant vinden? Om je op weg te helpen hebben wij een aantal geelgouden tips voor je. Zodat jij de wereld van Instagram over kan nemen met jouw prachtige (bedrijfs)account.

10 minuten

Waarom het geven van een kerstgeschenk aan freelancers een goed idee is

Kerst is weer in zicht en daar hoort ook een traditie bij: het geven van een kerstpakket. Veel bedrijven zijn al op tijd bezig met het uitzoeken van een cadeau voor hun eigen werknemers en het wordt als normaal gezien om in deze gewoonte mee te gaan. Maar hoe gewoon is het om een kerstpakket aan je freelancers te geven?

5 minuten

Wat is een freelance platform?

Een digitale rolodex, maar dan meer! Misschien wat vreemd om op een freelance platform uit te leggen wat een freelance platform nu eigenlijk inhoudt. Maar omdat we de vraag ‘Wat is een freelance platform?’ regelmatig voorbij zien komen (van vrienden, familie en (beginnende) freelancers), beantwoorden we hem hier.

7 minuten

Automatisering is niet altijd het antwoord: 4 tips om in te spelen op Customer Intimacy.

Automatisering is voor veel ondernemers tegenwoordig de standaard, waardoor het plaatsen van een gezicht achter een bedrijfsnaam vaak wordt vergeten. Terwijl dit absoluut geen hogere wiskunde is. Wanneer je het navraagt, wordt iedereen uiteindelijk vrolijker van persoonlijk contact door bijvoorbeeld een belletje. Gewoon een belletje waarin iemand welkom wordt geheten, waarin het een en ander wordt uitgelegd en alles in context wordt geplaatst. Echt even iemand aan de lijn hebben of een persoonlijke mail ontvangen is toch leuker dan in de geautomatiseerde e-maillijst te komen.

9 minuten

Wat zijn nu eigenlijk de plekken waar jij als freelancer kan (of bijna moet) werken?

Omdat iedereen een voorkeur heeft voor andere locaties en omdat er zoveel verschillende koffie-, lunch-, taart- en thee tenten beschikbaar zijn, focus ik mij hier op 11 ‘echte flexwerkplekken’. Gewoon plekken waar je een ruimte, zolder, tafel kan huren waar gepassioneerd gewerkt wordt, in plaats van een plek waar je hippe happe moet zijn.

22 minuten

Ben jij wel of niet bereikbaar op vakantie?

Van de freelancers geeft 53,6% aan dat zij wel bereikbaar zijn voor (nieuwe) opdrachtgevers wanneer zij op vakantie zijn. 46,4% geeft aan van niet. Maar hoe doe je dat eigenlijk, wel of niet bereikbaar zijn tijdens je vakantie?

7 minuten

Een gender loonkloof, terwijl je als freelancer zelf je uurtarief bepaalt?

De Gender Pay Gap houdt sinds de berichtgeving uit Brittannië begin dit jaar ook Nederland bezig. Ik hoor je al denken: “Is dat dan ook het geval bij freelancers?” Dat zou misschien vreemd zijn, omdat je zou denken dat je als freelancer ‘in principe’ het uurtarief zelf bepaalt...“Dan gooi je je uurtarief toch gewoon wat omhoog?”

8 minuten

10 Stappen die jij moet doorlopen wanneer je freelancer wil worden

Wanneer je besluit om freelancer te worden, is het belangrijk dat jij een aantal zaken goed doorneemt omtrent het freelanceschap. Om deze reden hebben wij een checklist uitgebreid tot een flink 10 stappenplan met extra uitleg. Pak eruit wat voor jou nuttig is, zodat jij straks goed voorbereid bent op het eigen baas zijn.

50 minuten

Uurtje factuurtje?

Jij kan als freelancer kiezen uit verschillende verdienmodellen. De bekendste die gebruikt wordt is het ‘uurtje-factuurtje’ model. Ook bij Jellow wordt dit gebruikt. Dat betekent dat jij betaald krijgt voor de tijd die jij aan een opdracht gewerkt hebt en dat jij dus een uurtarief voor jezelf moet bepalen. Maar hoeveel is jouw kunde eigenlijk waard? Hoe zorg je ervoor dat je enerzijds niet te weinig vraagt voor die diensten die jij levert en anderzijds niet een te hoog uurtarief stelt waardoor opdrachtgevers in plaats van jou met een ander in zee gaan?

8 minuten

Compensatie vragen voor een te laag uurtarief, deel 2

Hoeveel (andere) freelancers vragen iets ter compensatie wanneer zij werken voor een te laag uurtarief? En wat voor compensatie is dit dan? Een tijdje geleden vroegen wij freelancers of zij weleens het uurtarief verlaagd hebben voor een opdrachtgever en of zij daarvoor compensatie gevraagd hebben. En wat blijkt, ongeveer 49% van de freelancers werkt niet voor minder dan het aangegeven uurtarief en bijna 12% heeft weleens compensaties gevraagd voor een te laag uurtarief.

6 minuten

Ben jij een inspirerende leider?

Een groeiende en innoverende economie met inspirerende bedrijven vraagt om inspirerende professionals. Maar hoe weet je eigenlijk of jij wel zo inspirerend bent? Of sterker nog, heb jij dit wel in je? Vandaag geef ik antwoord op deze vraag en help ik jou om nog succesvoller te worden in je werk als freelancer!

8 minuten

Afgewezen voor een opdracht. Wat nu?

Er komt een mooie opdracht om de hoek kijken! Jij past perfect in het plaatje en vol enthousiasme typ je een leuke reactie en/of gooi je een mooie offerte de deur uit, even wachten en dan…..kiest de opdrachtgever voor een ander. Hartstikke vervelend, maar je kan er niets aan doen.

7 minuten

Is long-distance freelancen iets voor jou?

Soms zie je weleens van die berichten voorbij komen: een typische freelancer die lekker in een hangmatje ligt met links de zee, rechts een kokosnoot en een laptop op schoot. De ideale omstandigheden, zou je denken....toch kan het soms ook knap lastig zijn om op afstand te werken.

6 minuten

Mogen we komen spieken?

Lijkt het jou leuk om jouw werkomgeving te delen met het Jellow netwerk? Als je heel enthousiast bent kunnen we misschien afspreken om een keertje langs te komen.

2 minuten

Met welke term identificeer jij jezelf?

Ben ik een freelancer of zzp’er? Ik heb een eenmanszaak, ben ik dan direct een freelancer? Ben ik opzoek naar een interimmer of naar een freelance professional? Freelancer, zzp’er, eenmanszaak, interimmer, allemaal termen die door elkaar heen gebruikt worden. Vaak bedoelen we er hetzelfde mee, maar wat is het verschil tussen zzp, freelance, interim en de eenmanszaak? Geef maar toe, jij hebt het vast ook wel eens Gegoogled. Dan bekennen wij, dat we onderling ook allemaal verschillende woorden gebruiken voor onze professionals. Om wat opheldering te krijgen, ook voor onszelf, zetten wij die verschillen hieronder uiteen.

7 minuten

Ik zoek freelance opdrachten...

….maar waar vind ik ze? Niet alleen als je net begonnen bent, maar ook als je wat langer in de running bent: een opdracht vinden is niet altijd binnen 3 seconden gepiept. Waar en hoe begin je dan met werk zoeken? Lees hieronder meer.

7 minuten

Blijf up to date!

Ben jij al 1 van de 42.000 zzp'ers die zich hebben aangesloten bij ZZP Nederland?

2 minuten

Houd jij je wel aan de nieuwe privacywet?

Heb jij weleens een e-mailadres waarin een voor- en achternaam verwerkt staan? Vast wel! Dat betekent dat de nieuwe privacywet (Algemene Verordening Persoonsgegevens) wanneer die ingaat op 25 mei 2018, ook van toepassing is op jou. Riskeer jij een boete van €20.000.000,- of ga je ervoor zorgen dat je AVG-proof bent?

12 minuten

Freelancer, wees nou eens authentiek!

Vanzelfsprekend is niemand hetzelfde en heeft iedereen unieke kenmerken. Jij kan, als freelancer of zzp’er, jouw persoonlijkheid uiten door onder andere in je profiel een leuke samenvatting of een interessante titel toe te voegen. Ook is het niet verkeerd om jouw reactie op een opdracht persoonlijk te maken. Toch zien wij dat dit niet altijd gebeurt, terwijl dit voor opdrachtgevers belangrijk is. Hoe laat jij jouw persoonlijkheid zien in je profiel?; Reageer jij op vacatures die je krijgt met een persoonlijk bericht of sta je op de automatische piloot?

6 minuten

De verrassende werkplek

Je komt vaak op verschillende werkplekken als je als freelancer werkt. De ene keer kies je ervoor om thuis te werken, de andere keer toch in een café, op het kantoor van de opdrachtgever, of misschien heb je zelf wel een werkplek gecreëerd. Iedereen heeft een andere voorkeur en geen van deze werkplekken is hetzelfde. Veel bedrijven maken hippe kantoren waardoor het aanvoelt als een huiskamer of zelfs een vakantieoord. Op die manier wordt een positieve vibe gecreëerd om een inspirerende omgeving te zijn voor de werknemers. Ben jij weleens op een bijzondere werkplek geweest of heb jij er een zelf gemaakt? Ook bij Jellow speelt creativiteit een belangrijke rol, lees hieronder hoe dat bij ons terug te vinden is op de werkplek.

3 minuten

Code geel!

Heb je het nieuws gehoord? In Nederland is het code geel vandaag! Met trots kunnen we vertellen dat we een strategische samenwerking aan zijn gegaan met de Belgisch-Nederlandse mediagroep het Mediahuis. Nieuwsgierig? Hieronder kan je het persbericht over de samenwerking lezen.

2 minuten

Laag uurtarief, tegenprestatie als compensatie?

Soms kan het voorkomen dat je als freelancer een mooie opdracht tegenkomt, maar dat het gevraagde uurtarief voor jou net iets te laag ligt. Wij vragen ons af of jij die opdracht dan toch aanneemt én of je weleens hebt nagedacht over een tegenprestatie als compensatie hiervoor.

3 minuten

Zomer, laagseizoen & komkommertijd

Synoniemen die onlosmakelijk worden gebruikt met de maanden juli en augustus. Komkommerkwekerijen waren voorheen druk in de zomermaanden terwijl bij andere bedrijven de bedrijvigheid juist laag lag. Maar hoe staat het met de activiteiten voor freelancers, waarbij de werkdruk niet in de handen ligt van het seizoen? In deze blog geeft Marita de Bondt 7 tips om als Freelancer de komkommertijd door te komen.

4 minuten

Personal Branding: een must voor elke freelancer!

Personal Branding is hot. Ook voor freelancers is het een enorm belangrijk aandachtspunt. Het bepaalt namelijk het succes voor jouw business! In deze blog worden alle ins en outs over Personal Branding verteld en wat de voordelen voor jou als freelancer zijn.

6 minuten

Breaking Jellow News!

Jellow wordt ingezet bij kwaliteitsimpuls in de sport! Sinds het begin van dit jaar is het vakgebied 'sport' toegevoegd. Een vreemde eend in de bijt omdat het eigenlijk een branche betreft in plaats van een specialisme. Hoe is dit tot stand gekomen?

2 minuten

De top 5 tools voor freelancers

Als freelance professional heb je vaak je handen vol met plannen, organiseren en geldzaken regelen voordat je überhaupt tijd aan je opdrachten kunt besteden. Veel freelancers verliezen kostbare tijd aan bijvoorbeeld boekhouden en maken vaak een to-dolijstje in hun hoofd. Het risico? Je wordt slordig of vergeet belangrijke taken.

5 minuten

Niets te vrezen

Zzp’ers en opdrachtgevers hebben niets te vrezen van eventuele boetes en naheffingen. Dat staat in een brief die staatssecretaris Wiebes (Financiën) heeft verstuurd naar enkele tientallen branches.

3 minuten

Interview met Olivier de Ruyver bij Tygers!

Tygers heeft een interview geplaatst over de komst van onze nieuwe commercieel directeur Olivier. Hij is een paar weken geleden overgestapt van Catawiki naar Jellow! Waarom heeft hij de overstap gemaakt? Lees het volledige interview.

6 minuten

Breaking Jellow news!

Met trots kondigen we de komst van Olivier de Ruyver aan bij het Jellow team. Olivier stapt over van Catawiki waar hij commercieel directeur was. Ook bij Jellow wordt Olivier commercieel directeur. Op naar een succesvolle en vooral mooie samenwerking. Welcome on board!

1 minuut

Kennis delen over kennissen

Zou de recruitment wereld niet veel eenvoudiger worden als recruiters beter zouden gaan samenwerken?

3 minuten

Share to Grow!

"There is no delight in owning anything unshared." Seneca

3 minuten

Kennis delen zodat jij en ik kunnen groeien

Er zijn er nog altijd bedrijven, of moet ik zeggen mensen, die bloggen zien als derving van inkomsten. Want waarom zou je je kennis weggeven? Daarnaast zijn er bedrijven die blogs – tijdelijk – inzetten als marketingtruc; om even snel hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Persoonlijk ben ik van mening dat kennis delen, waarvan blogs een heel goed voorbeeld zijn, zorgt dat jij én ik kunnen groeien!

5 minuten

Het tijdperk van de freelancer

Het aantal freelancers blijft ieder jaar flink groeien. De groeiende groep Millenials ziet freelancen als de manier om hun eigen leven in te delen. Voor bedrijven betekent dat dat ze extra moeten bijsturen om hun talent binnen het bedrijf te houden. Maar het biedt ook nieuwe kansen om talent aan te trekken in freelancevorm.

4 minuten

Jellow haalt €500.000,- op voor groei!

Jellow is hard op weg om de markt voor freelance professionals flink op zijn kop te zetten. Na een succesvolle lancering is het tijd voor een doorgroei. Om de groeiplannen te realiseren werd onder meer financiering opgehaald bij de NOM.

5 minuten

Bezoek HR Directeur SAP

Gisteren hadden wij het genoegen om Jim van der Wardt, HR directeur SAP, in Naarden te mogen ontvangen. Het was een succesvolle brainstorm sessie!

1 minuut

Ahold huurt in via Jellow

Ook Ahold huurt sinds vandaag in via Jellow. Vanaf volgende week start Bert als Projectmanager binnen de afdeling operations. Wij wensen hem veel succes met deze opdracht.

1 minuut

100 Startups!

De 100ste startup heeft zich aangemeld bij Jellow voor startups!

1 minuut

Startup of the week

Vandaag zijn wij even oranje, want namens Founded in Holland zijn wij uitgeroepen tot: STARTUP OF THE WEEK!

1 minuut

NDC Media bij Jellow

Breaking News: Ook NDC kiest voor Jellow! Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking

1 minuut

Emerce interview met Jellow

Noel Wilson is geïnterviewd over waarom technologie de intermediair kan vervangen. Lees hier het interview!

6 minuten

Nieuwe website!

De nieuwe Jellow website is sinds vandaag in de lucht! Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt.

1 minuut

Interview in Sprout over Jellow

Mede-oprichter Lars Evers stond dit weekend met een interview in Sprout over Jellow en ondernemen! Lees in deze blog het interview

7 minuten

Startup Launch

Jellow introduceert Jellow voor startups! Startup Jellow gaat andere startups helpen door toegang te geven tot haar unieke netwerk van professionals en opdrachtgevers. Startups in Nederland kunnen vanaf nu freelancers vinden en benaderen maar ook hun eigen expertise aanbieden via het online platform van Jellow.

4 minuten

Jellow te gast bij Werken.FM

Gisteren was Jellow te gast bij Werken.FM. Ze waren benieuwd naar het verhaal van Jellow.

1 minuut

Nieuwe partner: theFactor.e

Wij zijn blij dat we kunnen vermelden dat Jellow een nieuwe partner heeft: theFactor.e!

1 minuut

Erkenning uit de markt

Afgelopen week heeft Jellow weer veel erkenning gekregen vanuit de markt!

1 minuut

Staffing Award!

Startup Jellow mag zich na ruim 2 jaar al beste HR-platform en marktplaats van Nederland noemen! Tijdens de 'Staffing Award-verkiezing 2015', georganiseerd door ZZP Barometer, is Jellow de winnaar geworden in de categorie ‘beste platform en marktplaats.'

2 minuten

Nieuwe partner: Bencx

Wij zijn blij dat we kunnen vermelden dat Jellow een nieuwe partner heeft: Bencx!

1 minuut

Nieuwe partner: Someone

Wij zijn blij dat we kunnen vermelden dat Jellow een nieuwe partner heeft: Someone!

1 minuut

Artikel over Jellow

Onze organisatie mooi verwoord in het artikel 'Lang leve de revolutie', geschreven door Tim Rook

5 minuten

Nieuwe partner: Scripta

Professionals opgelet! Het is tijd om te communiceren dat wij een nieuwe partner hebben die de screening op zal gaan pakken voor het vakgebied communicatie.

1 minuut

Jellow in de Groninger Internet Courant

Jellow in de krant! Nadat wij enkele dagen geleden vermeldden dat Jellow & Concept7 een partnership hebben gesloten, staat er nu een leuk stuk in de Groninger Internet Courant!

2 minuten

Nieuwe partner: Concept7

Professionals opgelet! Voor het vakgebied UX & Web Design hebben wij een nieuwe partner

1 minuut

Nieuwe partner: WAHU

Freelancers in het vakgebied Bouw & Installatie opgelet! Met trots verwelkomen wij onze nieuwe partner WAHU! WAHU zal de screening van de partners gaan verzorgen op het gebied van Bouw & Installatie.

2 minuten

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.