Als opdrachtgever Als freelancer

Vind mooie opdrachten

Eigenlijk een verkeerde titel, want bij Jellow word je gevonden in plaats van andersom. Bij Jellow staat de freelancer centraal in plaats van de opdracht. De opdrachtgever maakt op basis van het profiel een selectie en alleen deze freelancers worden uitgenodigd om te reageren. Hierdoor werkt Jellow efficiënter en effectiever dan andere online platforms/marktplaatsen.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Maak tags aan en vul de gegevens in. Laad je CV op of koppel je LinkedIn profiel. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet in jouw Jellow-profiel. Vergeet niet een foto toe te voegen en je account te bevestigen.

 • Kan iedereen mijn profiel zien?

  Je profiel is niet openbaar. Dit betekent dat alleen door ons gescreende eindopdrachtgevers jouw volledige profiel kunnen zien. Hierdoor word je niet onnodig lastiggevallen door intermediairs, maar word je alleen benaderd door eindopdrachtgevers. Ook andere freelancers kunnen jouw (volledige) profiel niet inzien.

 • Hoe vaak moet ik mijn profiel bijwerken?

  Ons systeem zal afhankelijk van je beschikbaarheid met je communiceren. Wij proberen dit zo relevant mogelijk te doen. Dit betekent dat we je niet om je beschikbaarheid zullen vragen als jij hebt aangegeven dat je nog een paar maanden met je huidige opdracht bezig bent. Uiteraard mag je altijd je profiel updaten of wijzigen op het moment dat jij dit wilt. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen.

 • Wat voor opdrachtgevers maken er gebruik van Jellow?

  Jellow is voor freelancers en eindopdrachtgevers. Iedereen die een opdracht via Jellow met freelancer wil delen wordt van te voren door ons gescreend. Zo zorgen wij ervoor dat freelancers niet door intermediairs lastig worden gevallen, maar alleen relevante opdrachten van eindopdrachtgevers krijgen toegezonden. Wij zien hier streng op toe en controleren iedere opdrachtgever die van Jellow gebruik wil maken.

 • Kan ik mijn profiel verrijken?

  Je kunt je profiel nog interessanter maken door deze aan te vullen met ‘feedback’. Je kunt eenvoudig oud-opdrachtgevers uitnodigen om feedback te geven. Deze feedback is voor iedere ingelogde opdrachtgever zichtbaar. Het is raadzaam om dit te doen, want onze ervaring is dat opdrachtgevers hier veel waarden aan hechten. Daarnaast kan jij gebruikmaken van de Jellow scan. De Jellow scan geeft jou (en als je deze toevoegt aan je profiel ook aan de opdrachtgever) inzichten over jouw soft skills.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Houd er rekening mee dat je bij Jellow minder vaak benaderd wordt dan bij 'marktplaatsen'. Opdrachtgevers maken van te voren een selectie van freelancers. Een beschikbare opdracht wordt alleen naar deze selectie gestuurd. Daardoor krijg je wellicht wat minder opdrachten toegezonden. Maar...... de opdrachten die je krijgt toegezonden zijn relevanter en je hoort tot een kleine selectie waardoor je niet met 100 freelancers op 1 opdracht reageert. Dit vinden we wel zo efficiënt en effectief.

 • Hoe reageer ik op opdrachten?

  Als je wordt geselecteerd krijg je een mailbericht met een link naar de opdrachtomschrijving. Hier kan je ook reageren. Dit kan uitgebreid of kort-en-krachtig, wat jij wilt. Ook als je geen interesse hebt, kan je dit aangeven. Dat is wel zo prettig voor de opdrachtgever.

 • Mag ik het tarief en de voorwaarden zelf bepalen?

  Uiteraard bepaal je altijd zelf of je de opdracht interessant vindt en wat je tarief en voorwaarden voor de opdracht zullen zijn. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk het directe contact mogelijk te maken tussen jou en de opdrachtgever. Daarom neemt de opdrachtgever ook direct contact met je op voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek, waarin jullie de opdracht, het tarief en de voorwaarden bespreken.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Ga op gesprek

Voordat een inhuur plaatsvindt, vindt er vaak een kennismakingsgesprek plaats waarin opdrachtgever en freelancer elkaar ontmoeten. Als jij en de opdrachtgever dit allebei prettig vinden, kunnen jullie dit samen overleggen en regelen. Dat kan via Jellow, of jullie kunnen gewoon gegevens uitwisselen. Wat voor jullie het handigst is ;-)!

 • Bepaal ik zelf de voorwaarden bij inhuur?

  Bij Jellow zit jij aan het roer en bepaal je samen met de opdrachtgever de voorwaarden wanneer jij voor een opdracht wordt gevraagd. Wanneer jij contact hebt met de opdrachtgever, bespreken jullie samen het tarief en de voorwaarden.

 • Moet ik ook iets betalen?

  Goede vraag! Als freelancer schrijf jij je gratis in. Wanneer jouw profiel compleet is kan jij gevonden worden door opdrachtgevers en uitgenodigd worden voor opdrachten. Wanneer jij door een opdrachtgever wordt ingehuurd bepalen jullie samen het uurtarief en de voorwaarden. Er zit geen marge tussen hetgeen de opdrachtgever betaalt en jij ontvangt.

 • Mag ik dus alles zelf bepalen?

  Wij denken dat jij zelf heel goed je voorwaarden kan bepalen en de gesprekken en onderhandelingen kan voeren. Daar heb je ons niet voor nodig. Jij bepaalt de voorwaarden samen met de opdrachtgever.

3. Ga op gesprek

4. Word ingehuurd

Als je wordt ingehuurd door een opdrachtgever, bepaal je samen met de opdrachtgever hoe de inhuur gaat verlopen. Vaak heeft de opdrachtgever een vaste manier van inhuren. Soms maken ze de contracten zelf, soms maken ze gebruik van een externe broker en soms maken ze gebruik van ‘Jellow Contracting’ (onze eigen broker).
 • Is Jellow Contracting gecertificeerd?

  Jellow Contracting is aangesloten bij de BOVIB. De branche organisatie voor brokers. Hierdoor ben jij en de opdrachtgever verzekerd van het feit dat de overeenkomst volgens de meest recente wet- en regelgeving is opgesteld.

4. Word ingehuurd

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je graag!

Stel je vraag

Overtuigd?
Schrijf je nu in bij Jellow

Maak een profiel aan

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.