Veelgestelde vraag: Wat zijn freelance pools en hoe worden deze door opdrachtgevers ingezet in Jellow?

Jellow

Als freelancer heb je bij Jellow een profiel om gevonden te worden door opdrachtgevers. Opdrachtgevers hebben een account om toegang te krijgen tot het gehele freelance netwerk in Jellow, maar wist je ook dat veel opdrachtgevers een eigen freelance pool opbouwen? In deze blog lees je meer over het tot stand komen van deze freelance pools, de voordelen en hoe jij hier onderdeel van kan worden.

Het netwerk

Iedere opdrachtgever in Jellow heeft toegang tot het volledige netwerk met alle freelancers. Zij kunnen dit netwerk gemakkelijk raadplegen wanneer zij een openstaande opdracht hebben. Opdrachtgevers kunnen dan freelancers selecteren en uitnodigen voor een opdracht, waarop freelancers direct kunnen reageren. Wanneer jij als freelancer reageert, krijgt de opdrachtgever ook toegang tot jouw contactgegevens. Jullie kunnen verder communiceren via Jellow, maar dat kan ook via andere communicatiemiddelen. Opdrachtgevers en freelancers komen op deze manier eenvoudig met elkaar in contact.

Een eigen freelance pool

Veel opdrachtgevers bouwen daarnaast ook nog aan hun eigen freelance pool. Zo hebben opdrachtgevers altijd een up to date pool van freelancers waar zij in het verleden mee samengewerkt hebben en/of waar zij in de toekomst mee willen samenwerken. Een eigen pool zorgt ervoor dat opdrachtgevers freelancers niet uit het oog verliezen. Opdrachtgevers kunnen een opdracht eenvoudig delen of direct contact opnemen met de freelancers in hun eigen pool. Samenwerkingen komen zo nog sneller tot stand.

Onderdeel worden van een pool

Wanneer je onderdeel bent van een opdrachtgevers pool kan je eerder gevonden worden door de desbetreffende opdrachtgever. Opdrachtgevers kunnen op verschillende manieren hun pool opbouwen. Dit doen zij door het delen van een uitnodigingslink met freelance kennissen, hun LinkedIn netwerk en interessante freelancers uit Jellow.

Als freelancer is het ook mogelijk om jezelf in te schrijven voor de pool van de opdrachtgever. Dit kan via de link onderaan de omschrijving van de opdracht waarvoor jij bent uitgenodigd. Hierdoor blijf je nog beter op de hoogte en kom je eerder in aanmerking voor opdrachten van de opdrachtgever. Je kunt je altijd aanmelden voor de pool van de opdrachtgever, ook als de opdracht niet geheel bij jouw expertise aansluit of wanneer je op dat moment niet beschikbaar bent. Geef dit laatste ook altijd even aan binnen de opdracht, dit helpt ons en de opdrachtgevers om betere selecties te kunnen maken.

Onderaan in je profiel, achter ‘netwerk’ bij eigenschappen, kan je zien van welke opdrachtgever pools je onderdeel uitmaakt. Wil je weten hoe je de vindbaarheid van je profiel kan verbeteren? Lees dan ook deze blog.

Heb jij vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het mij weten! Je kan dan een mailtje sturen naar [email protected]

Tags: Platform updates

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow