Stijging online specialisten

Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Jellow

Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Omdat wij nieuwsgierig zijn naar wat corona eigenlijk doet met de vraag naar freelancers en opdrachten, hebben we in de database gekeken. We hebben het aantal freelance opdrachten voor en tijdens de corona-uitbraak vergeleken. 

Freelance opdrachten web- en app development met 106% toegenomen

Uit het onderzoek kwamen opvallende cijfers. Onder andere steeg het aantal freelance opdrachten binnen web-en app development met 106%. En de vraag naar online specialisme is zelfs met 373% gestegen ten opzichte van voor de corona-uitbraak. Dit is positief natuurlijk, als je het vergelijkt met eerdere berichten dat het aantal freelance opdrachten erg gedaald zou zijn.

Stijging online specialisten

De vraag naar online marketeers met specialisatie is groot

Binnen Jellow is de vraag naar web- en app development freelancers over het algemeen populair. Maar juist in deze tijd merken we dat de vraag naar developers stijgt, maar vooral de vraag naar online marketeers met een specialisatie is groot, zoals een SEA-, SEO-, Facebook-, social media manager en contentmarketeer.

Lees ook: wat zijn de specialismen van een online marketeer? 

Dit komt doordat veel bedrijven en organisaties meer tijd en geld willen steken in hun website en vindbaarheid. Een reden hiervoor is dat de verkoop zich op dit moment grotendeels online voordoet. Budgetten moeten anders worden verdeeld en voor sommige bedrijven biedt dit de mogelijkheid om tijd en budget in online specialismen te steken.

Download nu het stappenplan om zelf een freelancer te vinden

Tags: Onderzoek

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow