Je vindt zelf de beste freelance Social media manager

Krijg toegang tot de beste 21.021 freelance Social media managers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Social media managers
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Social media managers
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Social media managers

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance Social media managers binnen handbereik

Altijd de beste freelance Social media managers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Social media manager. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.460 opdrachtgevers en 60.688 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 21.021 Social media managers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance Social media managers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance Social media managers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Social media manager voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 21.021 Social media managers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Social media manager, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance Social media managers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Social media manager is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance Social media managers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 60.688 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 60.688 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 60.688 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met Social media managers:

Is een Social media manager toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast Social media managers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 60.688 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance Social media managers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance social media manager

Een freelance social media manager stelt zich op als dé motivator van een social media team of afdeling. Deze professional zorgt er graag voor dat de teamleden het maximale uit zichzelf halen, zodat er ook het maximale uit social media gehaald wordt voor het bedrijf. Een ervaren freelance social media manager weet alles van de diverse sociale kanalen en alle mogelijkheden die hierin open liggen. Hij of zij houdt zich niet alleen bezig met het motiveren en inspireren van het team, maar houdt zich zelf ook bezig met het maken van plannen, contentkalenders en andere agendapunten op het vlak van social media.

Wat doet een freelance social media manager precies?

Een freelance social media manager houdt zich bezig met het maken van plannen en strategieën die worden toegepast op social media. Er zijn natuurlijk veel verschillende sociale kanalen die door bedrijven kunnen worden aangesproken. De freelance social media manager kan bepalen op welke kanalen de doelgroep actief is, zodat de doelgroep op het juiste kanaal bereikt wordt. In de meeste gevallen wordt er een selectie van kanalen samengesteld die voor het bedrijf het meest effectief is. De freelance social media manager bespreekt plannen met de teamleden en zorgt ervoor dat alle social media activiteiten goed verlopen. Daarnaast is de freelance social media manager vaak het aanspreekpunt voor teamleden én directieleden om te sparren over de activiteiten die op social media worden ingezet voor het bedrijf.

De freelance social media manager heeft maximale kennis in huis

Een ervaren freelance social media manager weet echt alles van de sociale kanalen. Een groot deel van de sociale kanalen heeft unieke functies waar bedrijven slim gebruik van kunnen maken. Deze functies zijn niet altijd bij iedereen bekend, waardoor bedrijven vaker kansen laten liggen op de sociale platformen. Een freelance social media manager kan bekijken hoe het bedrijf er nu voor staat op social media, waarna er kan worden bepaald waar de verbeterpunten liggen. De freelance social media manager weet precies welke wegen er op social media kunnen worden bewandeld en welke wegen naar maximaal succes leiden. Uiteindelijk weet de freelance social media manager de prestaties van bedrijven op social media effectief te optimaliseren.

Wil je meer weten over wat een social media manager/expert doet? We hebben een uitgebreid diepte-artikel geschreven met uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een social media expert.

Wanneer zet je een freelance social media manager in?

Grote bedrijven hebben vaak een compleet team dat zich bezighoudt met alle activiteiten voor social media. Deze teams staan onder leiding van een manager of teamleider. Valt deze tijdelijk uit, dan kun je een freelance social media manager inzetten om de taken tijdelijk waar te nemen en sturing te geven aan het team. Kleinere bedrijven hebben vaak geen team voor social media, maar werken met een social media expert die alles in goede banen leidt. Het is prima mogelijk om een freelance social media manager op deze plek te zetten. Ook wanneer deze professional alleen werkt kan het maximale worden bereikt.

De opleidingen van een freelance social media manager

De ervaren freelance social media manager heeft in de meeste gevallen een opleiding op HBO niveau gevolgd, maar er zijn zeker ook professionals die een MBO diploma op zak hebben. Een deel van de freelance social media managers zijn dan ook geheel of gedeeltelijk autodidactisch. Het is niet noodzakelijk om een social media opleiding te hebben om je te kunnen inzetten als freelance social media manager. Specifiek gerichte opleidingen voor deze baan zijn er dan ook niet, en hier is een belangrijke reden voor. Sociale kanalen blijven zich voortdurend ontwikkelen, waardoor kennis uit een opleiding nooit lang voldoende blijft. We zien vaker dat freelance social media managers een opleiding op het vlak van marketing en communicatie hebben gevolgd.

De soft skills van een freelance social media manager

Een ervaren freelance social media manager zorgt ervoor dat de kennis optimaal blijft, door opleidingen, cursussen en trainingen te volgen. De echte professional volgt de sociale kanalen en de bijbehorende ontwikkelingen op de voet. Daarnaast beschikt een freelance social media manager vaak over de volgende soft skills:

 • Klantgerichte werkwijze
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Goed gevoel voor leiderschap
 • Een motiverende factor
 • Analytisch denkvermogen

Heb jij een ervaren freelance social media manager nodig?

Wil jij een freelance social media manager inzetten voor je bedrijf? Dan vind je via Jellow altijd snel de juiste professional. Plaats jouw opdracht op ons platform en de eerste ervaren freelance social media managers reageren vaak al binnen 24 uur. Maak zelf je keuze en ga aan de slag met jouw ervaren freelance social media manager.

 

935

Nieuwe freelancers
in March

5.460

Opdrachtgevers

21.021

Ingeschreven Social media managers

Vind direct jouw freelance Social media manager!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen