Veelgestelde vraag: Welke gegevens ziet een opdrachtgever van mij in Jellow?

Jellow

Je hebt een profiel aangemaakt bij Jellow om in contact te komen met opdrachtgevers. Maar je wil natuurlijk niet dat jouw gegevens voor het oprapen liggen. Een vraag die wij vaak krijgen is: "Welke gegevens ziet een opdrachtgever van mij?" Bijvoorbeeld wanneer de opdrachtgever jouw profiel tegenkomt in het netwerk en deze bekijkt. Je leest het antwoord in deze blog!

Het netwerk

Het netwerk van Jellow bestaat uit alle freelancers die zich hebben ingeschreven en beschikken over een compleet profiel. Alleen voor gescreende opdrachtgevers is het Jellow netwerk toegankelijk. Freelancers kunnen elkaars profielen niet bekijken, tenzij hiervoor toestemming is gegeven door deel te nemen aan de Jellow Club. Freelancers hebben hier geen toegang tot en zullen dan ook niet jouw profiel via het netwerk kunnen bekijken. Alleen voor opdrachtgevers is het netwerk toegankelijk. 

Om zichtbaar te worden in het netwerk is het natuurlijk belangrijk dat jij een compleet profiel hebt. Lees vooral ook de blog “7 tips om de vindbaarheid van je profiel in Jellow te verbeteren” om er achter te komen wat jij kan doen om je vindbaarheid binnen het netwerk te vergroten.   

Wanneer bij een zoekopdracht jouw profiel naar voren komt, ziet de opdrachtgever jouw voornaam, profielfoto, functietitel, uurtarief, beschikbaarheid en woonplaats. Zoals het voorbeeld hieronder!

Kortom, het netwerk is dé plek waar jij gevonden kan worden en de zoektocht van de opdrachtgever naar de geschikte freelancer voor de opdracht begint. 

Jouw profiel

De opdrachtgever bekijkt jouw profiel door op je naam te klikken, wanneer je in de zoekopdracht naar voren komt. De informatie die de opdrachtgever ziet in jouw profiel is vrijwel gelijk aan wat jij ziet als freelancer. De opdrachtgever ziet namelijk, net als jij, jouw introductie, samenvatting, werkervaring, opleiding en alle overige informatie zoals talen en eigenschappen. Uiteraard is dit afhankelijk van welke informatie jij hebt ingevuld of aangeleverd. 
Enkel het contactgegevens-blok op jouw profiel is niet direct voor de opdrachtgever toegankelijk. Deze gegevens zijn pas zichtbaar wanneer de opdrachtgever je heeft uitgenodigd voor een opdracht en jij daarop gereageerd hebt. Dat geeft jullie de mogelijkheid om sneller samen te schakelen.

Cv en profielfoto
Bij jouw inschrijving kan je ervoor kiezen om je werkervaring zelf in te vullen, de URL van je LinkedIn pagina op te geven of je cv als een bestand te uploaden. Wil je dat jouw complete profiel inclusief werkervaring en opleidingen direct zichtbaar is? Dan kan je zelf jouw profiel invullen. Bij de keuze voor de twee laatste opties, wordt onze editor aan het werk gezet om de aangeleverde informatie snel en netjes in jouw Jellow profiel te verwerken. Omdat dit handwerk is en we dit zo goed en netjes mogelijk willen doen kan dit enkele dagen duren. 

Zodra je cv in Jellow is verwerkt ontvang je hierover een mailtje. Controleer altijd even of de overgenomen informatie klopt. Het is mogelijk om zelf gemakkelijk aanpassingen door te voeren en aanvullingen toe te voegen. De informatie die jij aanlevert gebruiken wij om jouw Jellow profiel vorm te geven. Je cv wordt dus niet als downloadbaar of los document toegevoegd aan je profiel.

Bij je profielfoto is het naast het direct te uploaden van een foto ook mogelijk om deze van LinkedIn te laten overnemen. Net als bij de het overnemen van een cv zit hier enige vertraging op. Het toevoegen van een profielfoto is een van de onderdelen die bijdraagt aan een compleet profiel. Ben jij benieuwd hoe je de beste profielfoto maakt en kiest? Dat lees je hier

Reageren op een opdracht

Je krijgt een notificatie in je mailbox wanneer de opdrachtgever je profiel relevant vindt en je uitnodigt om te reageren op de opdracht. Dat is het moment om jezelf te laten zien. Dat kan door middel van een persoonlijke reactie om de opdrachtgever te overtuigen dat jij de juiste freelancer bent voor de opdracht, maar het is ook mogelijk om een portfolio met jouw werk of bijvoorbeeld je originele cv toe te voegen aan de reactie onder de opdracht. De reactie die je plaatst is direct zichtbaar voor de opdrachtgever. Andere professionals kunnen deze niet zien. Ben je benieuwd hoe je het beste kan reageren op een opdracht? Ook deze veelgestelde vraag hebben we voor je beantwoord. Je leest het hier.

Na jouw reactie is je profiel volledig zichtbaar voor de desbetreffende opdrachtgever, dus ook het blok met contactgegevens op je profiel. Nu je een beter beeld hebt van wat de opdrachtgever van jou te zien krijgt kan je wellicht jouw profiel hier nog beter op afstemmen. Heb jij vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het mij weten door een mailtje te sturen naar [email protected]

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow