Vind eenvoudig en snel de beste freelancers

Via Jellow kom je binnen 24 uur in contact met de beste freelancers die beschikbaar zijn. Van developers tot recruiters, juristen, online marketeers, designers en meer. Jellow is er alleen voor eindopdrachtgevers en niet voor intermediairs. Wij vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk schakels zijn tussen de opdrachtgever en de freelancers.

1. Begin met het delen van je opdracht.

Via de button ‘vind een freelancer’ op onze homepage, vertel je ons binnen een paar minuten meer over je opdracht en welke specifieke vaardigheden en ervaring de freelancer moet bezitten. Je kunt kort aangeven wat de inhoud van de opdracht is of een profiel als bijlage toevoegen. Wij zetten de opdracht online zodra deze volledig en duidelijk is.

 • Wat voor freelancers vind ik in Jellow?

  Bij Jellow zijn alleen freelancers uit de zakelijke dienstverlening aangesloten. Meer dan 20.000 freelancers hebben al een profiel aangemaakt op Jellow en worden graag door eindopdrachtgevers benaderd voor mooie opdrachten. Omdat wij ons richten op de zakelijke dienstverlening, vind je helaas geen bouwvakkers, beveiligers, horeca- medewerkers bij ons. Hier zijn andere platformen veel beter in dan wij.

 • Kan iedere freelancer een profiel aanmaken op Jellow?

  Iedere freelancer die actief is binnen de zakelijke dienstverlening kan een account aanmaken bij Jellow, bijvoorbeeld: freelance developers, designers, HR managers, marketeers, juristen, etc. Zodra alle gegevens zijn ingevuld en het cv is geüpload, zijn freelancers zichtbaar voor opdrachtgevers die actief zijn bij Jellow. Om opdrachten zo relevant mogelijk te houden voor freelancers, is het mogelijk om een opdracht te delen met een specifieke selectie freelancers die het beste bij de opdracht passen.

1. Begin met het delen van je opdracht.

2. Jellow kan jou helpen bij het maken van een selectie

De eerste keren dat jij gebruikmaakt van Jellow, zullen wij je een handje op weg helpen bij het uitzetten van de opdracht en helpen wij bij het maken van een selectie freelancers die het beste bij jouw opdracht passen. Vervolgens delen wij jouw opdracht met deze freelancers en krijg jij een shortlist van de best beschikbare freelancers die voldoen aan jouw wensen. Jij krijgt een account waarmee je niet alleen kunt meekijken naar alle reacties, maar ook direct met een freelancer contact op kunt nemen om een kennismaking in te plannen. Met een Jellow abonnement is het daarnaast mogelijk om ervoor te kiezen om dit zelf te doen. Je kan eenvoudig geschikte freelancers vinden door het automatische matchmaking systeem. Heb je geen tijd om dit zelf te doen? Dan kunnen we altijd een handje helpen.

 • Hoe snel kan ik reacties verwachten?

  Binnen 24 uur ontvang jij de eerste reacties. Jij kan op het platform eventueel extra vragen stellen of meteen direct contact met de freelancers opnemen. Dit kan via de telefoon, mail of via de chatfunctie op het Jellow platform. Wat voor jou het makkelijkst is. Zowel opdrachtgevers als freelancers vinden het prettig om zo snel mogelijk direct met elkaar in contact te komen en snel te kunnen schakelen en dat begrijpen wij.

 • Wie kan mijn opdracht zien?

  Jouw opdracht is alleen zichtbaar voor de freelancers die je geselecteerd hebt en waarmee je de opdracht gedeeld hebt. Dit zorgt er voor dat jij niet teveel reacties krijgt van freelancers die eventueel niet aan jouw profiel voldoen en word je niet lastig gevallen door intermediairs.

2. Jellow kan jou helpen bij het maken van een selectie

3. Nodig de beste freelancer(s) uit voor een gesprek

Waarschijnlijk wil je voordat je een beslissing neemt eerst een intake gesprek voeren met één of meerdere freelancers. Dit kan je helemaal zelf regelen. Wel zo praktisch. Ons advies is om de afspraken direct te plannen, want voor je het weet is er een ‘kaper op de kust’ die ook ‘jouw’ freelancer benadert. Binnen een paar dagen heb jij zonder dat het je veel tijd en moeite heeft gekost de beste freelancer gecontracteerd.

 • Wat verwachten jullie dan van mij als opdrachtgever?

  Eigenlijk vrij weinig. Het enige dat wij echt belangrijk vinden is dat jullie reageren op de freelancers die aan hebben gegeven interesse te hebben in jullie opdracht. Dit kan uitgebreid of beknopt, zolang dit maar tijdig gebeurt. Het is een kleine moeite en wel zo fatsoenlijk.

3. Nodig de beste freelancer(s) uit voor een gesprek

4. Huur de beste freelancer in

Je hebt je ideale freelancer gevonden. De samenwerking kan beginnen. Veel succes!

4. Huur de beste freelancer in

Vind mooie opdrachten

Eigenlijk een verkeerde titel, want bij Jellow word je gevonden in plaats van andersom. Bij Jellow staat de freelancer centraal in plaats van de opdracht. De opdrachtgever maakt op basis van het profiel een selectie en alleen deze freelancers worden uitgenodigd om te reageren. Hierdoor werkt Jellow efficiënter en effectiever dan andere online platforms/marktplaatsen.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Maak tags aan en vul de gegevens in. Laad je CV op of koppel je LinkedIn profiel. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet in jouw Jellow-profiel. Vergeet niet een foto toe te voegen en je account te bevestigen.

 • Kan iedereen mijn profiel zien?

  Je profiel is niet openbaar. Dit betekent dat alleen door ons gescreende eindopdrachtgevers jouw volledige profiel kunnen zien. Hierdoor word je niet onnodig lastiggevallen door intermediairs, maar word je alleen benaderd door eindopdrachtgevers. Ook andere freelancers kunnen jouw (volledige) profiel niet inzien.

 • Hoe vaak moet ik mijn profiel bijwerken?

  Ons systeem zal afhankelijk van je beschikbaarheid met je communiceren. Wij proberen dit zo relevant mogelijk te doen. Dit betekent dat we je niet om je beschikbaarheid zullen vragen als jij hebt aangegeven dat je nog een paar maanden met je huidige opdracht bezig bent. Uiteraard mag je altijd je profiel updaten of wijzigen op het moment dat jij dit wilt. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen.

 • Wat voor opdrachtgevers maken er gebruik van Jellow?

  Jellow is voor freelancers en eindopdrachtgevers. Iedereen die een opdracht via Jellow met freelancer wil delen wordt van te voren door ons gescreend. Zo zorgen wij ervoor dat freelancers niet door intermediairs lastig worden gevallen, maar alleen relevante opdrachten van eindopdrachtgevers krijgen toegezonden. Wij zien hier streng op toe en controleren iedere opdrachtgever die van Jellow gebruik wil maken.

 • Kan ik mijn profiel verrijken?

  Je kunt je profiel nog interessanter maken door deze aan te vullen met ‘feedback’. Je kunt eenvoudig oud-opdrachtgevers uitnodigen om feedback te geven. Deze feedback is voor iedere ingelogde opdrachtgever zichtbaar. Het is raadzaam om dit te doen, want onze ervaring is dat opdrachtgevers hier veel waarden aan hechten. Daarnaast kan jij gebruikmaken van de Jellow scan. De Jellow scan geeft jou (en als je deze toevoegt aan je profiel ook aan de opdrachtgever) inzichten over jouw soft skills.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Houd er rekening mee dat je bij Jellow minder vaak benaderd wordt dan bij 'marktplaatsen'. Opdrachtgevers maken van te voren een selectie van freelancers. Een beschikbare opdracht wordt alleen naar deze selectie gestuurd. Daardoor krijg je wellicht wat minder opdrachten toegezonden. Maar...... de opdrachten die je krijgt toegezonden zijn relevanter en je hoort tot een kleine selectie waardoor je niet met 100 freelancers op 1 opdracht reageert. Dit vinden we wel zo efficiënt en effectief.

 • Hoe reageer ik op opdrachten?

  Als je wordt geselecteerd krijg je een mailbericht met een link naar de opdrachtomschrijving. Hier kan je ook reageren. Dit kan uitgebreid of kort-en-krachtig, wat jij wilt. Ook als je geen interesse hebt, kan je dit aangeven. Dat is wel zo prettig voor de opdrachtgever.

 • Mag ik het tarief en de voorwaarden zelf bepalen?

  Uiteraard bepaal je altijd zelf of je de opdracht interessant vindt en wat je tarief en voorwaarden voor de opdracht zullen zijn. Wij streven ernaar om zo snel mogelijk het directe contact mogelijk te maken tussen jou en de opdrachtgever. Daarom neemt de opdrachtgever ook direct contact met je op voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek, waarin jullie de opdracht, het tarief en de voorwaarden bespreken.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Ga op gesprek

Voordat een inhuur plaatsvindt, vindt er vaak een kennismakingsgesprek plaats waarin opdrachtgever en freelancer elkaar ontmoeten. Als jij en de opdrachtgever dit allebei prettig vinden, kunnen jullie dit samen overleggen en regelen. Dat kan via Jellow, of jullie kunnen gewoon gegevens uitwisselen. Wat voor jullie het handigst is ;-)!

 • Bepaal ik zelf de voorwaarden bij inhuur?

  Bij Jellow zit jij aan het roer en bepaal je samen met de opdrachtgever de voorwaarden wanneer jij voor een opdracht wordt gevraagd. Wanneer jij contact hebt met de opdrachtgever, bespreken jullie samen het tarief en de voorwaarden.

 • Moet ik ook iets betalen?

  Goede vraag! Als freelancer schrijf jij je gratis in. Wanneer jouw profiel compleet is kan jij gevonden worden door opdrachtgevers en uitgenodigd worden voor opdrachten. Wanneer jij door een opdrachtgever wordt ingehuurd bepalen jullie samen het uurtarief en de voorwaarden. Er zit geen marge tussen hetgeen de opdrachtgever betaalt en jij ontvangt.

 • Mag ik dus alles zelf bepalen?

  Wij denken dat jij zelf heel goed je voorwaarden kan bepalen en de gesprekken en onderhandelingen kan voeren. Daar heb je ons niet voor nodig. Jij bepaalt de voorwaarden samen met de opdrachtgever.

3. Ga op gesprek

4. Word ingehuurd

Als je wordt ingehuurd door een opdrachtgever, bepaal je samen met de opdrachtgever hoe de inhuur gaat verlopen. Vaak heeft de opdrachtgever een vaste manier van inhuren. Soms maken ze de contracten zelf, soms maken ze gebruik van een externe broker en soms maken ze gebruik van ‘Jellow Contracting’ (onze eigen broker).
 • Is Jellow Contracting gecertificeerd?

  Jellow Contracting is aangesloten bij de BOVIB. De branche organisatie voor brokers. Hierdoor ben jij en de opdrachtgever verzekerd van het feit dat de overeenkomst volgens de meest recente wet- en regelgeving is opgesteld.

4. Word ingehuurd

Veelgestelde vragen

 • Algemeen
 • Is Jellow een intermediair?

  Nee, wij brengen slechts vraag en aanbod bij elkaar. Tussen opdrachtgever en freelancers is direct contact over een opdracht en je betaalt geen marge.

 • Ik heb een B.V. met freelancers in dienst, kan ik een account aanmaken bij Jellow?

  Ja, maar geen profiel als bedrijf. Dit is mogelijk als de freelancers die bij jou werken individueel een Jellow profiel aanmaken.

 • Freelancers
 • Wat kost het aanmaken van een account op Jellow?

  Een account aanmaken bij Jellow is gratis. Wanneer jij wordt uitgenodigd voor een opdracht, heb je rechtstreeks contact met de opdrachtgever. Als jij en de opdrachtgever besluiten om de samenwerking aan te gaan, maken jullie samen afspraken over het uurtarief, daarnaast vindt de inhuur plaats zonder marges.

 • Ben ik direct vindbaar voor opdrachtgevers als ik me aanmeld bij Jellow?

  Ja! Mits je na het aanmelden al je gegevens hebt ingevuld én je account hebt geactiveerd door op de link in de activatiemail te klikken. De opdrachtgevers in Jellow kunnen jou dan vinden en direct contact opnemen voor een mooie freelance opdracht.

 • Ik wil graag iemand aanbevelen voor een opdracht, hoe doe ik dat?

  Goede mensen kennen goede mensen. Als het in de opdrachtomschrijving wordt aangegeven, is het zelfs mogelijk om € 75 te verdienen als een freelancer (die nog niet in Jellow staat ingeschreven) op jouw aanbeveling wordt ingehuurd via Jellow. Het is dan wel belangrijk dat de freelancer zich via het Jellow inhuurformulier laat inhuren en jouw naam doorgeeft bij de opdrachtgever. Win-Win!

 • Opdrachtgevers
 • Hoeveel kost het aanmaken van een Jellow account op Jellow?

  Als opdrachtgever kan je bij Jellow kiezen om een abonnement af te sluiten. Met dit abonnement kan je onbeperkt opdrachten plaatsen, heb je ongelimiteerd toegang tot alle freelance profielen en creëer & beheer jij je eigen freelance pool. Wil je meer weten over de verschillende abonnementen? Kijk dan op www.jellow.nl/pricing. Je kan ons ook altijd bellen (035-7370352) of mailen (tom@jellow.nl) voor vragen.

 • In welke branches en vakgebieden is Jellow actief?

  Je vindt bijna alle profielen binnen de zakelijke dienstverlening op Jellow: van freelance developers tot freelance juristen. Omdat wij ons voornamelijk richten op de zakelijke dienstverlening, vind je geen timmermannen en loodgieters in het netwerk.

 • Er zijn in verhouding veel minder Belgische dan Nederlandse freelancers beschikbaar. Hoe komt dit?

  Jellow België is nog in volle opstart. We hebben het platform reeds opengesteld voor de eerste Belgische freelancers zodat zij ook als eerste kunnen gecontacteerd worden voor de eerste opdrachten. Het mooie aan Jellow is nu eenmaal dat opdrachtgevers freelancers zoeken en uitnodigen voor relevante opdrachten. Binnenkort komen er heel wat mooie opdrachten van onze lanceringspartners. Reden te meer dus voor de freelancers om hun profielen volledig op punt te stellen.

 • Is het inhuren via Jellow veilig?

  Ja, Jellow Contracting zorgt voor de contractuele en financiële afwikkeling van de inhuur conform de wet DBA.

 • AVG en GDPR
 • Is Jellow AVG (GDPR) compliant?

  Jellow doet er alles aan om de data van haar gebruikers te beheren en te beschermen op de manier zoals beschreven staat in de AVG. Een officiële stempel bestaat er niet, dus of we aan alles hebben gedacht is helaas niet met 100% zekerheid te garanderen. Mocht je van mening zijn dat er we iets gemist hebben dan horen we dat natuurlijk graag en passen we dat direct aan.

 • Kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

  Ja dat kan altijd! Zodra je bent ingelogd kan je in je profiel je persoonlijke data aanpassen. Je kan je profiel vinden en aanpassen als je bent ingelogd en rechtsboven je naam klikt. Kies vervolgens ‘mijn account’. Wil je een download van alle data die we hebben opgeslagen neem dan contact met ons op via 035-7370352 of stuur een email naar support@jellow.nl. Wij sturen dan binnen 48 uur (op werkdagen) een bestand met al je data naar het email adres dat in je profiel vermeld staat.

 • Wie kan mijn persoonlijke data zien?

  Jellow probeert zo min mogelijk persoonlijke data op te slaan. De data die we van onze gebruikers opslaan is nodig om vraag en aanbod in de freelancemarkt zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. Alleen voor dat doel wordt de opgeslagen data opgeslagen en gebruikt. Persoonlijke data van gebruikers wordt nooit met derden gedeeld anders dan met die gecontracteerde partijen die zorgen voor de juiste afhandeling van een opdracht. Voor een compleet overzicht van alle datavelden die we opslaan verwijzen we graag naar Appendix D ‘Datavelden’ in de Algemene voorwaarden.

 • Hoe kan ik mijn account verwijderen?

  Om je account te verwijderen klik je rechtsboven op je naam en vervolgens op ‘instellingen’. Onderaan deze pagina heb je de mogelijkheid om je gehele account te verwijderen. LET OP: bij het verwijderen van je account wordt ook echt alles verwijderd uit onze database. Alleen die data die valt onder de wettelijke bewaarplicht zoals informatie over lopende en afgeronde opdrachten zullen bewaard blijven voor de periode die daarvoor staat.

 • Heeft Jellow een Privacy Statement welke is aangepast aan de AVG (GDPR)?

  Ja die hebben we! Je kan deze vinden in Appendix A van de Algemene Voorwaarden. Hier staat o.a. ook vermeld hoe we omgaan met cookies en waarvoor deze gebruikt worden.

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je graag!

Stel je vraag

Heb je een opdracht?
Deel je opdracht met Jellow

Aanmelden

Overtuigd?
Schrijf je nu in bij Jellow

Maak een profiel aan

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.