Vind eenvoudig en snel de beste freelancers

Via Jellow kom je binnen 24 uur contact met de beste freelancers die beschikbaar zijn. Van developers tot recruiters, juristen, online marketeers, designers en meer. Jellow is er alleen voor eindopdrachtgevers en niet voor intermediairs. Wij vinden het belangrijk dat er zo min mogelijk schakels zijn tussen de opdrachtgever en de freelancers.

1. Begin met het delen van je opdracht.

Via de button ‘vind mijn freelancer’ op onze homepage, vertel je ons binnen een paar minuten meer over je opdracht en welke specifieke vaardigheden en ervaring de freelancer moet bezitten. Je kunt kort aangeven wat de inhoud van de opdracht is of een profiel als bijlage toevoegen. Hoe meer je aan kunt geven des te fijner is het voor ons.

 • Wat voor freelancers vind ik in Jellow?

  Bij Jellow zijn alleen freelancers uit de zakelijke dienstverlening aangesloten. Meer dan 10.000 freelancers hebben al een profiel aangemaakt op Jellow en worden graag door eindopdrachtgevers benaderd voor mooie opdrachten. Bouwvakkers, beveiligers, horeca- medewerkers en dergelijke vind je bij ons helaas niet. Hier zijn andere platformen veel beter in dan wij.

 • Kan iedere freelancer een profiel aanmaken op Jellow?

  De freelancers die een profiel op Jellow hebben aangemaakt worden op kwaliteit gescreend. Dit gebeurt op diverse manieren. Veel van onze freelancers maken op uitnodiging van een opdrachtgever een profiel aan, hierdoor is er al een referent. Freelancers kunnen beoordelingen toevoegen aan hun profiel. Deze worden gegeven door oud-opdrachtgevers. In een aantal vakgebieden worden er zelfs door externe experts de CV’s gecheckt en worden er persoonlijke intakes gehouden. Deze expert bepaalt uiteindelijk of een freelancer wordt toegelaten of niet.

1. Begin met het delen van je opdracht.

2. Jellow maakt speciaal voor jou handmatig een shortlist

Wij maken direct handmatig een selectie van beschikbare freelancers die perfect bij je opdracht passen. Vervolgens delen wij jouw opdracht met deze freelancers en krijg jij een shortlist van de best beschikbare freelancers die voldoen aan jouw wensen. Jij krijgt een account waarmee je niet alleen kunt meekijken naar alle reacties, maar ook direct met een freelancer contact op kunt nemen om een kennismaking in te plannen.

 • Hoe snel kan ik reacties verwachten?

  Binnen 24 uur ontvang jij de eerste reacties. Jij kunt op het platform eventueel extra vragen stellen of meteen direct contact met de freelancers opnemen. Dit kan via de telefoon, mail of via de chatfunctie op het Jellow platform. Wat voor jou het makkelijkst is. Zowel opdrachtgevers als freelancers vinden het prettig om zo snel mogelijk direct met elkaar in contact te komen en snel te kunnen schakelen en dat begrijpen wij.

 • Hoe groot is de shortlist?

  Dit varieert per opdracht, maar je kunt er vanuit gaan dat er gemiddeld binnen 24 uur tussen de 5 en 10 reacties binnen zijn gekomen.

 • Wie kan mijn opdracht zien?

  Jouw opdracht is alleen zichtbaar voor de freelancers die wij geselecteerd hebben. Dit zorgt er voor dat jij niet onnodig veel reacties krijgt van freelancers die toch niet aan jouw profiel voldoen of lastig gevallen wordt door intermediairs.

2. Jellow maakt speciaal voor jou handmatig een shortlist

3. Nodig de beste freelancer(s) uit voor een gesprek

Waarschijnlijk wil je voordat je een beslissing neemt eerst een intake gesprek voeren met 1 of meerdere freelancers. Dit kan je helemaal zelf regelen. Wel zo praktisch. Ons advies is om de afspraken direct te plannen, want voor je het weet is er een ‘kaper op de kust’ die ook ‘jouw’ freelancer benadert. Binnen een paar dagen heb jij zonder dat het je veel tijd en moeite heeft gekost de beste freelancer gecontracteerd.

 • Mag ik zelf de voorwaarden bepalen?

  Jullie hebben zelf de regie in handen. Samen met de freelancer bepaal je belangrijke zaken als het uurtarief, startdatum, etc. Als je als opdrachtgever gebruik maakt van ‘Jellow Go’ dan zijn er 2 zaken waar je rekening mee moet houden; de contractuele- en financiële afhandeling gaat via Jellow en er zit 5 euro tussen het tarief dat jij betaalt en de freelancer ontvangt. Dit is ons verdienmodel. Als je een ‘Premium’ account hebt, geldt het bovenstaande niet. Je kunt alles zelf regelen en er zit geen marge tussen het tarief wat jij betaalt en de freelancer ontvangt. Optioneel kan je gebruik maken van ‘Jellow Contracting’. Dit kost €1,50 per uur.

 • Wat verwachten jullie dan van mij als opdrachtgever?

  Eigenlijk vrij weinig. Het enige dat wij echt belangrijk vinden is dat jullie reageren op de freelancers die aan hebben gegeven interesse te hebben in jullie opdracht. Dit kan uitgebreid of beknopt, zolang dit maar tijdig gebeurt. Het is een kleine moeite en wel zo fatsoenlijk.

3. Nodig de beste freelancer(s) uit voor een gesprek

4. Huur de beste freelancer in

Je hebt je ideale freelancer gevonden en wilt hem of haar inhuren. Dat werkt heel eenvoudig en kost je slechts enkele minuten. Je gaat naar het Jellow profiel van de freelancer die je in wilt huren en klikt op ‘inhuren’. Vul het inhuurformulier in en druk op verzenden. Wij maken vervolgens het contract voor jou en de freelancer op en nadat jullie deze gecontroleerd hebben, wordt alles geregeld.

 • Voldoen de contracten aan de laatste wet- en regelgeving?

  Dit vinden wij heel erg belangrijk. Jellow Contracting is aangesloten bij de Bovib, de branche vereniging voor brokers in Nederland. Onze contracten voldoen altijd aan de laatste wet- en regelgeving waardoor zowel opdrachtgevers als freelancers nooit voor onaangename verrassingen komen te staan.

 • Kan ik ook om jullie heen?

  Het schiet bij heel veel opdrachtgevers door hun hoofd, dus maak je geen zorgen. Gelukkig waardeer jij ons platform en dienstverlening zo, dat jij ons de kleine marge ook gunt. Wij kiezen er bewust voor om niet alles ‘dicht te timmeren’ maar het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Wij gaan uit van ‘het goede van de mens’ en dat doe jij volgens ons ook…. Als je een ‘Premium’ account hebt dan hoef je natuurlijk niet via Jellow in te huren.

4. Huur de beste freelancer in

Vind mooie opdrachten

Eigenlijk een verkeerde titel, want bij Jellow word je gevonden in plaats van andersom. Bij Jellow staat de freelancer centraal in plaats van de opdracht. De opdrachtgever maakt op basis van het profiel een selectie en alleen deze freelancers worden uitgenodigd om te reageren. Hierdoor werkt Jellow efficiënter en effectiever dan andere online platforms/marktplaatsen.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

Bij Jellow kan je binnen een paar minuten je profiel aanmaken. Je kiest eerst voor je favoriete/dominante vakgebied om daarna je profiel compleet te maken. Maak tags aan en vul de gegevens in. Laad je CV op of koppel je LinkedIn profiel. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze gegevens worden omgezet in jouw Jellow-profiel. Vergeet niet een foto toe te voegen en je account te bevestigen.

 • Kan iedereen mijn profiel zien?

  Je profiel is niet openbaar. Dit betekent dat alleen door ons gescreende eindopdrachtgevers jouw volledige profiel kunnen zien. Hierdoor wordt je niet onnodig lastiggevallen door intermediairs, maar wordt je alleen benaderd door eindopdrachtgevers. Ook andere freelancers kunnen je volledige profiel niet inzien.

 • Hoe vaak moet ik mijn profiel bijwerken?

  Ons systeem zal afhankelijk van je beschikbaarheid met je communiceren. Wij proberen dit zo relevant mogelijk te doen. Dit betekent dat we je niet om je beschikbaarheid zullen vragen als jij hebt aangegeven dat je nog een paar maanden met je huidige opdracht bezig bent. Uiteraard mag je altijd je profiel updaten of wijzigen op het moment dat jij dit wilt. Dit kan je heel eenvoudig zelf doen.

 • Wat voor opdrachtgevers maken er gebruik van Jellow?

  Wij zijn er bij Jellow voor freelancers en eindopdrachtgevers. Iedereen die een opdracht via Jellow met jullie wil delen wordt van te voren door ons gescreend. Zo borgen wij dat jullie niet door intermediairs lastig worden gevallen maar alleen relevante opdrachten van eindopdrachtgevers krijgen toegezonden. Wij zien hier streng op toe en controleren iedere opdrachtgever die van Jellow gebruik wil maken.

 • Kan ik mijn profiel verrijken?

  Je kunt je profiel nog interessanter maken door deze aan te vullen met ‘feedback’. Je kunt eenvoudig oud-opdrachtgevers uitnodigen om feedback te geven. Deze feedback is voor iedere ingelogde opdrachtgever zichtbaar. Het is raadzaam om dit te doen, want onze ervaring is dat opdrachtgevers hier veel waarden aan hechten.

1. Maak eenvoudig je profiel aan

2. Word benaderd door opdrachtgevers

Houd er rekening mee dat je bij Jellow minder vaak benaderd wordt dan bij 'marktplaatsen'. Doordat wij verlangen van onze opdrachtgevers dat zij van te voren een selectie maken, krijg je wellicht wat minder opdrachten toegezonden. Maar...... de opdrachten die je krijgt toegezonden zijn relevanter en je hoort tot een kleine selectie waardoor je niet met 100 freelancers op 1 opdracht reageert. Dit vinden we wel zo efficiënt en effectief.

 • Hoe reageer ik op opdrachten?

  Als je wordt geselecteerd krijg je een mailbericht met een link naar de opdrachtomschrijving. Hier kan je ook reageren. Dit kan uitgebreid of kort-en-krachtig. Wat jij wilt. Ook als je geen interesse hebt, kan je kort reageren. Dat is wel zo prettig voor de opdrachtgever.

 • Mag ik het tarief en dergelijke zelf bepalen?

  Uiteraard bepaal je altijd zelf of je de opdracht interessant vindt en wat je voorwaarden zijn. Wij streven er naar om zo snel mogelijk het directe contact mogelijk te maken tussen jou en de opdrachtgever. De opdrachtgever neemt daarom ook direct contact met je op voor bijvoorbeeld een kennismakingsgesprek. Jullie bepalen eigenlijk alles zelf. In het geval van een opdrachtgever die van ‘Jellow Go’ gebruik maakt, hoef je alleen er rekening mee te houden dat de contractadministratie en facturatie via Jellow loopt en dat er 5 euro van het uurtarief naar Jellow gaat.

2. Word benaderd door opdrachtgevers

3. Ga op gesprek

Uiteraard vinden zowel jij als de opdrachtgever het prettig om van tevoren kennis te maken. Vaak zal een opdrachtgever 2 of meerdere freelancers uitnodigen voor een gesprek. Dit kunnen jullie allemaal zelf regelen. Via Jellow of gewoon door gegevens uit te wisselen. Wat voor jullie het handigst is.

 • Bepaal ik zelf de voorwaarden bij inhuur?

  Bij Jellow zit jij aan het roer en bepaal je samen met de opdrachtgever de voorwaarden. Het enige waar je rekening mee moet houden is de vraag of de opdrachtgever een ‘Premium’ klant is of gebruik maakt van ‘Jellow Go’. Bij een opdrachtgever die van ‘Jellow Go’ gebruik maakt houdt Jellow 5 euro in van het uurtarief en bij een ‘Premium’ klant wordt er helemaal geen marge berekend.

 • Moet ik ook iets betalen?

  Goede vraag! Als freelancer schrijf je je gratis in. Als je ingehuurd door één van de opdrachtgevers dan is het afhankelijk van het feit of deze opdrachtgever een ‘Premium’ klant is. Zo ja, dan zit er geen marge tussen hetgeen de opdrachtgever betaalt en jij ontvangt. Sterker nog, het hoeft ook helemaal niet via ons te lopen. Wat voor jullie het makkelijkst is. Maakt de opdrachtgever gebruik van 'Jellow Go' dan zit er een marge van 5 euro per uur tussen het bedrag wat de opdrachtgever betaalt en jij als freelancer ontvangt. De inhuur gaat dan verplicht via ons platform en wij regelen voor zowel jou als de opdrachtgever de contractuele en financiële zaken. Handig, maar vooral ook veilig voor beiden. Omdat jullie zelf het tarief bepalen, kom je nooit voor verrassingen te staan. De 5 euro is een vast bedrag. Wij houden niet van percentages en andere bijzondere constructies, maar het wel iets waar je rekening mee moet houden als jullie de afspraken maken.

 • Mag ik dus alles zelf bepalen?

  Wij denken dat jij zelf heel goed je voorwaarden kan bepalen en de gesprekken en onderhandelingen kan voeren. Daar heb je ons niet voor nodig. Jij bepaalt de voorwaarden samen met de opdrachtgever. In het geval van 'Jellow Go' moeten jullie beide rekening houden met de marge van 5 euro voor Jellow.

3. Ga op gesprek

4. Word ingehuurd4. Word ingehuurd

Hoe werkt het als je wordt ingehuurd?
Bij een 'Premium' opdrachtgever bepaal je dit samen met de opdrachtgever. Vaak heeft de opdrachtgever een vaste manier van inhuren. Soms maken ze de contracten zelf, soms maken ze gebruik van een externe broker en soms maken ze gebruik van ‘Jellow Contracting’ (onze eigen broker).

Bij 'Jellow Go' vult de opdrachtgever de gemaakte afspraken in bij het 'inhuurformulier' op jouw profiel in Jellow. ‘Jellow Contracting’ maakt de overeenkomst op en stuurt deze ter controle naar jou en de opdrachtgever. Als alles volgens afspraak is dan maken wij de definitieve overeenkomst op en sturen deze ter ondertekening naar jullie beiden. Daarna kan je aan de slag. Wij zorgen er uiteraard voor dat de contracten volgens de meest recente wet- en regelgeving worden opgesteld.

 • Is Jellow Contracting gecertificeerd?

  Jellow Contracting is aangesloten bij de BOVIB. De branche organisatie voor brokers. Hierdoor ben jij en de opdrachtgever verzekerd van het feit dat de overeenkomst volgens de meest recente wet- en regelgeving is opgesteld.

 • Betaal ik extra voor Jellow Contracting?

  Bij ‘Jellow Go’ zit dit in de 5 euro die Jellow per uur krijgt. Je betaalt dus niets extra’s. Bij ‘Premium’ klanten die van Jellow Contracting gebruik maken wordt dit vaak betaald door de opdrachtgever.

4. Word ingehuurd

Veelgestelde vragen

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je graag!

Stel je vraag

Waarom kan ik maar één vakgebied kiezen bij het inschrijven?

Iedere freelancer kan maar één vakgebied kiezen omdat Jellow ervan overtuigd is dat het voor iedereen mogelijk is om één vakgebied te selecteren waar hij/zij de meeste affiniteit mee heeft. Mocht je echt werkzaam zijn in meerdere vakgebieden, kies dan degene waar je de meeste werkervaring in hebt opgedaan, of waar je graag in werkzaam zou willen zijn. In je titel, de introductie en het online CV kan je vervolgens duidelijk maken in welke vakgebieden je nog meer werkzaam bent.

Waarom moet ik een indicatief uurtarief opgeven?

Bij het inschrijven bij Jellow geven alle freelancers een indicatief uurtarief op, dit is verplicht voor iedereen. Hier hebben we voor gekozen om zoveel mogelijk openheid en transparantie te bieden aan opdrachtgevers. Overigens is je uurtarief niet te zien voor andere freelancers, alleen de opdrachtgevers en de expert van het vakgebied zien deze.

Wat is de rol van de expert van een vakgebied?

Jellow werkt samen met experts. Per vakgebied is er één expert, die zorgt voor de screening van de freelancers die zich aanmelden bij het vakgebied. Zij staan daarmee garant voor de kwaliteit van de freelancers. Deze experts zijn erg belangrijk voor Jellow, en daarom heeft het tijd nodig om voor ieder vakgebied de beste expert te vinden. Dat is ook de reden dat nog niet alle vakgebieden op dit moment vervuld zijn, maar daar werken we natuurlijk hard aan.

Waarom moet ik referenten opgeven?

Het opgeven van referenten is iets waar iedere freelancer die zich inschrijft bij Jellow mee te maken krijgt. Wanneer je je inschrijft bij Jellow ontvang je van de expert van jouw vakgebied het verzoek om twee referenten aan te leveren. Van die twee referenten wordt er uiteindelijk één gebeld. Het aanleveren van referenten is een onderdeel van de kwaliteitsscreening. Wij zijn van mening dat oude opdrachtgevers als geen ander weten hoe je functioneert op een opdracht.

Waarom ben ik nog niet goedgekeurd?

Wanneer er in jouw vakgebied een expert actief is, word je binnen twee weken benaderd om het proces van de kwaliteitsscreening in gang te zetten. Daarna willen we jou als freelancer zo snel mogelijk duidelijkheid geven over de status van jouw goedkeuring, maar het kan natuurlijk gebeuren dat de expert bijvoorbeeld je referenten niet te pakken krijgt. In deze gevallen kan de goedkeuring eventjes op zich laten wachten. Als je vragen hebt over de status van je screening, kan je altijd even contact opnemen met Jellow of de expert.

Hoe houd ik mijn beschikbaarheid up-to-date?

Iedere zoveel tijd ontvang je van Jellow een e-mail bericht met daarin linkjes waarmee je je beschikbaarheid met één druk op de knop doorgeeft zonder in te loggen, extra praktisch dus. Als je twee keer geen optie kiest in de e-mail word je automatisch op 'niet beschikbaar' gezet. Als dat is gebeurd krijg je daar ook weer een e-mail van, waarin we je weer de kans geven om je beschikbaarheid aan te passen. Ook kan je je beschikbaarheid altijd aanpassen in de gegevens van jouw account.

Hoe bewerk ik mijn profiel?

Je kan je profiel bewerken door rechtsboven op Profielfoto te klikken, hier vind je `Mijn profiel`. Hier kan je algemene gegevens zoals je adresgegevens aanpassen, maar ook je cv, je indicatief uurtarief en je beschikbaarheid.

Wat betekent de kilometeraanduiding op mijn profiel?

De kilometeraanduiding achter je naam duidt op de afstand tussen jou en degene die je profiel bekijkt (opdrachtgevers). Dit wordt berekend aan de hand van de postcode die je in je profiel hebt ingevuld en de postcode van degene die naar je profiel kijkt. Als je naar je eigen profiel kijkt zie je dus logischerwijs 0 km staan. Je kan bij Jellow dus niet aangeven wat je zogenaamde 'werkgebied' is, maar alleen je woonplaats. Je kan natuurlijk wel je woonplaats wijzigen in de plaats waar je graag een opdracht zou willen krijgen.

Wat gebeurt er met de 5 euro die ik per gefactureerd uur afsta wanneer ik word ingehuurd via Jellow?

Als je wordt ingehuurd door een opdrachtgever via Jellow dan gaat €5 van je uurtarief (zoals vermeld op de site) naar Jellow. Van deze €5 gaat €1.50 naar de broker die alle contractuele en financiële zaken met je regelt. De overige €3,50 gaat naar de expert voor de screening en de kwaliteitsbewaking van het vakgebied. Jellow zelf verdient dus zelf niet aan plaatsingen.Overigens geldt er een uitzondering wanneer je in het eigen netwerk van een opdrachtgever staat. Wanneer je dan door die opdrachtgever wordt ingehuurd, worden er geen kosten in rekening gebracht. Jullie kennen elkaar immers al!

Wat houdt het eigen netwerk van opdrachtgevers in?

Dit is een tool voor onze opdrachtgevers om hun eigen netwerk van freelancers in kaart te brengen. Opdrachtgevers kunnen iedereen uitnodigen, dus ook een freelancers die al ingeschreven staat op Jellow. De freelancer kan zelf aangeven of hij/zij ook voor de andere opdrachtgevers van Jellow zichtbaar wil zijn of niet.

Account verwijderen?

Ga naar Account -> Instellingen -> Onderaan klik verwijder account

Is je vraag nog niet beantwoord? We helpen je graag!

Stel je vraag

Heb je een opdracht?
Deel je opdracht met Jellow

Aanmelden

Overtuigd?
Schrijf je nu in als freelancer bij Jellow

Maak een profiel aan