Vrouw met telefoon en social media

De voor- en nadelen van een freelancer of bureau inhuren

Jellow

Je bent op zoek naar wat extra mankracht of je hebt extra expertise nodig om jou tijdelijk te helpen met een bepaald vraagstuk en je wil niet vastzitten aan ‘vaste medewerkers’. Dan zijn er een aantal opties, onder andere:  een bureau of een freelancer inhuren. Vaak twijfelen ondernemers tussen deze twee opties. Vaak vanwege de tijd en het geld. 

Kom jij er ook niet uit? In dit artikel vertellen wij jou wat de verschillen zijn tussen een het inhuren van een bureau of freelancer.

Ik huur eerder een bureau in dan een freelancer

Het inhuren van een gespecialiseerd bureau

Ten eerste is de keuze voor een bureau of freelancer erg afhankelijk van jouw soort opdracht. Heb jij binnen jouw team geen experts op het gebied van jouw vraagstuk en heb je bijvoorbeeld geen tijd of zin om intern een team op te bouwen? Dan kan je ervoor kiezen om een bureau in te huren. Je kan alles uitbesteden aan dit externe bureau en je weet dat je er geen omkijk naar zult hebben.

Het voordeel hiervan is dat deze bureaus met veel verschillende bedrijven werken en zij vaak de nieuwste snufjes in huis hebben. De kosten van zulke bureaus vaak hoog. Vaak bieden zulke bureaus bepaalde pakketten aan en moet je niet schrikken van een hoge offerte. 

Het inhuren van een freelancer

Naast het inhuren van een bureau kan je ervoor kiezen om een freelancer in te huren. Deze freelancer kan bijvoorbeeld vanaf zijn of haar eigen locatie werken, maar kan ook heel goed bij jouw op kantoor aanwezig zijn. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Je kan eenvoudig en snel freelancers vinden die beschikbaar zijn. 

Je weet daarnaast ook meteen welke expertise een freelancer precies in huis heeft en de freelancer denkt graag mee in oplossingen. Hij of zij zal namelijk ook aangeven als de freelancer merkt dat hij of zij niet geschikt is voor de opdracht. Samenwerken met een freelancer is dus in de meeste gevallen veel persoonlijker. De behoefte aan persoonlijk contact tussen opdrachtgever en leverancier (freelancer) is de laatste jaren gegroeid. Daar profiteren de freelancers absoluut van.

Ook is een freelancer inhuren stukken goedkoper. Het ligt er natuurlijk aan naar wat voor specifieke expertise jij op zoekt bent, maar vaak ben je goedkoper uit dan bij een bureau. Daarnaast hebben deze freelancers vaak al veel ervaring doordat zij eerst bijvoorbeeld bij een bureau of organisatie hebben gewerkt en vaak verschillende bedrijven als opdrachtgever hebben gehad. 

Het voordeel van het inhuren van een freelancer is dat je precies kan zien wat voor ervaring een freelancer heeft en hierdoor goed kan aftasten welke freelancer geschikt is voor jouw opdracht. Een mooi voorbeeld hiervan in deze tijd is de lancering van de Corona-app

Hieruit bewees de overheid dat je niet perse grote bedrijven/spelers nodig hebt om een product te ontwikkelen. De overheid kon kiezen voor een bedrijf waar zij al eerder mee hebben samengewerkt, maar in plaats daarvan gingen ze voor de verandering samenwerken met een freelancer. Hieruit blijkt onder andere dat vaak freelancers een groot netwerk hebben en daardoor ook weer veel andere freelancers met verschillende expertise kennen. Ook kan dit voor jou een voordeel zijn omdat je hierdoor nog makkelijk in contact komt met andere freelancers, mocht je nog eens een ander vraagstuk hebben liggen ;). 

Tips voor het inhuren van een bureau of freelancer

Natuurlijk kunnen de voor- en nadelen van elk bureau of freelancer anders zijn of kan jouw ervaring anders zijn. Kijk daarom heel goed naar de inhoud van jouw opdracht. Dit betekent dat je het beste eerst kan bepalen welke expertise je nodig hebt, hoeveel tijd en geld je eraan wil besteden en tot slot of je ook zelf (of jouw team) wat kennis op wil laten doen of dat je het liever volledig extern laat uitvoeren. 

Ben je eruit en wil je een freelancer inhuren? Vind dan hier de beste freelancer voor jouw opdracht. Kom je er zelf nog niet helemaal uit? Geen probleem, wij staan 5 dagen in de week voor je klaar om je te helpen met het vinden van een freelancer. Neem daarom gerust contact op met Tom door te bellen naar 085-8770070. 

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel