Stelling: Liever een freelancer dan vaste werknemer in tijden van crisis

Jellow

Ik huur liever een freelancer in, dan dat ik een vaste werknemer aanneem in tijden van crisis

Oftewel: een lastige keuze en voor beide kanten valt wat te zeggen. Uit vorige crises hebben we kunnen zien dat de vraag naar freelancers groter wordt aan “het einde” van de crisis. Redenen hiervoor zijn: makkelijk op- en afschalen, je kan op korte termijn externe expertise in huis halen, minder risico’s en misschien zelfs wel meer zekerheid.

Of het inhuren van freelancers per se goedkoper is dan vaste werknemers? Dat hoeft niet zo te zijn: Goede freelancers zijn gewillig en kunnen daarom (terecht) een wat hoger uurtarief vragen.

Anderzijds werkt een vast, hecht team, natuurlijk ook ontzettend goed. Met vast personeel krijg je vertrouwen en houd je talent en kennis in huis.

Ik ben benieuwd naar jouw mening en wat jouw twijfels zijn om met freelancers of juist vast personeel samen te werken in deze tijd. Stuur me gerust een bericht op [email protected]!

Tags: Opinie

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow