minimum uurtarief

Wet- en regelgeving; binnen Jellow een minimum uurtarief van 35 euro.

Jellow

Als freelancers heb je continu te maken met aanpassingen in de wet- en regelgeving. Dit is voor Jellow niet anders. Sinds juni wordt er gesproken over een nieuwe norm. Namelijk een minimaal uurtarief van 35 euro. Wat houdt dit precies in en betekent dit voor jou binnen Jellow? Je leest het in deze blog.

Een norm rondom het uurtarief, hoe zit dat?

Nu wordt het een beetje formeel,  maar het volgende is het geval. Er is  polderakkoord van de Sociaal Economische Raad (SER) gesloten en dit dient te zorgen voor zekerheid voor mensen, voor een wendbare economie en voor herstel van de samenleving. In dit akkoord komt om die redenen ook het minimumtarief van freelancers voor.

Waarom een minimum uurtarief?

Bij een uurtarief van 35 euro wordt er uitgegaan van een bewuste keuze om als freelancer (zelfstandige) voor een opdrachtgever aan de slag te gaan. Bij een lager uurtarief ontstaat er twijfel. De Belastingdienst kan bij twijfel gaan controleren of de freelancers daadwerkelijk zelfstandige is. Door dit nieuwe akkoord kan schijnzelfstandigheid aan het licht komen en voorkomen worden. 

De norm van het uurtarief van 35 euro is vastgesteld op basis van de Werkloosheidswet (WW). Wanneer je het maximumdagloon terug brengt naar een uurtarief inclusief marge, kom je uit op de vastgestelde norm.

Wat betekent het minimum uurtarief voor jou binnen Jellow

Bij Jellow moedigen  we maatregelen en intenties om schijnzelfstandigheid tegen te gaan aan. Met het oog op de toekomst heeft Jellow er daarom voor gekozen om de norm van 35 euro op het platform te hanteren als een minimum uurtarief. 

Naar de opdrachtgevers die gebruik maken van het Jellow netwerk wordt dit minimum uurtarief van 35 euro ook gecommuniceerd. We streven er dan ook naar dat er alleen nog opdrachten met freelancers binnen het netwerk worden gedeeld waarvan het uurtarief start bij 35 euro.

Door het hanteren van dit minimum uurtarief wordt er ook meer zekerheid gecreëerd voor de opdrachtgevers. Opdrachtgevers lopen namelijk niet het risico om aan de Belastingdienst te moeten bewijzen dat jij daadwerkelijk als zelfstandige de opdracht uitvoert. 

Partijen voor de contractuele afhandeling hanteren ook steeds vaker datzelfde minimumtarief, waaronder de partijen waar wij optioneel mee samenwerken; Younited en The Compliance Factory.

Ligt jouw uurtarief onder €35,-? Pas je tarief dan nu aan!

Ligt jouw uurtarief binnen Jellow nog onder het door ons gehanteerde minimum? Log dan snel in en verander je uurtarief naar minimaal 35 euro. Dat doe je als volgt:

  1. Log in op jouw Jellow profiel
  2. Ga naar je profiel
  3. Klik bovenaan bij ‘uurtarief’ op ‘edit’ 
  4. Vul daar het gewenste uurtarief in

Easy he!?

Vind je het lastig om jouw uurtarief te bepalen? In de blog ‘Hoe bepaal ik mijn uurtarief‘ helpen we je graag een handje op weg. Mocht je nog vragen hebben over het aanpassen van je uurtarief kan je altijd contact opnemen door te mailen naar [email protected]

Tags: Financieel - Platform updates - Wetgeving

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow