Bedank jij jouw opdrachtgevers voor het afgelopen jaar?

Jellow

December is aangebroken en dat betekent dat 2023 er bijna op zit! Na een jaar waarin thuiswerken de norm was, was het dit jaar gelukkig ook weer mogelijk om op locatie te werken en meer onder de mensen te zijn. Het opbouwen van een relatie met jouw opdrachtgever(s) was hierdoor misschien iets makkelijker, maar niet minder belangrijk. Kerst kan het uitgelezen moment zijn om je waardering naar elkaar uit te spreken of misschien wel te laten blijken door een kerstgeschenk. 

Moeten de rollen niet omgedraaid worden?

Eerder schreven we in een artikel voor onze partner Adformatie over de opkomst van flexibilisering op de arbeidsmarkt. Het aantal flexibele arbeidskrachten en tijdelijke dienstverbanden groeit ieder jaar en de grenzen tussen vast en flexibel vervagen. Wij moedigen opdrachtgevers dan ook aan freelancers en vast personeel gelijkwaardig te behandelen. Denk hierbij aan teamuitjes, kerstpakketten, maar bijvoorbeeld ook wervings- en onboarding-processen. Dit draagt bij aan een duurzame relatie tussen freelancer en opdrachtgever. En laten we eerlijk zijn; het ontvangen van een kerstpakket, maar bovenal de waardering voor je inzet is natuurlijk ontzettend fijn om het jaar mee af te sluiten.

Als je opdrachtgever bent en graag een leuk kerstgeschenk wilt geven aan je freelancer, kun je het beste even navraag doen bij anderen wat diegene leuk vindt of waar de interesses liggen. Het doel van het geven van een kerstgeschenk is om je waardering te laten blijken, als je dan compleet de plank mis slaat, is dat jammer.

Kerst kan ook voor jou als freelancer een moment zijn om stil te staan bij de samenwerkingen van het afgelopen jaar. Opdrachtgevers zijn voor jou immers onmisbaar. Een klein gebaar kan bijdragen aan het onderhouden van jouw waardevolle netwerk.

Wat geef jij aan jouw opdrachtgevers?

Mocht je ervoor kiezen om jouw opdrachtgevers iets te schenken, dan zijn er nog ontzettend veel opties. Het gaat hierbij hoofdzakelijk natuurlijk om de gedachte en niet om de waarde. Afhankelijk van het aantal opdrachtgevers, jouw budget en de samenwerking, kun je een keuze maken voor een kleinigheidje. Een persoonlijk cadeau maakt natuurlijk de meeste indruk. Ken je de opdrachtgever nog niet zo goed? Ga dan voor de veilige en bekende weg:

  • Een kaartje

Een kaartje doet altijd goed. Ook voor de kleinere connecties is het altijd leuk om een kleine attentie te geven. Handgeschreven geeft net dat beetje extra. Schrijf een persoonlijke tekst en je bent klaar!

  • Pathé Thuis cadeaubon

Tijdens de donkere dagen kan het extra lekker zijn om een filmpje op de bank te kijken. Met de Pathé Thuis bioscoopbon heb je toegang tot de nieuwste films die vaak nog niet op Netflix staan. Het fijne is dat je er een zelfgekozen bedrag op kan zetten; voor elke relatie dus goed.

  • Kerstpakket, wijn of een gadget 

Natuurlijk kan je altijd kiezen voor het bekende kerstpakket, een goede fles wijn of een gadget. Hier maak je altijd wel iemand blij mee. Heb jij nog leuke ideeën of tips? Laat het mij vooral weten, ik ben benieuwd! Je kan een mailtje sturen naar [email protected] 

Tags: Opinie

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel