Jellow Club zorgt voor samenwerking tussen freelancers

Bo Karssen

Misschien heb je het al voorbij zien komen, of ben je er al onderdeel van, de: Jellow Club. Als freelance platform wilde Jellow met dit initiatief zorgen voor meer samenwerking tussen freelancers onderling, omdat we als ondernemers veel van elkaar kunnen leren. Clublid Patrick is een goed voorbeeld van een freelancer die al gebruik heeft gemaakt van dit initiatief. Hij deelt graag zijn ervaring met Jellow en in het bijzonder de Jellow Club door middel van deze blog. Lees gauw verder om te kijken of dit initiatief ook voor jou interessant is. 

“Ik heb altijd al goed kunnen plannen en organiseren. Zoals zo vaak met dingen waar je goed in bent, besef je dit niet altijd totdat anderen dit een aantal keer tegen je zeggen. Voor mij is het immers natuurlijk. Ik heb toen bewust gekozen om van de 8 een 9 of een 10 te maken. Daarna heb ik mijn eigen training op het gebied van timemanagement en persoonlijke workflow ontwikkelt. Op deze manier kan ik werk doen wat ik leuk vind en tegelijk anderen daar blij mee maken. Ik beloof dat je na de training meer rust in je hoofd hebt. En je nooit meer te druk hoeft te voelen.

Nadat de training in concept af was, heb ik deze afgestemd met een aantal mensen. Het wordt pas echt op de proef gesteld bij het live geven van de training. Daarom heb ik besloten om de training in totaal driemaal gratis te geven. Dit bleek een hele goede manier om met behulp van de feedback het concept nog verder te verbeteren.

Voor een live training heb je natuurlijk deelnemers nodig. Er stonden misschien geen euro’s tegenover, maar ik vraag mensen wel om een dag van hun kostbare tijd te investeren. Uiteraard vind ik zelf dat dit zeer de moeite waard is, maar dat bewijs hebben de deelnemers pas achteraf. Op zoek naar deelnemers dus. 

Ik heb een oproepje op de Jellow Club geplaatst, waarna ik meerdere aanmeldingen heb ontvangen. Daarmee werd mijn in-house trainingsgroep voor de derde proeftraining opeens een stuk groter en meer divers. In goede samenwerking met Jellow ben ik in rechtstreeks contact gekomen met de geïnteresseerden en hebben we dit samen kunnen regelen.

Een van de deelnemers heeft zelfs aangeboden om als tegenprestatie kosteloos te kijken naar het taalgebruik in mijn teksten in de presentatie en op de website. Een mooi voorbeeld van hoe je als ondernemers samen kunt werken, met een platform als Jellow als schakel om ons bij elkaar te brengen.

Heb je zelf een dienst die je zou willen ruilen voor een andere dienst? Iets wat je eens zou willen pilot testen? Of wil je een projectgroep vormen voor een bepaalde opdracht? Het zijn zomaar wat zaken waarbij Jellow en in het bijzonder de Jellow club kunnen helpen.

Meer informatie over de training kun je vinden op www.ordetraining.nl.”

Vind jij het ook belangrijk om samen te werken met andere ondernemers? Denk jij dat jij een interessante bijdrage hebt voor andere freelancers? Wil jij dingen leren vanuit de expertise van anderen? Stuur mij dan even een mailtje met al je ideeën, mogelijke trainingen, een interessante blog, of andere invullingen die jij hebt onder het mom van ‘als ondernemers samenwerken’ op [email protected].

 

Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Jellow de ‘Netflix van de freelance markt’ lanceert nieuwe slogan

Na een aantal jaar heeft scale-up Jellow, actief in Nederland en België, ervoor gekozen om haar oude slogan ‘Zoek, vind, lach, werk en bewonder’ te vervangen voor ‘freelancers on demand’. Jellow heeft voor deze opfrissing gekozen omdat dit beter bij haar ware identiteit past en de behoefte van haar klanten.

Freelancers inhuren zonder risico’s

Het inhuren van freelancers is ideaal als je bijvoorbeeld voor een bepaalde periode extra hulp kan gebruiken, een expert nodig hebt om je tijdelijk te helpen met bepaalde kwesties waar jij er niet uit komt of simpelweg niet ‘vast wil zitten’ aan medewerkers.

CEO’s zoeken in Jellow rechtstreeks contact met freelancers

Ontvang je als freelancer een opdracht in Jellow? Dan is de kans groot dat je het gesprek aangaat met de CEO, directeur en/of eigenaar van een bedrijf. Ruim de helft van de actieve opdrachtgevers in Jellow zijn CEO’s. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Jellow. Verrassend? Niet echt. Goed nieuws? Dat absoluut! Lees hieronder waarom.

Wil jij meer weten over hoe jij de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht?

Vraag hier de gratis JellowPages aan waarin beschreven staat:

  • Waarom hard- en softskills van freelancers belangrijk zijn
  • Wat de trends en ontwikkelingen van het freelancen zijn
  • Hoe belangrijk de inzet van een freelancer is voor jouw organisatie