Bedank jij jouw opdrachtgevers voor het afgelopen jaar?

Jellow

We hebben er samen een behoorlijk ander jaar op zitten dan we vooraf konden bedenken. Een jaar waar je als freelancer wederom bent uitgedaagd flexibel te zijn en te denken in oplossingen. Met het thuiswerken als norm, is het opbouwen van een relatie met de opdrachtgever lastiger geworden en het creëren van een goede werksfeer des te belangrijker. Kerst kan het uitgelezen moment zijn om je waardering naar elkaar uit te spreken of misschien wel te laten blijken door een kerstgeschenk.  

Moeten de rollen niet omgedraaid worden?

We hebben in het verleden al geschreven over het geven van een kerstpakket aan freelancers. Deze blijk van waardering is namelijk niet alleen voor de vaste werknemers belangrijk, maar ook voor de freelancers die zich hard inzetten voor de organisatie, zeker in tijden als deze. Uit onderzoek blijkt dat 39 procent van de zzp’ers een kerstpakket ontvangt van hun opdrachtgever. Het ontvangen van een kerstpakket, maar bovenal de waardering voor je inzet is natuurlijk ontzettend fijn om het jaar mee af te sluiten. 

Een samenwerking komt tot stand door beide partijen, wat het extra mooi maakt om elkaar hiervoor te bedanken. Uit onderzoek is gebleken dat één derde van de zzp’ers aan het einde van het jaar iets aan zijn of haar opdrachtgevers schenkt. Wellicht wil ook jij jouw opdrachtgever bedanken voor het afgelopen jaar.

Wat geef jij aan jouw opdrachtgevers?

Mocht je ervoor kiezen om jouw opdrachtgevers iets te schenken, dan zijn er nog ontzettend veel opties. Het gaat hierbij hoofdzakelijk natuurlijk om de gedachte en niet om de waarde. Afhankelijk van het aantal opdrachtgevers, jouw budget en de samenwerking, kun je een keuze maken voor een kleinigheidje. Onze suggesties:

  • Een kaartje

Een kaartje doet altijd goed. Ook voor de kleinere connecties is het altijd leuk om een kleine attentie te geven. Schrijf een klein persoonlijk tekstje en je bent klaar! 

  • Pathé Thuis cadeaubon

Nu we toch vaak aan huis gekluisterd zitten is het soms best lekker om een filmpje op de bank te kijken. Met de Pathé Thuis bioscoopbon heb je toegang  tot de nieuwste films die vaak nog niet op Netflix staan. Het fijne is dat je er een zelf gekozen bedrag op kan zetten, voor elke relatie dus goed. 

  • Cinema Culinair arrangement 

Heb je nou echt een goede zakenrelatie? Dan kan je ook gaan voor een take away menu van Cinema Culinair. Sinds dat de horeca dicht is, zijn er veel restaurants massaal creatief hun business gaan invullen. Zo heeft Cinema Culinair een leuk concept bedacht. Dit bedrijf verzorgt het eten wat in de film te zien is en je ook nog eens tegelijkertijd met de spelers in de film eet. Klinkt dit niet lekker?

Natuurlijk kan je altijd kiezen voor het bekende kerstpakket, een goede fles wijn of een gadget. Hier maak je altijd wel iemand blij mee. Als je opdrachtgever bent en graag een leuk kerstgeschenk wilt geven aan je freelancer, kun je het beste even navraag doen bij anderen wat diegene leuk vindt of waar de interesses liggen. Het doel van het geven van een kerstgeschenk is om je waardering te laten blijken, als je dan compleet de plank mis slaat is dat jammer.

Heb jij nog leuke ideeen of tips? Laat het mij vooral weten, ik ben benieuwd! Je kan een mailtje sturen naar [email protected] 

Tags: Opinie

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel