De toegevoegde waarde van freelancers in je bedrijf

Jellow

De toegevoegde waarde van freelancers in je bedrijf

Voor steeds meer organisaties wordt het normaal om freelancers in te huren. Organisaties kunnen wel wat extra hulp gebruiken, ze zoeken een tijdelijke vervanger voor een collega, ze kunnen expertise hard gebruiken, etc. Een handige oplossing is om hier een freelancer voor in te huren. En dat is ook nog eens leuk voor jouw organisatie. Het zorgt vaak voor vernieuwing en dynamiek in je organisatie. 

 Direct aan de slag met freelancers? Meld je dan hier aan bij Jellow! 

Misschien moeten jouw medewerkers er even aan wennen, maar een frisse wind door de organisatie is nooit verkeerd. In dit artikel geef ik je de 4 belangrijkste standpunten waarom freelancers inhuren een toegevoegde waarde is voor jouw organisatie! 

  1. Breng tijdelijk de expert in huis! 

Ben jij op zoek naar een freelancer met een specifiek specialisme? Je kan tegenwoordig heel snel en eenvoudig met deze freelancers in contact komen. Hierdoor kan je een freelancer in huis krijgen die ergens een expert in is en jouw organisatie verder helpen met een bepaald vraagstuk. 

Tip: Zorg ervoor dat jij van te voren hebt bepaald aan welke eisen deze freelancers moet voldoen. Moet de freelancer over bepaalde kennis beschikken, wil je dat hij of zij bepaalde skills heeft etc. 

  1. Flexibiliteit binnen je organisatie

Een freelancer is niet aan kantooruren gebonden. Dit betekent dat de freelancer zelf bepaalt wanneer hij of zij aan jouw opdracht gaat werken en dit kan ook heel goed buiten de kantooruren zijn. Dit betekent dat zij flexibel en makkelijk inzetbaar zijn voor jouw opdracht.

Vaak zijn freelancers snel beschikbaar waardoor jij snel een vraagstuk opgelost kan hebben. Jij geeft de opdracht en de freelancer kan (na natuurlijk alles (administratief) goed geregeld te hebben) direct aan de slag. Daarnaast is een freelancer onafhankelijk waardoor de freelancer weinig begeleiding nodig heeft en snel zelf lekker een de slag kan gaan. 

Ik zie alleen maar voordelen, en jij? ;)

Het kan voor collega’s leuk en interessant zijn om af en toe eens externe expertise in huis te hebben. Het kan heel goed zijn dat de freelancer een andere kijk heeft op het werk of interessante nieuwe inzichten brengt. 

Natuurlijk, het is ook goed mogelijk dat in het begin, het inhuren van freelancers binnen een organisatie weerstand kan bieden. Voor Generatie Y is flexibel werken heel normaal, maar voor Generatie X ligt dit (over het algemeen) anders. Zij zijn gewend om voor langere tijd op dezelfde plek te werken en zijn meer gewend om in een hiërarchie structuur te werken. Voor deze collega’s kan het daarom best even wennen zijn.

Daarnaast is het handig om te weten hoe jouw organisatie in elkaar zit, wat de structuur is. Is jouw organisatie meer hiërarchisch en formeel of is jouw organisatie bottom-up en informeel? Is jouw organisatie meer bottum-up en informeel, dan zal het inhuren van freelancers wellicht makkelijker opgepakt worden. 

  1. Je kan het zo 'duur' maken als je zelf wil! 

Hoe gemakkelijk je aan een freelancer komt, zo makkelijk is het ook weer om van de freelancer af te komen. Het is in ieder geval een stuk makkelijker dan vaste medewerkers. Je spreekt met de freelancers een bepaald dienstverband af met een duidelijk einddatum of maak een duidelijke afspraak dat het verband eindigt wanneer de opdracht is opgeleverd. 

Daarnaast kan je het zo duur maken als je zelf wil. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de minimale inwerkperiode, het uurtarief van de freelancer, reiskostenvergoeding en bepaalde verzekeringen vanuit de opdrachtgever. 

Wil je de freelancer nog een keer inhuren? Dan kan je gemakkelijk weer contact opnemen en weer een soortgelijk dienstverband aannemen. 

  1. Freelancers zijn gemotiveerd 

Freelancers slepen graag nieuwe opdrachten binnen voor hun portfolio en zijn daarom altijd gemotiveerd om een opdracht uit te voeren! Daarnaast is het voor hen natuurlijk ook belangrijk dat hun imago goed blijft, dus zullen ze altijd hun uiterste best doen.

Dit is natuurlijk super waardevol voor jouw organisatie! Je krijgt hierdoor (meestal) uitstekende opgeleverde opdrachten. 

Kortom, freelancers inhuren laat een frisse wind door jouw organisatie waaien! Ze brengen kennis met zich mee, je kan wat van hen leren en het is bovendien ook goedkoper voor jouw organisatie dan weer een vast medewerker aanstellen. 

Ben jij al klaar om freelancers door jouw organisatie te laten waaien? ;) Meld je dan aan bij Jellow!

 
 
Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel