Je vindt zelf de beste freelancers

Krijg toegang tot de beste 61.910 freelancers in Nederland en huur ze in direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance freelancers
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance freelancers
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance freelancers

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance freelancers

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance freelancers

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste [base_funtions] binnen handbereik

Altijd de beste freelancers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelancer. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.603 opdrachtgevers en 61.910 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelancers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelancers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelancers voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 61.910 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, gespecialiseerd van IT tot marketing, finance en development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelancers of plaats direct een freelance opdracht.

Freelancers zoeken met een freelance pool

Rechtstreeks contact met freelancers

Kom in direct contact met freelancers, transparant en zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelancer is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelancers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.910 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.910 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 61.910 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind de beste freelancers bij Jellow actief in:

Zoek jij een freelancer? Bij Jellow vind je duizenden freelancers. Bekijk één van de onderstaande top vakgebieden en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 61.910 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelancers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelancer gezocht voor jullie organisatie?

Freelancer is geen rechtsvorm, maar wordt tegenwoordig veel gebruikt als vervanging voor zzp’er. Echter zijn er een aantal verschillen tussen zzp’ers en freelancers. Benieuwd deze verschillen? Lees dan hier onze blog. Voor de wet is freelancer dus geen officiële term, maar word je als freelancer wel gezien als ondernemer? Wat is een freelancer en hoe word je freelancer? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is een freelancer?

Freelance betekent dat je (tijdelijk) voor een opdrachtgever werkt. Deze opdracht kun je uitvoeren binnen een bedrijf, maar ook op afstand. Dit verschilt niet alleen per vakgebied, maar ook per opdrachtgever en per type opdracht.

Het verschil tussen een medewerker en freelancer is dat de freelancer niet op de loonlijst komt te staan, maar wordt betaalt vanuit facturatie. Een freelancer is geen rechtsvorm, wat betekent dat de freelancer verschillende ondernemingsvormen kan aannemen. Dit is meestal in de vorm van een eenmanszaak, waarbij de freelancer zelf de directeur is.

Het komt daarnaast ook weinig voor dat een freelancer nog meer mensen binnen zijn eenmanszaak in dienst heeft. Echter is het verplicht om je als freelancer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan voor de freelancer grote gevolgen hebben. De Belastingdienst ziet de freelancer namelijk als loondienst medewerker, wat er vervolgens voor kan zorgen dat de werkgever achteraf premies moet betalen.

Hoe word je freelancer?

Freelancer ben je wanneer je opdrachten uitvoert voor opdrachtgevers. Verhuur jij jezelf vaak als freelancer? Dan is het handig om zwart op wit aan te tonen dat jij ondernemer bent. Om ondernemer en freelancer te worden moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zorgen dat je meerdere opdrachten krijgt van verschillende opdrachtgevers. Deze opdrachten kun je vinden in je eigen netwerk, maar het is nog makkelijker om verschillende opdrachten op één platform te vinden. Bij Jellow kun je je gratis inschrijven voor zo’n platform, zodat je makkelijk uurtje factuurtje kunt werken. Onthoud wel dat het voor de Belastingdienst belangrijk is om te kunnen inzien wanneer jij voor welke opdracht werkt.

Ben je ingeschreven als ondernemer? Dan is het belangrijk om belastingaangifte te doen en aan te tonen dat jij de eindverantwoordelijke bent. Je kunt natuurlijk altijd een financieel expert inhuren die je een handje helpt bij de administratieve zaken.

Wil een opdrachtgever jou voor een langere periode inhuren? Dan kan! Het is alleen wel belangrijk om hiervoor een freelance verklaring te ondertekenen. Vroeger deed men dit via de VAR-verklaring, maar deze wordt niet meer afgegeven door de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaalt door jullie overeenkomst of er kan worden uitgegaan van een freelance opdracht of een dienstverband.

Heb ik een verzekering nodig als freelancer? Als freelancer loopt je een aantal risico’s omdat je niet als werknemer in loondienst bent. Er zijn dus een aantal zaken die verstandig zijn om te verzekeren. Denk hierbij aan:

 • Arbeidsongeschiktheid
 • Beroepsaansprakelijkheid
 • Bedrijfsaansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand

Ook bouw je als freelancer geen pensioen op, dus het is verstandig om ook hier rekening mee te houden.

De VAR, DBA en bepaling loondienst

Heb je je ooit ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Vanaf 1 januari 2020 bepaalt de Belastingdienst volgens de wet DBA of jij in aanmerking komt voor de inkomstenbelasting.

Freelancer gezocht voor jouw opdracht? Sluit je aan bij Jellow

Ben jij op zoek naar een freelancer of wil jij de komende tijd freelancers gaan inhuren voor specifieke freelance opdrachten? Meld je dan via bovenstaande knop ‘Vind mijn freelancer’ en kom direct in contact met meer dan 61.910 freelancers! Wij werken zonder marges en tussenpersonen waardoor jij zelf direct in contact komt met de freelancers.

738

Nieuwe freelancers
in June

5.603

Opdrachtgevers

16.459

Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw freelance freelancer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen