Hét freelance platform van Nederland! Vind de beste freelancer voor je opdracht

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en kom direct in contact met de beste en beschikbare freelancers.

  • Vergroot je netwerk met meer dan 45.565 freelancers
  • Binnen 24 uur reactie op jouw opdracht
  • Direct contact, zonder tussenpersonen
T-Mobile Action Nederlandse Loterij Anne Frank stichting KNVB Gemeente Groningen

+3.324 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox

Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com

Marketing en operations Booking.com

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van freelancers

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van freelancers

Jellow gelooft sterk in de kracht van samenwerken. 3.324 bedrijven en 891 freelancers bouwen met Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van. De manier om samen snel te groeien en te kunnen beschikken over de juiste expertise zonder dat je de hulp van een intermediair nodig hebt.

Onbeperkt freelancers inhuren zonder marges

Onbeperkt freelancers inhuren zonder marges

Met Jellow krijg je direct en 24/7 toegang tot duizenden freelancers die actief zijn in de zakelijke dienstverlening, van freelancer manager, tot jurist of developer. Neem zelf de regie en selecteer eenvoudig de freelancers die voor jou relevant zijn. Dat kan met de slimme software, of je kan een van de Jellowers vragen om je te helpen. Jellow is software mét een service.

Freelancers zoeken met een freelance pool

Freelancers zoeken met een freelance pool

Met een freelance pool behoud je de beste freelancers en raak je nooit meer gegevens kwijt. De basis regelen wij. Binnen no-time bouwen wij een pool voor jou met de beste freelancers in jouw vakgebied en jouw omgeving. Vervolgens breid je deze uit door freelancers uit te nodigen, waarmee jij in de toekomst graag zou willen samenwerken.

Freelancer gezocht voor jullie organisatie?

Freelancer is geen rechtsvorm, maar wordt tegenwoordig veel gebruikt als vervanging voor zzp’er. Echter zijn er een aantal verschillen tussen zzp’ers en freelancers. Benieuwd deze verschillen? Lees dan hier onze blog. Voor de wet is freelancer dus geen officiële term, maar word je als freelancer wel gezien als ondernemer? Wat is een freelancer en hoe word je freelancer? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is een freelancer?

Freelance betekent dat je (tijdelijk) voor een opdrachtgever werkt. Deze opdracht kun je uitvoeren binnen een bedrijf, maar ook op afstand. Dit verschilt niet alleen per vakgebied, maar ook per opdrachtgever en per type opdracht.

Het verschil tussen een medewerker en freelancer is dat de freelancer niet op de loonlijst komt te staan, maar wordt betaalt vanuit facturatie. Een freelancer is geen rechtsvorm, wat betekent dat de freelancer verschillende ondernemingsvormen kan aannemen. Dit is meestal in de vorm van een eenmanszaak, waarbij de freelancer zelf de directeur is.

Het komt daarnaast ook weinig voor dat een freelancer nog meer mensen binnen zijn eenmanszaak in dienst heeft. Echter is het verplicht om je als freelancer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan voor de freelancer grote gevolgen hebben. De Belastingdienst ziet de freelancer namelijk als loondienst medewerker, wat er vervolgens voor kan zorgen dat de werkgever achteraf premies moet betalen.

Hoe word je freelancer?

Freelancer ben je wanneer je opdrachten uitvoert voor opdrachtgevers. Verhuur jij jezelf vaak als freelancer? Dan is het handig om zwart op wit aan te tonen dat jij ondernemer bent. Om ondernemer en freelancer te worden moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zorgen dat je meerdere opdrachten krijgt van verschillende opdrachtgevers. Deze opdrachten kun je vinden in je eigen netwerk, maar het is nog makkelijker om verschillende opdrachten op één platform te vinden. Bij Jellow kun je je gratis inschrijven voor zo’n platform, zodat je makkelijk uurtje factuurtje kunt werken. Onthoud wel dat het voor de Belastingdienst belangrijk is om te kunnen inzien wanneer jij voor welke opdracht werkt.

Ben je ingeschreven als ondernemer? Dan is het belangrijk om belastingaangifte te doen en aan te tonen dat jij de eindverantwoordelijke bent. Je kunt natuurlijk altijd een financieel expert inhuren die je een handje helpt bij de administratieve zaken.

Wil een opdrachtgever jou voor een langere periode inhuren? Dan kan! Het is alleen wel belangrijk om hiervoor een freelance verklaring te ondertekenen. Vroeger deed men dit via de VAR-verklaring, maar deze wordt niet meer afgegeven door de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaalt door jullie overeenkomst of er kan worden uitgegaan van een freelance opdracht of een dienstverband.

Heb ik een verzekering nodig als freelancer? Als freelancer loopt je een aantal risico’s omdat je niet als werknemer in loondienst bent. Er zijn dus een aantal zaken die verstandig zijn om te verzekeren. Denk hierbij aan:

  • Arbeidsongeschiktheid
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • Bedrijfsaansprakelijkheid
  • Rechtsbijstand

Ook bouw je als freelancer geen pensioen op, dus het is verstandig om ook hier rekening mee te houden.

De VAR, DBA en bepaling loondienst

Heb je je ooit ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Vanaf 1 januari 2020 bepaalt de Belastingdienst volgens de wet DBA of jij in aanmerking komt voor de inkomstenbelasting.

Freelancer gezocht voor jouw opdracht? Sluit je aan bij Jellow

Ben jij op zoek naar een freelancer of wil jij de komende tijd freelancers gaan inhuren voor specifieke freelance opdrachten? Meld je dan via bovenstaande knop ‘Vind mijn freelancer’ en kom direct in contact met meer dan 30.000 freelancers! Wij werken zonder marges en tussenpersonen waardoor jij zelf direct in contact komt met de freelancers.

828

Nieuwe freelancers
in April

3.324

Opdrachtgevers

45.565

Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw freelancer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare zzp’ers.

Vind mijn freelancer

 

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,1 / 5
51 beoordelingen