Hét freelance platform van Nederland! Vind de beste freelancer voor je opdracht

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en kom direct in contact
met de beste en beschikbare freelancers.

  • Vergroot je netwerk met meer dan 40.321 freelancers
  • Binnen 24 uur reactie op jouw opdracht
  • Direct contact, zonder tussenpersonen
T-mobile Action Nederlandse Loterij Anne Frank Stichting KNVB Gemeente Groningen
+5.305 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

foxsports

Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

booking.com

Marketing en operations Booking.com

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van freelancers

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van freelancers

Jellow gelooft sterk in de kracht van samenwerken. 5.305 bedrijven en 40.321 freelancers bouwen met Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van. De manier om samen snel te groeien en te kunnen beschikken over de juiste expertise zonder dat je de hulp van een intermediair nodig hebt.

Onbeperkt freelancers inhuren zonder marges

Onbeperkt freelancers inhuren zonder marges

Met Jellow krijg je direct en 24/7 toegang tot duizenden freelancers die actief zijn in de zakelijke dienstverlening, van freelance manager, tot jurist of developer. Neem zelf de regie en selecteer eenvoudig de freelancers die voor jou relevant zijn. Dat kan met de slimme software, of je kan een van de Jellowers vragen om je te helpen. Jellow is software mét een service.

freelancers zoeken met een freelance pool

freelancers zoeken met een freelance pool

Met een freelance pool behoud je de beste freelancers en raak je nooit meer gegevens kwijt. De basis regelen wij. Binnen no-time bouwen wij een pool voor jou met de beste freelancers in jouw vakgebied en jouw omgeving. Vervolgens breid je deze uit door freelancers uit te nodigen, waarmee jij in de toekomst graag zou willen samenwerken.

Ben jij op zoek naar een freelancer?

Freelancer is geen rechtsvorm, maar wordt tegenwoordig veel gebruikt als vervanging voor zzp'er. Echter hebben zzp'er en freelancer niet exact dezelfde betekenissen. Er zijn namelijk een aantal verschillen. Benieuwd deze verschillen? Lees dan hier onze blog. Voor de wet is freelancer dus geen officiële term, maar wordt je als freelancer gezien als ondernemer. Wat is een freelancer en hoe word je freelancer? Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

Wat is een freelancer?

Freelance betekent dat je (tijdelijk) voor een opdrachtgever werkt. Deze opdracht kan je uitvoeren binnen een bedrijf, maar ook op afstand. Dit verschilt niet alleen per vakgebied, maar ook per opdrachtgever en het type opdracht. Het verschil tussen een medewerker en freelancer is dat de freelancer niet op de loonlijst komt te staan, maar wordt betaalt vanuit facturatie. Een freelancer is geen rechtsvorm, wat betekent dat de freelancer verschillende ondernemingsvormen kan aannemen. Dit is meestal in de vorm van een eenmanszaak, waarbij de freelancer zelf de directeur is van de eenmanszaak. Het komt daarnaast ook weinig voor dat freelancer nog meer mensen binnen zijn eenmanszaak in dienst heeft. Echter is het verplicht om je als freelancer in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit kan voor de freelancer wel grote gevolgen hebben. De Belastingdienst ziet de freelancer namelijk als loondienst medewerker. Dit kan er vervolgens voor zorgen dat de werkgever achteraf premies moet betalen.

Hoe word je freelancer?

Freelancer ben je wanneer je opdrachten uitvoert voor opdrachtgevers. Verhuur jij jezelf vaak als freelancer? Dan is het handig om zwart op wit aan te tonen dat jij ondernemer bent. Ondernemer en freelancer worden kan je als volgt doen: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel Zorg dat je meerdere opdrachten krijgt van verschillende opdrachtgevers. Deze kan je vinden in je eigen netwerk, maar het is nog makkelijker om al deze opdrachten op één platform te vinden. Interesse? Schrijf je hier dan gratis in. Werk uurtje-factuurtje. Het is voor de Belastingdienst belangrijk om te kunnen inzien wanneer jij voor welke opdracht werkt. Ben je ingeschreven als ondernemer? Dan is het belangrijk om belastingaangifte te doen. Het is belangrijk om aan te kunnen tonen dat jij hier de eindverantwoordelijke van bent. Je kan natuurlijk altijd een financieel expert inhuren om jou een handje te helpen bij de administratieve zaken. Wil een opdrachtgever jou voor een langere periode inhuren? Dan kan! Het is alleen wel belangrijk om hiervoor een freelance verklaring te ondertekenen. Vroeger deed men dit via de VAR-verklaring, maar deze wordt niet meer afgegeven door de Belastingdienst. De Belastingdienst bepaald aan de hand van jullie overeenkomst of er kan worden uitgegaan van een freelance opdracht of een dienstverband. Heb ik een verzekering nodig als freelancer? Als freelancer loopt je een aantal risico's omdat je niet als werknemer in loondienst bent. Hierdoor bouw je bijvoorbeeld geen pensioen op. Daarnaast is het handig om naar de volgende zaken te kijken: ArbeidsongeschiktheidBeroepsaansprakelijkheidBedrijfsaansprakelijkheidRechtsbijstandHet is handig om je voor een aantal zaken te verzekeren. Mocht je in een bepaaldesituatie terecht komen, dan ben je in ieder geval verzekerd.

De VAR, DBA en bepaling loondienst

Heb je je eenmaal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Vanaf 1 januari 2020 bepaalt de Belastingdienst volgens de wet DBA of jij in aanmerking komt voor de inkomstenbelasting. Op dit moment ben jij als zzp’er en opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de relatie die je met elkaar aangaat.

Zoek jij een freelancer voor je jouw opdracht? Sluit je dan aan bij Jellow.

Ben jij op zoek naar een freelancer of wil jij de komende tijd freelancers gaan inhuren voor specifieke opdrachten? Meld je dan via bovenstaande knop ‘Vind mijn freelancer’ en kom direct in contact met meer dan 30.000 freelancers! Wij werken zonder marges en tussenpersonen waardoor jij zelf direct in contact komt met de freelancers.

Nieuwe Freelancers 2.221 Nieuwe freelancers in oktober
Opdrachtgevers
5.305 Opdrachtgevers
Ingeschreven freelancers
40.321 Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw freelancer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer