Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Esmée Weering

Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Omdat wij nieuwsgierig zijn naar wat corona eigenlijk deed met de vraag naar freelancers en opdrachten, hebben we in de database gekeken en het aantal freelance opdrachten voor en na de corona uitbraak vergeleken. 

Uit het onderzoek kwamen opvallende cijfers. Onder andere steeg het aantal freelance opdrachten binnen web-en app development met 106%. En de vraag naar online specialisme is zelfs met 373% gestegen ten opzichte van voor de corona-uitbraak. Dit is vrij positief natuurlijk, in vergelijking met de eerdere berichten waaruit bleek dat het aantal freelance opdrachten erg gedaald is. 

Binnen Jellow is de vraag naar web- en app development freelancers over het algemeen populair. Maar juist in deze tijd merken we dat de vraag naar developers stijgt, maar vooral de vraag naar online specialismen, zoals: SEA-, SEO-, Facebook-, en Content marketeer is groot.

Dit komt veelal doordat veel bedrijven en organisaties meer tijd en geld willen steken in hun eigen website en vindbaarheid hiervan. Een reden hiervoor is dat de verkoop zich op dit moment grotendeels online voordoet. Budgetten moeten anders worden verdeeld en voor sommige bedrijven biedt dit de mogelijkheid om tijd en budget in online specialismen te steken. 

Ben jij op zoek naar een freelance opdracht? Meld je dan gratis aan bij Jellow!
Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

3 tips om zelf makkelijk de juiste freelancer te vinden

Het vinden van de juiste freelancer voor je klus is uiteraard erg belangrijk. Je wil tenslotte dat de persoon waar je mee in zee gaat beschikt over de kennis en kunde om je verder te helpen. Hoewel er genoeg manieren zijn om freelancers te vinden, kan dit veel tijd en moeite vergen van een opdrachtgever. In deze blog geef ik je daarom een aantal handige tips om zelf makkelijk de juiste freelancer te vinden, dus zonder gebruik van een (dure) intermediair.

Moet je als freelancer zelf de ideale samenwerking met de opdrachtgever creëren?

De afgelopen jaren werken veel bedrijven erg hard aan hun ‘employer brand’. Dit zorgt voor een hoge medewerkers betrokkenheid (employee engagement) en een gezonde bedrijfscultuur. Maar nu is de vraag: “Freelancers en employer branding, gaat dit samen?” Bij Jellow vinden wij van wel, maar wel met maatwerk. Aan alle freelancers daarom de oproep: laat jouw opdrachtgevers weten wat je wel en niet van hen verwacht. Zo kom je tot de ideale samenwerking.

Veelgestelde vraag: Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

In deze blog geef ik jou een overzicht van het gemiddeld uurtarief in de bij ons populairste branches op basis van het aantal jaren werkervaring en opleidingsniveau. Daarnaast leggen we uit hoe jij jouw uurtarief kan berekenen.

Wil jij meer weten over hoe jij de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht?

Vraag hier de gratis JellowPages aan waarin beschreven staat:

  • Waarom hard- en softskills van freelancers belangrijk zijn
  • Wat de trends en ontwikkelingen van het freelancen zijn
  • Hoe belangrijk de inzet van een freelancer is voor jouw organisatie