Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Esmée Weering

Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Omdat wij nieuwsgierig zijn naar wat corona eigenlijk deed met de vraag naar freelancers en opdrachten, hebben we in de database gekeken en het aantal freelance opdrachten voor en na de corona uitbraak vergeleken. 

Uit het onderzoek kwamen opvallende cijfers. Onder andere steeg het aantal freelance opdrachten binnen web-en app development met 106%. En de vraag naar online specialisme is zelfs met 373% gestegen ten opzichte van voor de corona-uitbraak. Dit is vrij positief natuurlijk, in vergelijking met de eerdere berichten waaruit bleek dat het aantal freelance opdrachten erg gedaald is. 

Binnen Jellow is de vraag naar web- en app development freelancers over het algemeen populair. Maar juist in deze tijd merken we dat de vraag naar developers stijgt, maar vooral de vraag naar online specialismen, zoals: SEA-, SEO-, Facebook-, en Content marketeer is groot.

Dit komt veelal doordat veel bedrijven en organisaties meer tijd en geld willen steken in hun eigen website en vindbaarheid hiervan. Een reden hiervoor is dat de verkoop zich op dit moment grotendeels online voordoet. Budgetten moeten anders worden verdeeld en voor sommige bedrijven biedt dit de mogelijkheid om tijd en budget in online specialismen te steken. 

 Ben jij op zoek naar een freelance opdracht? Meld je dan gratis aan bij Jellow!

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Zo verdien je een snelheidsbadge

Wanneer je een opdracht ontvangt, vragen we je bij voorkeur om te reageren binnen 48 uur. Want vaak zijn opdrachtgevers op korte termijn...

2 minuten Anouk ter Beek