Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Esmée Weering

Corona zorgt voor 373% stijging in vraag naar online specialisten

Omdat wij nieuwsgierig zijn naar wat corona eigenlijk deed met de vraag naar freelancers en opdrachten, hebben we in de database gekeken en het aantal freelance opdrachten voor en na de corona uitbraak vergeleken. 

Uit het onderzoek kwamen opvallende cijfers. Onder andere steeg het aantal freelance opdrachten binnen web-en app development met 106%. En de vraag naar online specialisme is zelfs met 373% gestegen ten opzichte van voor de corona-uitbraak. Dit is vrij positief natuurlijk, in vergelijking met de eerdere berichten waaruit bleek dat het aantal freelance opdrachten erg gedaald is. 

Binnen Jellow is de vraag naar web- en app development freelancers over het algemeen populair. Maar juist in deze tijd merken we dat de vraag naar developers stijgt, maar vooral de vraag naar online specialismen, zoals: SEA-, SEO-, Facebook-, en Content marketeer is groot.

Dit komt veelal doordat veel bedrijven en organisaties meer tijd en geld willen steken in hun eigen website en vindbaarheid hiervan. Een reden hiervoor is dat de verkoop zich op dit moment grotendeels online voordoet. Budgetten moeten anders worden verdeeld en voor sommige bedrijven biedt dit de mogelijkheid om tijd en budget in online specialismen te steken. 

Ben jij op zoek naar een freelance opdracht? Meld je dan gratis aan bij Jellow!
Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Jellow de ‘Netflix van de freelance markt’ lanceert nieuwe slogan

Na een aantal jaar heeft scale-up Jellow, actief in Nederland en België, ervoor gekozen om haar oude slogan ‘Zoek, vind, lach, werk en bewonder’ te vervangen voor ‘freelancers on demand’. Jellow heeft voor deze opfrissing gekozen omdat dit beter bij haar ware identiteit past en de behoefte van haar klanten.

Freelancers inhuren zonder risico’s

Het inhuren van freelancers is ideaal als je bijvoorbeeld voor een bepaalde periode extra hulp kan gebruiken, een expert nodig hebt om je tijdelijk te helpen met bepaalde kwesties waar jij er niet uit komt of simpelweg niet ‘vast wil zitten’ aan medewerkers.

CEO’s zoeken in Jellow rechtstreeks contact met freelancers

Ontvang je als freelancer een opdracht in Jellow? Dan is de kans groot dat je het gesprek aangaat met de CEO, directeur en/of eigenaar van een bedrijf. Ruim de helft van de actieve opdrachtgevers in Jellow zijn CEO’s. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Jellow. Verrassend? Niet echt. Goed nieuws? Dat absoluut! Lees hieronder waarom.

Wil jij meer weten over hoe jij de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht?

Vraag hier de gratis JellowPages aan waarin beschreven staat:

  • Waarom hard- en softskills van freelancers belangrijk zijn
  • Wat de trends en ontwikkelingen van het freelancen zijn
  • Hoe belangrijk de inzet van een freelancer is voor jouw organisatie