De 3 best gelezen ‘tips voor en door freelancers’ gastblogs 2021

Jellow

De 3 best gelezen ‘tips voor en door freelancers’ gastblogs 2021

Onder de rubriek ‘Tips voor en door freelancers’ hebben meerdere freelancers uit het Jellow netwerk een gastblog geschreven. Dit is een toffe manier om onze freelancers een podium te bieden om hun kennis te delen met de rest van het Jellow freelance netwerk. Want: We kunnen zoveel van elkaar leren! Veel onderwerpen zijn aan bod gekomen. Denk aan het genereren van omzet, alles over time management, belasting, pensioen, storytelling en netwerken voor freelancers. We blikken graag nog even terug naar deze gouden tips en kennis, want de best gelezen blogs mogen best even in het zonnetje worden gezet. Dit zijn de 3 best gelezen gastblogs van 2021:

  1. Hoe jouw authenticiteit als freelancer je zichtbaarder maakt
  2. Zo scoor je die freelance opdracht in het selectiegesprek | 5 tips van een recruiter.
  3. Hoe je stressvrij door de belastingaangifte heen komt

1. Hoe jouw authenticiteit als freelancer je zichtbaarder maakt

In deze blog deelt freelance HR adviseur Wyke Brugts het belang van kernwaarden, hoe je jouw eigen kernwaarden vaststelt en welke rol deze waarden kunnen spelen bij het maken van keuzes.

Stel je eens voor; je start met veel enthousiasme en passie een eigen bedrijf in je vakgebied. Je schrijft een businessplan, je bouwt je klantenkring uit en haalt je eerste klus binnen! Je doet wat je kent en je bent daar goed in. Het gaat een aantal jaren goed en dan ineens lukt het niet: een opdrachtgever is ontevreden, je ervaart weerstand, je wordt slordig in je werk. Het maakt je onzeker en je pakt vervolgens iedere opdracht die maar enigszins aansluit bij je werkervaring aan, om bezig te blijven. Maar het plezier ebt weg. Waar je eerst zo enthousiast begon vraag je je nu af of dat zelfstandige beroep wel wat voor jou is? Met de tips van Wyke ga je terug naar de kern.

2. Zo scoor je die freelance opdracht in het selectiegesprek | 5 tips van een recruiter

Nieuwe opdrachten binnenhalen. Jezelf verkopen in een gesprek. Voor veel freelancers blijft dat één van de spannendste en daarmee minst geliefde aspecten van het freelancen. Gelukkig baart oefening kunst en kun je steeds beter worden in het voeren van selectiegesprekken met opdrachtgevers. Met deze 5 tips van freelance recruiter Djura maak je het jezelf een stuk makkelijker!

3. Hoe je stressvrij door de belastingaangifte heen komt

Freelancer Thom Stam deelt zijn tips om stressvrij door de belastingaangifte heen te komen. Elke ondernemer krijgt ermee te maken: belastingen. Complexe zaken die je het liefst helemaal uitbesteedt, maar wat als je graag zelf de regie in handen houdt? In deze blog legt Thom uit hoe je zelf de regie houdt, hoe hij als Reizende Boekhouder zijn klanten begeleidt in het aangifteproces en hoe hij zelf stressvrij aangiftes indient. Met als afsluiter 4 handige tips voor wanneer je helemaal zelf je belastingaangifte doet.

Deel ook jouw tips in de rubriek ‘Tips voor en door freelancers’.

Lijkt het jou leuk om tips te delen in een blog? Dan heb ik goed nieuws, want ook dit jaar blijven we graag gastblogs delen van freelancers uit ons netwerk. Heb jij een idee voor een blog vanuit jouw expertise? Laat het weten door te mailen naar [email protected]. Ik neem graag contact met je op. Kruip je liever niet zelf in de pen, maar heb je wel behoefte aan tips over een bepaald onderwerp of een ander idee? Ook dat hoor ik graag.

Aanmelden als gastblogger

Tags: Gastblog - How to - Onderzoek

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow