Zzp'er gezocht? Huur een zzp'er in voor jouw tijdelijke opdracht via Jellow

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en kom direct in contact
met de beste en beschikbare zzp'ers voor jouw opdracht.

  • Vergroot je netwerk met meer dan 38.014 zzp'ers
  • Binnen 24 uur reactie op jouw opdracht
  • Inhuren zonder marges
T-mobile Action Nederlandse Loterij Fox sports KNVB Gemeente Groningen
+2635 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

foxsports

Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

booking.com

Marketing en operations Booking.com

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van zzp-ers

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk met zzp’ers

Jellow gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bedrijven en zzp’ers bouwen met Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van. De manier om samen snel te groeien en te kunnen beschikken over de juiste expertise zonder dat je de hulp van een tussenpersoon nodig hebt.

Onbeperkt toegang tot zzp’ers binnen de zakelijke dienstverlening

Onbeperkt zzp'er zzp'ers inhuren zonder marges

Met Jellow krijg je direct en 24/7 toegang tot zzp’ers die als actief zijn binnen de zakelijke dienstverlening. Daarnaast heb je meteen toegang tot 25.381 zzp’ers met specialismes van marketing, finance tot development en management. Neem zelf de regie en selecteer eenvoudig een zzp'er die voor jou relevant is. Dat kan met de slimme software, of je kan een van de Jellowers vragen om je te helpen. Jellow is software mét een service.

Opzetten en uitbreiden van een eigen zzp'er zzp pool

Opzetten en uitbreiden van een eigen freelance pool

Met een freelancepool voeg je eenvoudig de beste zzp'ers toe en raak je nooit meer gegevens kwijt. De basis regelen wij. Binnen no-time bouwen wij een pool voor jou met de beste zzp’ers in jouw vakgebied en jouw omgeving. Vervolgens breid je deze uit door bijvoorbeeld een goede management zzp'er uit te nodigen, waarmee jij in de toekomst graag zou willen samenwerken.

Met spoed een zzp'er gezocht?

De groei van het aantal freelancers en zelfstandigen zonder personeel zit nog steeds in een stijgende lijn. Op dit moment bestaat de arbeidsmarkt voor één tiende zelfs uit zzp’ers en wist je dat ruim 47% van de millennials op dit moment zzp’er is? Veel mensen die daarom op dit moment voor het eerst op de arbeidsmarkt komen in aanraking met freelancers en zzp’ers. Echter is er vaak nog veel onduidelijkheid over zzp’er. Kan je zomaar zzp’er worden en met welke zaken krijg je dan te maken?

Hoe word je zzp’er?

Overweeg jij om een zelfstandige zonder personeel te worden? Super! Dit betekent dat het ondernemen je in het hart zit. Maar hoe pak je dit aan? Dit kan al heel eenvoudig. Je zou natuurlijk blindelings kunnen beginnen (waar ook niet per se iets mis mee is), maar het kan ook helpen om te beginnen met een plan van aanpak. Hierbij kan je ervoor kiezen om een ondernemingsplan uit te werken. Zorg ervoor dat er duidelijk in jouw plan staat wat er moet en kan gebeuren. Dit is belangrijk omdat je als zzp’er toch een enige vorm van risico hebt. Ben jij niet voorzien van opdrachten, betekent dit voor jouw geen inkomen. Zorg ervoor dat jij een plan hebt hoe jij dit probleem kan opvangen. Zorg er daarnaast voor dat jij je sterke en zwakte punten op een rij hebt en breng in ieder geval je vaste kosten en als het kan je variabele kosten in kaart. Hierdoor krijg je een helder overzicht van de kosten en vanuit hier kan je bepalen wat voor inkomen jij nodig hebt om rond te komen en om uiteindelijk winst te maken.

Vraag critici op hulp

Als ‘jonge’ ondernemer heb je vaak de neiging om door een roze bril te kijken. Heb jij je ondernemingsplan eenmaal op orde, leg dit plan dan voor een aantal critici. Kijk in jouw netwerk wie er beschikt over een kritische oog en zorg dat hij of zij jouw plan beoordeelt. Beschik jij op dit moment over een uitkering en wil je als zzp’er starten? Neem dan in alle gevallen als eerste content op met bijvoorbeeld het UWV voordat je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het kiezen van een rechtsvorm als zzp’er

Als zzp’er schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel (KVK). Op het moment van inschrijven is het belangrijk dat jij een rechtsvorm kiest. Over het algemeen starten de meeste zzp’ers met een eenmanszaak, hoewel sommige zzp’er er ook voor kiezen om te starten als een besloten vennootschap (bv). Besef echter goed dat deze keuze veel fiscale gevolgen heeft voor je aansprakelijkheid.

Ben je verzekerd als zzp’er?

Als zelfstandige zonder personeel loop je andere risico’s dan dat je als werknemer in loondienst bent. Je bent bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend verzekerd en ook het opbouwen van pensioen is een belangrijk aspect om naar te kijken. Het is daarom belangrijk om over de volgende onderwerpen in ieder geval na te denken: - Pensioen - Bedrijfsaansprakelijkheid - Beroepsaansprakelijkheid - Arbeidsongeschiktheid - Rechtsbijstand Zorg ervoor dat je in ieder geval voor een aantal zaken verzekerd bent. Dan ben je in ieder geval goed voorbereid mocht er zich een vervelende situatie voordoen.

Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

Het kan erg lastig zijn om jouw uurtarief als zzp’er te bepalen. Heb je een te hoog tarief dan schrik je opdrachtgevers af, maar met een te laag tarief schatten de opdrachtgevers je wellicht te laag in en kan je de vaste lasten niet bekostigen. Zorg er ten eerste voor dat jij in kaart hebt gebracht welke vaste en variabele kosten jij per maand hebt. Vervolgens tel je hier de vakantiereservering, inkomstenbelasting, inkomensafhankelijke bijdrage en onvoorziene kosten bij op. Door dit gehele bedrag te delen door een aantal declarabele uren kom je tot je minimum uurtarief. Dit betekent dat jij niet onder dit bedrag per uur mag verdienen omdat je anders verliezen zult leiden. Het minimum uurtarief hoeft natuurlijk niet het tarief te zijn wat je daadwerkelijk aan je opdrachtgever gaat vragen. Ga na hoeveel ervaring en kennis jij hebt in je vak en bepaal vanuit hier wat jouw uiteindelijke uurtarief wordt. Heb je nou geen idee wat jij kan vragen aan de hand van jouw ervaring? Kijk gerust eens naar dat van je concurrenten. Wil je meer informatie over hoe jij jouw uurtarief bepaald? Lees dan hier onze blog waarin Esmée jouw uitgebreid antwoordt geeft op de vraag aan de hand van praktijkvoorbeelden.

De VAR, DBA en bepaling loondienst

Heb je je eenmaal ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandige zonder personeel? Vanaf 1 januari 2020 bepaalt de Belastingdienst volgens de wet DBA of jij in aanmerking komt voor de inkomstenbelasting. Op dit moment ben jij als zzp’er en opdrachtgever zelf verantwoordelijk voor de relatie die je met elkaar aangaat.

Ingeschreven als zzp’er en nu?

Het inschrijven is op zich is nog best eenvoudig. Je zorgt ervoor dat je een bedrijfsnaam hebt bedacht, je hebt een geldig legitimatiebewijs en een kwartier later sta jij weer buiten en ben je zzp’er. De vraag luidt nu: “Hoe kom je dan aan opdrachten?” Heb je klanten als zzp’er, dan beschik je over opdrachten en dit verhandelt zich weer in inkomsten. Het is daarom belangrijk om nieuwe klanten te werven. Zorg ervoor dat je een netwerk opbouwt en zorg voor een geschikt visitekaartje. Ga naar netwerkborrels, presenteer jezelf op LinkedIn en zorg dat je zichtbaar bent in het werkveld waar jij je in bevindt.
Nieuwe Freelancers 477 Nieuwe Freelancers in augustus
Opdrachtgevers
2.635 Opdrachtgevers
Ingeschreven freelancers
38.014 Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw zzp'er freelancer!

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en vind binnen 24 uur de beste zzp'er voor jouw opdracht

Vind mijn zzp'er