Je vindt zelf de beste freelance Docent

Krijg toegang tot de beste 2.172 freelance docenten in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten

+4.344 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance docenten

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance docenten binnen handbereik

Altijd de beste freelance docenten binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Docent. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.344 opdrachtgevers en 50.289 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 2.172 docenten.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance docenten te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance docenten te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Docent voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 2.172 docenten, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Docent, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance docenten

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Docent is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance docenten. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

Jellow Jaarlijks

Voor bedrijven die duurzame samenwerkingen met freelancers aangaan en meer dan 3 freelancers per jaar inhuren.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • Tot 6 opdrachten delen per jaar
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Direct toegang tot alle 50.289 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
Meest gekozen

Jellow Go

Voor een snelle en eenmalige zoektocht naar een freelancer. Via Jellow op basis van ‘No cure no pay’.

euro per gewerkt uur (excl. btw)

Direct starten

 • 1 Opdracht delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 50.289 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die actief werken met een freelance pool en meer dan 6 freelancers per jaar inhuren.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Meer dan 6 opdrachten delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Vanaf 2 gebruikersaccounts
 • Customer support
 • Direct toegang tot 50.289 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met docenten:

Is een Docent toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast docenten ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 50.289 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance docenten? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance docent

Een freelance docent staat voor de klas. Deze professional kan actief zijn op diverse niveaus en binnen verschillende soorten scholen. Zo zijn er freelance docenten die actief zijn binnen het basisonderwijs, waarbij zij alle lesstof aanbieden aan één of meerdere groepen, maar er zijn ook freelance docenten die op het middelbaar of hoger onderwijs lesgeven en zich hebben gespecialiseerd in het onderwijzen van één of meerdere vakken.

Als jij een ervaren freelance docent in wilt schakelen via Jellow, dan is het dus goed om aan te geven wat voor docent je precies zoekt. Dit zorgt ervoor dat alleen freelance docenten reageren die daadwerkelijk binnen het gewenste profiel passen.

Wat doet een freelance docent precies?

De belangrijkste taak van een freelance docent is het lesgeven zelf. Natuurlijk kan het hierbij gaan om het onderwijzen van tal van vakken, zoals Nederlands, Engels, Duits, economie, biologie, geschiedenis, gym, aardrijkskunde, handvaardigheid, rekenen en techniek.

Gedurende de lesdag is de freelance docent voornamelijk bezig met onderwijzen. Dit betekent niet dat de taken ophouden als de leerlingen of studenten naar huis gaan. Dan begint de freelance docent aan het uitvoeren van de overige taken, zoals het nakijken van proefwerken, tentamens en examens, het voorbereiden van lessen, het inplannen van te geven huiswerk en eventueel het organiseren van activiteiten en klassenuitjes. De precieze taken van een freelance docent zijn natuurlijk onder meer afhankelijk van de school, het vak en de leeftijd van de leerlingen of studenten.

Een freelance docent is ook een coach

De freelance docent is zeker niet alleen iemand die lesgeeft aan leerlingen of studenten. In de meeste gevallen is de freelance docent ook een coach, of een mentor, iemand die klaarstaat om leerlingen of studenten te adviseren en te begeleiden. Een goede freelance docent weet precies wat zij nodig hebben om gemotiveerd te blijven.

Gaat het even niet goed met een leerling of student, dan merkt de freelance docent dit op. Er kan dan actie worden ondernomen, bijvoorbeeld door het gesprek aan te gaan met de betreffende leerling of student. Natuurlijk komt het ook voor dat het gesprek door de freelance docent wordt gevoerd met de ouder(s) of verzorger(s) van het kind, wat vaak het geval is op de basisschool in de lagere klassen.

De opleidingen van een freelance docent

Het opleidingsniveau van een freelance docent hangt deels samen met de specifieke functie die wordt bekleed. Een freelance docent die op de universiteit doceert moet in de regel hoger opgeleid zijn dan een docent die op het basisonderwijs actief is. Dit betekent zeker niet dat basisonderwijs docenten standaard lager opgeleid zijn. Integendeel. Ook deze freelance docenten zijn in de regel hoog opgeleid.

Verreweg de meeste freelance docenten hebben een opleiding gevolgd op HBO of WO niveau. Daarnaast blijven de freelance docenten in de meeste gevallen up to date door jaarlijks opfriscursussen en trainingen te volgen.

De soft skills van een freelance docent

Een freelance docent heeft in de basis altijd een relevante opleiding. Daarnaast zorgen freelance docenten ervoor dat zij goed bij blijven bij de ontwikkelingen in het onderwijs, onder meer door trainingen en cursussen te volgen. Dit is een uitstekende basis, maar een goede freelance docent heeft natuurlijk ook de juiste soft skills nodig. Hierbij kan worden gedacht aan de volgende soft skills:

 • Coachende instelling
 • Nauwkeurige werkwijze
 • Doorzettingsvermogen
 • Kritische denkwijze
 • Conflictbeheersing

Heb jij een ervaren freelance docent nodig?

Ben jij op zoek naar een freelance docent, bijvoorbeeld ter vervaging van een docent die tijdelijk uit de running is? Bij Jellow zijn meerdere freelance docenten aangesloten. Plaats jouw opdracht bij Jellow en omschrijf hierin wat voor freelance docent jij nodig hebt.

De 2.172 aangesloten professionals die aan jouw vraag kunnen voldoen, én die beschikbaar zijn in de betreffende periode, zullen snel reageren. In de meeste gevallen ontvang je al binnen 24 uur de eerste reacties. Zo kun je altijd snel starten met jouw ervaren freelance docent.

673

Nieuwe freelancers
in januari

4.344

Opdrachtgevers

2.172

Ingeschreven docenten

Vind direct jouw freelance Docent!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,4 / 5
84 beoordelingen