Je vindt zelf de beste freelance Social Media expert

Krijg toegang tot de beste 21.130 freelance Social Media experts in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Social Media experts
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Social Media experts
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Social Media experts

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance Social Media experts binnen handbereik

Altijd de beste freelance Social Media experts binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Social Media expert. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.489 opdrachtgevers en 61.086 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 21.130 Social Media experts.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance Social Media experts te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance Social Media experts te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Social Media expert voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 21.130 Social Media experts, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Social Media expert, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance Social Media experts

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Social Media expert is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance Social Media experts. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.086 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.086 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 61.086 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met Social Media experts:

Is een Social Media expert toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast Social Media experts ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 61.086 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance Social Media experts? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Zoek je een freelance social media expert?

Een social media expert, of een social media specialist, verzorgt alle communicatie vanuit een onderneming op social media. In deze tijd is het voor bedrijven heel belangrijk om aanwezig én actief te zijn op de sociale kanalen. Niet alle ondernemers kunnen hier zelf voldoende tijd voor vrij maken zonder dat dit ten koste gaat van de focus op de core business. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor het inschakelen van een social media expert. Steeds meer communicatie tussen (potentiële) klanten en bedrijven verloopt via social media. De social media expert neemt deze vorm van communicatie voor zijn of haar rekening.

Wat doet een social media expert precies?

Een social media expert verzorgt op de eerste plaats alle activiteiten van een bedrijf op social media. Dit kunnen alle kanalen zijn, afhankelijk van de specifieke social media strategie van het bedrijf. In de meeste gevallen is de social media expert ook verantwoordelijk voor het opstellen van dit plan en het bijschaven van de strategie wanneer de tijd hierom vraagt. Sociale kanalen blijven immers altijd veranderen en om op te blijven vallen moeten bedrijfsactiviteiten hierin mee bewegen. Een social media expert weet precies wat er nodig is om succes te bereiken op de sociale kanalen. Alle facetten worden hierin meegenomen, van interactie met (potentiële) klanten en het realiseren van betrokkenheid tot social selling.

Wil je meer weten over wat een social media manager/expert doet? We hebben een uitgebreid diepte-artikel geschreven met uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een social media expert.

Het doel van de social media expert

Een social media expert heeft vaak meerdere doelen om op te focussen. Social media worden dan ook niet door elke onderneming op dezelfde wijze gebruikt. Het ene bedrijf wil vooral meer naamsbekendheid en een beter imago genieten door sociale kanalen in te zetten, terwijl het andere bedrijf vooral meer klanten wil werven of het klantencontact wil versterken via social media. De social media expert weet precies welke wegen er bewandeld moeten worden om de diverse vastgestelde doelen te bereiken. Een ervaren social media expert werkt altijd volgens een nauwkeurig uitgewerkte social media strategie. Meerdere specialisten maken hierbij ook gebruik van een content kalender voor consistent posten op de diverse sociale kanalen.

Op welke kanalen focust een social media expert?

Een social media expert stemt zijn of haar aanpak aan op de wensen en doelen van het bedrijf. De ervaren social media expert onderzoekt nauwkeurig, analyseert data en stelt een duidelijke strategie op. Soms worden vrijwel alle sociale kanalen opgenomen in deze strategie, maar vaker wordt er op een specifieke selectie gefocust. In de regel ligt de belangrijkste focus op de combinatie van Facebook, Instagram en LinkedIn, maar we zien zeker ook social media experts die onder andere Pinterest en Twitter meenemen in de strategie. De samenstelling van sociale kanalen binnen de strategie is dan ook volledig afhankelijk van het bedrijf.

Diverse soorten social media specialisten

Er zijn verschillende soorten social media experts. Een deel van deze professionals zet zich zelfstandig in, ZZP of op freelance basis. Een ander deel werkt in dienst van een bedrijf. Daarnaast zijn er ook social media bureaus die hun experts inzetten voor het uitvoeren van vaak tijdelijke opdrachten voor diverse opdrachtgevers. De taken en specialisaties liggen ook heel verschillend. Zo zijn er social media experts die uitsluitend specialiseren in de grootste sociale kanalen (Facebook, Instagram en LinkedIn), maar er zijn er ook die de activiteiten veel breder kunnen verspreiden. Uiteindelijk gaat het er voor ondernemers vooral om dat de social media expert perfect past bij wat het bedrijf nodig heeft.

De opleidingen van een social media expert

Verreweg de meeste social media experts hebben een opleiding gevolgd op het vlak van marketing en communicatie. Daarnaast zien we ook opleidingen in de journalistiek voorbij komen. Creatieve opleidingen en design opleidingen komen ook geregeld voor. Een standaard social media opleiding is er dan ook (nog) niet. Dit heeft vooral ook te maken met het feit dat sociale kanalen blijven veranderen. Goede social media experts blijven daarom goed up to date en passen hun services voortdurend aan op deze veranderingen. Vrijwel alle social media experts hebben hun opleiding afgerond op minimaal HBO niveau.

De soft skills van een social media expert

Een goede social media expert bezit belangrijke soft skills die bijdragen aan het succes bij de uitvoering van de diverse social media taken. Onder de belangrijkste soft skills vinden we bijvoorbeeld:

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Creatieve denkwijze
 • Conflictbeheersing
 • Inlevingsvermogen
 • Klantgerichte instelling

Heb jij een ervaren social media expert nodig?

Welk doel jij ook wil bereiken met social media, bij Jellow vind je dé social media expert die de doelen effectief weet te bereiken. Plaats nu online jouw opdracht en je ontvangt al binnen 24 uur de eerste reacties. Een professional gekozen? Dan kun je direct met deze social media expert aan de slag.

 

602

Nieuwe freelancers
in March

5.489

Opdrachtgevers

21.130

Ingeschreven Social Media experts

Vind direct jouw freelance Social Media expert!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen