Je vindt zelf de beste freelance Jurist

Krijg toegang tot de beste 738 freelance juristen in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen

+4.351 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance juristen

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance juristen binnen handbereik

Altijd de beste freelance juristen binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Jurist. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.351 opdrachtgevers en 50.311 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 738 juristen.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance juristen te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance juristen te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Jurist voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 738 juristen, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Jurist, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance juristen

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Jurist is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance juristen. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

Jellow Jaarlijks

Voor bedrijven die duurzame samenwerkingen met freelancers aangaan en meer dan 3 freelancers per jaar inhuren.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • Tot 6 opdrachten delen per jaar
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Direct toegang tot alle 50.311 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
Meest gekozen

Jellow Go

Voor een snelle en eenmalige zoektocht naar een freelancer. Via Jellow op basis van ‘No cure no pay’.

euro per gewerkt uur (excl. btw)

Direct starten

 • 1 Opdracht delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 50.311 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die actief werken met een freelance pool en meer dan 6 freelancers per jaar inhuren.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Meer dan 6 opdrachten delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Vanaf 2 gebruikersaccounts
 • Customer support
 • Direct toegang tot 50.311 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met juristen:

Is een Jurist toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast juristen ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 50.311 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance juristen? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance jurist

Een freelance jurist kan je helpen bij de meest uiteenlopende juridische issues. Grotere bedrijven hebben vaak een eigen jurist in huis. Deze kan tijdelijk uitvallen, om diverse redenen, waardoor je de taken tijdelijk over wilt doen aan een freelance jurist. Je kunt natuurlijk ook een freelance jurist inschakelen wanneer je voor je kleinere bedrijf, waarbij normaal gesproken geen jurist in dienst is, een juridisch professional nodig hebt. De ervaren freelance jurist staat voor je klaar met raad en daad op het juridische vlak. 

Wat doet een freelance jurist precies?

Een freelance jurist staat in de meeste gevallen de directie bij en biedt professioneel advies met betrekking tot juridische kwesties. Juridische vraagstukken worden door de freelance jurist opgepakt, waarna deze kan adviseren of oplossingen aandraagt voor juridische problemen. Zeker grotere bedrijven krijgen vaker te maken met juridische zaken. Deze zaken worden opgepakt en behandeld door een juridische freelancer. Hierbij worden diverse taken uitgevoerd, waaronder het checken of opstellen van inkoopovereenkomsten en contracten met personeel. Ook de eventuele juridische aspecten van personeelszaken en verzekeringsbeheer vallen in de meeste gevallen onder de taken van de freelance jurist. 

Breed takenpakket van de freelance jurist

Wanneer we kijken naar het takenpakket van de freelance jurist, dan zien we dat deze zeer veelzijdig is en uniek per onderneming. Freelance juristen hebben vaak goede kennis van meerdere rechtsgebieden die binnen het bedrijfsleven van pas kunnen komen, zoals ondernemingsrecht, eigendomsrecht en arbeidsrecht. Uiteraard zijn er ook freelance juristen die zich binnen een enkel rechtsgebied hebben gespecialiseerd. De freelance jurist werkt in de meeste gevallen zeer nauw samen met de directie, maar schakelt ook met de (interim) managers of leidinggevenden van diverse afdelingen binnen het bedrijf. In bepaalde gevallen wordt de freelance jurist ingezet als mediator, bijvoorbeeld bij geschillen. 

De freelance jurist en gerechtelijke procedures

Bedrijven kunnen uiteraard niet alleen met juridische vraagstukken en problemen te maken die intern kunnen worden aangepakt. In bepaalde gevallen is het noodzakelijk om een gerechtelijke procedure te starten. De freelance jurist kan ook hierbij een belangrijke rol spelen, al moet het wel altijd duidelijk zijn dat een jurist niet hetzelfde is als een advocaat. Is het voor het bedrijf nodig om een gerechtelijke procedure te starten? Dan kan de jurist samenwerken met een advocaat om de zaak aan te pakken. Vaak helpt de jurist in dit geval met het voorbereiden van de zaak, welke door de advocaat tot uitvoering zal worden gebracht in de rechtszaal. 

De opleidingen van een freelance jurist

Een freelance jurist heeft een WO opleiding gevolgd om een basis te vormen. Veel juristen kiezen ervoor om zich verder te specialiseren. Hierdoor zien we vaak dat zij extra opleidingen hebben gevolgd, bijvoorbeeld om zich binnen een bepaald rechtsgebied te kunnen specialiseren. Een jurist heeft niet dezelfde opleiding als een advocaat, zoals wel eens wordt gedacht. De freelance jurist heeft de universitaire studie Rechtsgeleerdheid gevolgd, en uiteraard afgerond. Het gaat dan om een bachelor en master. Deze opleiding is niet voldoende om tot advocaat beëdigd te kunnen worden. 

De soft skills van een freelance jurist

Een freelance jurist is altijd hoog opgeleid en heeft optimale kennis van juridische zaken in huis. Natuurlijk hebben freelance juristen ook de juiste soft skills in huis om een professionele bijdrage te kunnen leveren. Onder de meest voorkomende soft skills van freelance juristen vinden we:

 • Conceptueel denkvermogen
 • Sterk in anticiperen
 • Aandachtig luisteren
 • Analytisch denkvermogen
 • Optimaal omgevingsinzicht

Heb jij een ervaren freelance jurist nodig?

Is jouw eigen jurist tijdelijk uitgeschakeld of heb je normaal gesproken geen jurist nodig, maar nu wel? Dan kun je altijd kiezen voor een ervaren freelance jurist. Deze vind je natuurlijk altijd via Jellow. Je kunt jouw specifieke opdracht op ons platform plaatsen. De 738 aangesloten freelance of interim juristen die jou van dienst kunnen zijn, zullen vaak al binnen 24 uur reageren. Kies met welke freelancer je aan de slag wil en begin direct. Zo makkelijk is het!

739

Nieuwe freelancers
in januari

4.351

Opdrachtgevers

738

Ingeschreven juristen

Vind direct jouw freelance Jurist!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,4 / 5
84 beoordelingen