Op zoek naar een juridische freelancer voor jouw tijdelijke opdracht?

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en kom direct in contact met de beste en beschikbare juridische freelancers.

 • Direct contact met 3.174 juridische freelancers
 • Binnen 24 uur reactie op jouw opdracht
 • Inhuren zonder marges
per direct3.174beschikbaar

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.” Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Relatief simpel platform, waarbij je goed kunt zoeken op een bepaalde kwaliteit/ specialiteit van iemand.” Jacintha van den Brink The Inner Circle

"Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast and easy!" Kim van Santen Marketing en operations booking.com

"Vlotte werkwijze, leuk de directe interactie met de potentiële kandidaten." Jesse Maulany Webshop specialist Hoogvliet

"Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!" Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van {cluster} freelancers

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk van legal freelancers

Jellow gelooft sterk in de kracht van samenwerken. Bedrijven, 3.174 legal freelancers en andere freelancers actief in de zakelijke dienstverlening bouwen met Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van. De manier om samen snel te groeien en te kunnen beschikken over de juiste expertise zonder dat je de hulp van een intermediair nodig hebt.

Onbeperkt toegang, direct contact en inhuren zonder marges

Met Jellow krijg je direct en 24/7 toegang tot 3.174 legal freelancers die actief zijn in de zakelijke dienstverlening, van Advocaat, tot Jurist of Notaris. Neem zelf de regie en selecteer eenvoudig de legal freelancers die voor jou relevant zijn. Dat kan met de slimme software, of je kan een van de Jellowers vragen om je te helpen. Jellow is software mét een service.

Onbeperkt toegang tot {cluster} freelancers
Opzetten en uitbreiden van eigen {cluster} freelance pool

Opzetten en uitbreiden van eigen legal freelance pool

Met een freelancepool behoud je de beste legal freelancers en raak je nooit meer gegevens kwijt. De basis regelen wij. Binnen no-time bouwen wij een pool voor jou met de beste 3.174 legal freelancers in jouw vakgebied en jouw omgeving. Vervolgens breid je deze uit door legal freelancers, of een van de 3.174 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening die zich bij Jellow hebben aangesloten, uit te nodigen waarmee jij in de toekomst graag zou willen samenwerken.

Ben jij op zoek naar een interim jurist, advocaat of legal counsel?

Wanneer jij je bij Jellow aansluit, vergroot jij jouw netwerk en kom je direct in contact met de beste interim juristen, advocaten of andere freelancers gespecialiseerd in recht. De freelance juristen die bij Jellow ingeschreven staan kunnen ingezet worden voor een groot aantal verschillende opdrachten. Zo heeft Jellow onder andere freelancers met ervaring in het schrijven van rechterlijke uitspraken, het opstellen van bestemmingsplannen en het behandelen van bezwaarschriften.

Voor kleinere opdrachten en vragen is vaak het voeren van één gesprek al voldoende. Met grotere opdrachten is een jurist vaak een periode intensief bezig. Voor beide deze gevallen is het waardevol om met een interim jurist, of met een freelancer die gespecialiseerd is in recht, aan de tafel te gaan zitten.

 • Wat is een freelance jurist?

  Een freelance jurist is iemand die zich bezighoudt met het recht. Een jurist kan verschillende beroepen uitoefenen, bijvoorbeeld: advocaat, bedrijfsjurist, notaris of juridisch adviseur. Bij al deze verschillende beroepen komen verschillende taken kijken. Zo kan een jurist advies geven binnen specifiek geldende wet- en regelgeving of helpen met zorgen dat een geschil zo goed mogelijk afloopt.

 • Hoe specifiek moet de opdracht zijn voor een freelance jurist?

  Als je overweegt om een jurist in te schakelen, is het belangrijk om je van te voren in te lezen over de juridische kwestie of het conflict. Met deze opgedane kennis is het makkelijker om de vereisten van de freelance jurist op een rijtje te krijgen. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te bedenken wat voor een jurist geschikt is voor de opdracht, denk aan een advocaat, een legal counsel of een juridisch adviseur. Hiernaast zijn er veel verschillende specialismen waar onderscheid in gemaakt wordt. Zo hebben juristen binnen Jellow onder andere ervaring in omgevingsrecht, bestuursrecht en arbeidsrecht. Als de jurist ingezet zal worden voor het geven van adviezen kan het relevant zijn dat de jurist al ervaring heeft in de branche waar jouw bedrijf werkzaam is.

 • Wat is het gemiddelde uurtarief van een freelancer gespecialiseerd in recht?

  Bij Jellow vragen freelancers gespecialiseerd in recht tussen: de €75,- en €100,- per uur. Dit verschilt natuurlijk per freelance professional, ervaring, de opdracht, etc. Let op: het uurtarief van de freelancer aangegeven in het profiel is niet bindend. Wij vragen de freelancers namelijk om een indicatief uurtarief in te vullen op hun profiel. Omdat iedereen opdracht anders is, kan het zijn dat het uurtarief van de freelancer iets fluctueert.

Bij Jellow staan juristen met verschillende specialismen ingeschreven, zo kan jij de perfecte freelancer vinden voor jouw situatie. Bij Jellow Samen gaan wij, zoals de naam als zegt, samen met jou op zoek naar een selectie freelancers die perfect aansluit bij de opdracht. Binnen 24 uur kan je reactie verwachten en voor je het weet heb je afspraken met geschikte kandidaten.

Wil je meer weten over het vinden van een geschikte interim jurist? Onderstaand hebben wij enkele vragen opgenomen die jou hier verder mee kunnen helpen. Mocht het antwoord op jouw vraag hier niet tussen staan kan je altijd contact met ons opnemen. Onze contactgegevens zijn hier te vinden.

 • Beschrijf de functionaliteiten van een freelance jurist zo duidelijk mogelijk.

  Een freelance jurist behartigt jouw juridische belangen. Het takenpakket van een jurist is extreem breed. Er zijn veel soorten specialistische vakgebieden binnen het recht en haar taken zijn dus ook afhankelijk van die functie die wordt uitgevoerd. Juristen houden zich bezig het met het analyseren van juridische vraagstukken, het opstellen van juridische documenten, het toezicht houden op juridische procedures en nog veel meer werkzaamheden.

  Om relevante reacties te krijgen op jouw opdracht, is het belangrijk dat je (enigszins) goed voor ogen hebt wat voor ‘soort’ freelancer jij wil inhuren. Met een duidelijk opdracht omschrijving, is het niet alleen makkelijker om freelancers uit te nodigen die goed aansluiten, maar zullen de reacties ook relevant zijn.

  Natuurlijk hoef je dit niet 100% uit te vogelen. Wellicht dat een gesprek met een freelancer jou bij jouw vraagstuk helpt, waardoor je samen de opdracht precies in kan vullen. Jij hebt bij Jellow altijd direct contact met de freelancers die reageren op jouw opdracht. Dat betekent dat hier geen intermediair of recruitmentbureau tussen zit, waardoor je snel kan schakelen.

  Je kan dan direct kijken of een freelancer goed bij jou, of jouw opdracht, past. Als een freelancer reageert op jouw opdracht, zit je natuurlijk nog niet “aan elkaar vast”. Als je wil kan je een kennismakingsgesprek inplannen, of gewoon verder mailen/bellen/chatten. Wanneer je ervoor kiest om de freelancer in te huren voor jouw opdracht, kunnen jullie samen de voorwaarden beslissen.

 • Wat kan de freelance jurist voor jouw bedrijf betekenen?

  Een zzp jurist is flexibel en wordt ingeschakeld om jouw belangen te behartigen en om jouw bedrijf een stapje verder te brengen. Zij kunnen jou helpen wanneer je rondloopt met een juridische vraag of met een probleem rondom specifieke wet- en regelgeving. Denk aan een bedrijfsovername of conflicten met personeel. Het inschakelen van een freelance jurist zal jou meer zekerheid kunnen bieden over jouw positie.

 • Wat is het verschil tussen een interim advocaat, jurist of legal counsel?

  Een interim advocaat is altijd een jurist, maar een freelance jurist niet altijd een advocaat. Een jurist is iemand die zich bezighoudt met recht (let op, het is geen standaard titel die je krijgt). Meestal wanneer iemand een rechtenstudie (HBO, WO-bachelor en WO-master) heeft afgerond, wordt de titel ‘jurist’ gebruikt. Een freelance legal counsel is dus ook een jurist. Een zzp’er die zichzelf Legal Counsel noemt, houdt zich vooral bezig met het advies geven aan organisaties en de werkstructuur (denk hierbij aan fiscale zaken, contracten en wet- en regelgeving.

Heb je verder nog vragen, of de de freelancers die actief zijn bij Jellow, over freelance opdrachten, of over iets anders? Neem dan hier contact met ons op.

Nieuwe Freelancers 1.494 Nieuwe Freelancers in januari
Opdrachtgevers
1.818 Opdrachtgevers
Ingeschreven freelancers
31.566 Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw juridisch

Sluit je aan bij het Jellow netwerk en krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare juridische freelancers.

Vind mijn freelancer

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.