Je vindt zelf de beste freelance Bouwkundig tekenaar

Krijg toegang tot de beste 452 freelance Bouwkundig tekenaars in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars

+4.194 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance Bouwkundig tekenaars binnen handbereik

Altijd de beste freelance Bouwkundig tekenaars binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Bouwkundig tekenaar. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.194 opdrachtgevers en 49.696 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 452 Bouwkundig tekenaars.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance Bouwkundig tekenaars te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance Bouwkundig tekenaars te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Bouwkundig tekenaar voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 452 Bouwkundig tekenaars, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Bouwkundig tekenaar, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance Bouwkundig tekenaars

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Bouwkundig tekenaar is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance Bouwkundig tekenaars. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

Jellow Jaarlijks

Doorlopend freelancers vinden en bouwen aan jouw freelance pool.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • 12 opdrachten per jaar delen
 • Toegang voor jou en een collega
 • Ondersteuning door Jellow
 • Optioneel: contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 49.696 freelancers
 • Eigen freelance pool
Meest gekozen

Jellow Go

Direct en vrijblijvend één opdracht delen. Gratis als je niet de juiste freelancer vindt.

euro per gewerkt uur (excl. btw)

Direct starten

 • Vind je niet de juiste freelancer? Dan hoef je niets te betalen
 • Toegang voor jou en een collega
 • Optioneel: ondersteuning door Jellow
 • Contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 49.696 freelancers
 • Eigen freelance pool

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die actief werken met een freelance pool en meer dan 12 freelancers per jaar inhuren.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Toegewezen contactpersoon
 • Vanaf 2 gebruikersaccounts
 • Optioneel: contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 49.696 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met Bouwkundig tekenaars:

Is een Bouwkundig tekenaar toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast Bouwkundig tekenaars ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 49.696 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance bouwkundig tekenaar

Een freelance bouwkundig tekenaar is dé professional die nauw samenwerkt met de architect om plannen om te zetten in bouwtekeningen. Een architect is uiteraard verantwoordelijk voor het uitdenken van een ontwerp en het maken van de nodige tekeningen en 3D presentaties. Echter, dit zijn niet de tekeningen waarmee een bouwteam aan de slag kan. Een bouwteam heeft goede, duidelijke bouwtekeningen nodig. Deze worden gemaakt door de freelance bouwkundig tekenaar. Deze professional vertaalt de visie, de plannen en de ideeën van de architect dus naar bouwtekeningen waar een bouwteam mee aan de slag kan. 

Wat doet een freelance bouwkundig tekenaar precies?

Een freelance bouwkundig tekenaar is dus in de basis de professional die plannen van een architect omzet in werkbare tekeningen voor het bouwteam. Deze tekeningen worden door de freelance bouwkundig tekenaar gemaakt voor onder meer ingenieurs en aannemers. Het spreekt voor zich dat er uiteindelijk alleen gebouwd kan worden op basis van bouwtekeningen die tot in het detail kloppen. Hier zorgt de freelance bouwkundig tekenaar voor. Hij of zij zorgt ervoor dat alle details duidelijk worden weergegeven op de bouwtekeningen. Vaak maakt een freelance bouwkundig tekenaar eerst een goede schets, ‘ouderwets’ met potlood op papier, waarna er een programma wordt gebruikt om uiteindelijk de definitieve bouwtekeningen te maken. Vaak wordt er gewerkt met AutoCAD of vergelijkbare software. 

De architect en de freelance bouwkundig tekenaar

Het is de architect die met de opdrachtgever in gesprek gaat om de ideeën van deze opdrachtgever om te zetten in een reële uitwerking. Dit kan bijvoorbeeld een plan voor een huis zijn. De architect luistert naar de wensen en eisen van de opdrachtgever, waarna deze worden vertaald naar een ontwerp voor het huis. Bij akkoord van de opdrachtgever moet dit ontwerp van de architect worden omgezet in een werkbare bouwtekening. Dit doet de freelance bouwkundig tekenaar.

Het is namelijk zo dat een ontwerp van een architect niet alle onderdelen bevat die wel nodig zijn voor de bouw. De aannemer moet precies weten op welke plekken er bepaalde zaken moeten worden ingebouwd. Daarnaast moet duidelijk zijn hoe dik wanden moeten zijn, hoe groot ramen dienen te zijn en hoe breed deuropeningen moeten zijn, bijvoorbeeld. Dit werkt de freelance bouwkundig tekenaar uit. 

De freelance bouwkundig tekenaar is een belangrijke schakel

Een ervaren freelance bouwkundig tekenaar vormt een belangrijke schakel tussen de architect en de ingenieur of de aannemer. De architect spreekt als het ware een andere taal dan de ingenieur en de aannemer. De freelance bouwkundig tekenaar kan worden gezien als tolk. Deze professional neemt de ontwerpen van de architect en vertaalt deze naar leesbare, werkbare, begrijpelijke bouwtekeningen voor ingenieurs en aannemers. Uiteraard zorgt de freelance bouwkundig tekenaar ervoor dat de bestektekening optimaal gedetailleerd is, waarna deze wordt gecheckt om fouten te voorkomen. 

De opleidingen van een freelance bouwkundig tekenaar

Een ervaren freelance bouwkundig tekenaar heeft een MBO of een HBO opleiding gevolgd. In de meeste gevallen gaat het om een gerichte opleiding in de industrie, waarna er vaak nog cursussen of trainingen zijn gevolgd om de vaardigheden te verbeteren en de kennis te verbreden. Er zijn 17 opleidingen die dienen als een uitstekende basis om een freelance bouwkundig tekenaar te worden. 

De soft skills van een freelance bouwkundig tekenaar

Een ervaren freelance bouwkundig tekenaar werkt in de meeste gevallen zowel met potlood en papier als met software voor het maken van de uiteindelijke bestektekeningen. Naast deze kwaliteiten bezit een freelance bouwkundig tekenaar ook de juiste soft skills voor een professionele uitvoering van de taken, zoals:

 • Scherp oog voor details
 • Nauwkeurige werkwijze
 • Sterk gevoel voor discipline
 • Analytisch denkvermogen
 • Goed creatief vermogen

Heb jij een ervaren freelance bouwkundig tekenaar nodig?

Ben jij op zoek naar een gedreven, ervaren freelancer? Plaats dan direct jouw opdracht op het platform van Jellow en binnen korte tijd ontvang je al reacties van de meest geschikte professionals. Kies met welke freelance bouwkundig tekenaar jij aan de slag wilt en start het project. Makkelijker wordt het niet!

169

Nieuwe freelancers
in december

4.194

Opdrachtgevers

452

Ingeschreven Bouwkundig tekenaars

Vind direct jouw freelance Bouwkundig tekenaar!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,4 / 5
84 beoordelingen