Je vindt zelf de beste freelance Bouwkundig tekenaar

Krijg toegang tot de beste 1.225 freelance Bouwkundig tekenaars in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance Bouwkundig tekenaars binnen handbereik

Altijd de beste freelance Bouwkundig tekenaars binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Bouwkundig tekenaar. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.616 opdrachtgevers en 62.079 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 1.225 Bouwkundig tekenaars.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance Bouwkundig tekenaars te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance Bouwkundig tekenaars te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Bouwkundig tekenaar voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 1.225 Bouwkundig tekenaars, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Bouwkundig tekenaar, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance Bouwkundig tekenaars

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Bouwkundig tekenaar is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance Bouwkundig tekenaars. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 62.079 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 62.079 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 62.079 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met Bouwkundig tekenaars:

Is een Bouwkundig tekenaar toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast Bouwkundig tekenaars ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 62.079 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance Bouwkundig tekenaars? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance bouwkundig tekenaar

Een freelance bouwkundig tekenaar is dé professional die nauw samenwerkt met de architect om plannen om te zetten in bouwtekeningen. Een architect is uiteraard verantwoordelijk voor het uitdenken van een ontwerp en het maken van de nodige tekeningen en 3D presentaties. Echter, dit zijn niet de tekeningen waarmee een bouwteam aan de slag kan. Een bouwteam heeft goede, duidelijke bouwtekeningen nodig. Deze worden gemaakt door de freelance bouwkundig tekenaar. Deze professional vertaalt de visie, de plannen en de ideeën van de architect dus naar bouwtekeningen waar een bouwteam mee aan de slag kan. 

Wat doet een freelance bouwkundig tekenaar precies?

Een freelance bouwkundig tekenaar is dus in de basis de professional die plannen van een architect omzet in werkbare tekeningen voor het bouwteam. Deze tekeningen worden door de freelance bouwkundig tekenaar gemaakt voor onder meer ingenieurs en aannemers. Het spreekt voor zich dat er uiteindelijk alleen gebouwd kan worden op basis van bouwtekeningen die tot in het detail kloppen. Hier zorgt de freelance bouwkundig tekenaar voor. Hij of zij zorgt ervoor dat alle details duidelijk worden weergegeven op de bouwtekeningen. Vaak maakt een freelance bouwkundig tekenaar eerst een goede schets, ‘ouderwets’ met potlood op papier, waarna er een programma wordt gebruikt om uiteindelijk de definitieve bouwtekeningen te maken. Vaak wordt er gewerkt met AutoCAD of vergelijkbare software. 

De architect en de freelance bouwkundig tekenaar

Het is de architect die met de opdrachtgever in gesprek gaat om de ideeën van deze opdrachtgever om te zetten in een reële uitwerking. Dit kan bijvoorbeeld een plan voor een huis zijn. De architect luistert naar de wensen en eisen van de opdrachtgever, waarna deze worden vertaald naar een ontwerp voor het huis. Bij akkoord van de opdrachtgever moet dit ontwerp van de architect worden omgezet in een werkbare bouwtekening. Dit doet de freelance bouwkundig tekenaar.

Het is namelijk zo dat een ontwerp van een architect niet alle onderdelen bevat die wel nodig zijn voor de bouw. De aannemer moet precies weten op welke plekken er bepaalde zaken moeten worden ingebouwd. Daarnaast moet duidelijk zijn hoe dik wanden moeten zijn, hoe groot ramen dienen te zijn en hoe breed deuropeningen moeten zijn, bijvoorbeeld. Dit werkt de freelance bouwkundig tekenaar uit. 

De freelance bouwkundig tekenaar is een belangrijke schakel

Een ervaren freelance bouwkundig tekenaar vormt een belangrijke schakel tussen de architect en de ingenieur of de aannemer. De architect spreekt als het ware een andere taal dan de ingenieur en de aannemer. De freelance bouwkundig tekenaar kan worden gezien als tolk. Deze professional neemt de ontwerpen van de architect en vertaalt deze naar leesbare, werkbare, begrijpelijke bouwtekeningen voor ingenieurs en aannemers. Uiteraard zorgt de freelance bouwkundig tekenaar ervoor dat de bestektekening optimaal gedetailleerd is, waarna deze wordt gecheckt om fouten te voorkomen. 

De opleidingen van een freelance bouwkundig tekenaar

Een ervaren freelance bouwkundig tekenaar heeft een MBO of een HBO opleiding gevolgd. In de meeste gevallen gaat het om een gerichte opleiding in de industrie, waarna er vaak nog cursussen of trainingen zijn gevolgd om de vaardigheden te verbeteren en de kennis te verbreden. Er zijn 17 opleidingen die dienen als een uitstekende basis om een freelance bouwkundig tekenaar te worden. 

De soft skills van een freelance bouwkundig tekenaar

Een ervaren freelance bouwkundig tekenaar werkt in de meeste gevallen zowel met potlood en papier als met software voor het maken van de uiteindelijke bestektekeningen. Naast deze kwaliteiten bezit een freelance bouwkundig tekenaar ook de juiste soft skills voor een professionele uitvoering van de taken, zoals:

 • Scherp oog voor details
 • Nauwkeurige werkwijze
 • Sterk gevoel voor discipline
 • Analytisch denkvermogen
 • Goed creatief vermogen

Heb jij een ervaren freelance bouwkundig tekenaar nodig?

Ben jij op zoek naar een gedreven, ervaren freelancer? Plaats dan direct jouw opdracht op het platform van Jellow en binnen korte tijd ontvang je al reacties van de meest geschikte professionals. Kies met welke freelance bouwkundig tekenaar jij aan de slag wilt en start het project. Makkelijker wordt het niet!

336

Nieuwe freelancers
in June

5.616

Opdrachtgevers

1.225

Ingeschreven Bouwkundig tekenaars

Vind direct jouw freelance Bouwkundig tekenaar!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen