Je vindt zelf de beste freelance webbouwer

Krijg toegang tot de beste 118 freelance webbouwers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance webbouwers
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance webbouwers
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance webbouwers

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance webbouwers binnen handbereik

Altijd de beste freelance webbouwers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance webbouwer. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.577 opdrachtgevers en 61.538 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 118 webbouwers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance webbouwers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance webbouwers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance webbouwer voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 118 webbouwers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance webbouwer, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance webbouwers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance webbouwer is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance webbouwers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.538 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.538 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 61.538 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met webbouwers:

Is een webbouwer toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast webbouwers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 61.538 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance webbouwers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance webbouwer

Een freelance webbouwer is een ervaren specialist die de techniek van een website voor zijn of haar rekening neemt. Meer dan eens wordt de webbouwer verward met de webdesigner. Daarom leggen we je het verschil graag uit. Een webdesigner is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de website, dus het daadwerkelijke deel van de website dat door online bezoekers wordt gezien. Deze professional houdt zich onder meer bezig met kleuren, indelingen en uitstraling in het algemeen. Een freelance webbouwer is verantwoordelijk voor het technische deel dat zorgt voor een goede werking van de website. Hierbij kun je denken aan het toevoegen van betaalsystemen, het instellen van een formulier voor het inschrijven op een nieuwsbrief en het zorgen voor een goede navigatie.

Wat doet een freelance webbouwer precies?

De freelance webbouwer zorgt ervoor dat een website in de basis goed werkt. Het zichtbare deel van een website is slechts één kant. Aan de andere kant vinden we de techniek waarop de website draait, dus de techniek die ervoor zorgt dat de website goed werkt. Het bouwen van deze techniek is de taak van een freelance webbouwer. De freelance webbouwer kennen we ook als de web developer. Om een website goed te laten functioneren is het belangrijk dat de techniek goed in elkaar steekt. De freelance webbouwer gaat hiermee aan de slag en zorgt voor een sterke, slimme techniek.

Specifieke taken van een freelance webbouwer

Een freelance webbouwer verzorgt de techniek van een website, maar wat betekent dit nu precies? Dit betekent vooral dat de freelance webbouwer achter de schermen aan de slag gaat om een basis te bouwen. Vervolgens voegt de freelance webbouwer hier zaken aan toe. Als opdrachtgever kun je aangeven welke zaken moeten worden toegevoegd aan een website. Denk onder meer aan een contactformulier, een bestelformulier, een inschrijving voor de nieuwsbrief, een betaalsysteem voor het afrekenen van bestellingen en de werking van de digitale winkelwagen. Dergelijke taken vallen allemaal onder het takenpakket van de freelance webbouwer.

De freelance webbouwer werkt samen met de webdesigner

We noemden net al even dat de freelance webbouwer vaak wordt verward met de freelance webdesigner. Zoals we hebben uitgelegd zijn deze twee professionals zeker niet met elkaar te vergelijken. De één zorgt voor een professionele look aan de ‘voorkant’ van de website (de webdesigner) en de ander zorgt voor een professionele opzet aan de ‘achterkant’ van de website (de webbouwer). Toch is het zeker niet zo dat deze twee professionals helemaal niets met elkaar te maken hebben. Sterker nog, in verreweg de meeste gevallen werken zij nauw samen. Het is namelijk belangrijk dat de techniek geschikt is voor wat de webdesigner wil tonen op de website. De freelance webbouwer moet dus weten wat de webdesigner wil gaan doen. Door samen te werken zorgen ze voor een website die zowel voor de schermen als achter de schermen gewoon klopt.

De opleidingen van een freelance webbouwer

De meeste freelance webbouwers hebben een HBO opleiding gevolgd. Dit kan een ICT opleiding of een IT opleiding zijn, maar we zien ook dat er opleidingen zijn gevolgd op het vlak van softwareontwikkeling. In verreweg de meeste gevallen hebben freelance webbouwers aanvullend meerdere cursussen en trainingen gevolgd om zich het web bouwen echt helemaal eigen te maken.

De soft skills van een freelance webbouwer

Een freelance webbouwer haalt een groot deel van zijn of haar kennis en vaardigheden uit de aanvullende cursussen en trainingen die worden gevolgd. Daarnaast beschikken zij over de juiste soft skills om hun taken naar behoren uit te voeren. Onder de meest voorkomende soft skills van freelance webbouwers vinden we bijvoorbeeld:

 • Klantvriendelijke instelling
 • Doelgerichte werkwijze
 • Creatief denkvermogen
 • Snelle leerling
 • Innovatief denkvermogen

Heb jij een ervaren freelance webbouwer nodig?

Wil jij een website laten bouwen en ben je op zoek naar een freelance webbouwer die de techniek van de website naar wens in orde maakt? Dan vind je via Jellow de juiste freelance professional voor jouw opdracht. Plaats je opdracht op ons platform en vaak ontvang je al binnen een dag de eerste reacties van ervaren professionals. Je kunt vervolgens direct aan de slag met de freelance webbouwer van jouw keuze.

16

Nieuwe freelancers
in May

5.577

Opdrachtgevers

118

Ingeschreven webbouwers

Vind direct jouw freelance webbouwer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen