Je vindt zelf de beste freelance Software engineer

Krijg toegang tot de beste 3.563 freelance Software engineers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers

+4.035 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Software engineers

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance Software engineers binnen handbereik

Altijd de beste freelance Software engineers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Software engineer. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.035 opdrachtgevers en 48.435 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 3.563 Software engineers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance Software engineers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance Software engineers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Software engineer voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 3.563 Software engineers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Software engineer, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance Software engineers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Software engineer is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance Software engineers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met Software engineers:

Is een Software engineer toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast Software engineers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 48.435 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance Software engineers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance software engineer

Een freelance software engineer zorgt voor concrete softwarematige oplossingen op basis van vraagstukken, problemen, wensen en eisen. De software wordt niet alleen ontwikkeld door een freelance software engineer, maar de software wordt ook geschreven, getest, geoptimaliseerd, geïmplementeerd en onderhouden door de software engineer. Op deze manier zorgt een freelance software engineer voor een zeer complete dienstverlening.

Een freelance software engineer verzorgt het hele proces

Het werk van een freelance software engineer begint bij het vaststellen van het vraagstuk, van een op te lossen probleem of van een specifieke behoefte van de opdrachtgever. Vervolgens doorloopt de freelance software engineer zelfstandig het hele proces, waarbij er uiteindelijk een concrete software oplossing spreekwoordelijk op tafel wordt gelegd. Freelance software engineers worden meer dan eens vergeleken met developers en programmeurs, maar deze twee professionals focussen zich voornamelijk op het programmeren, terwijl de freelance software engineer het hele proces uitvoert.

Het takenpakket van een freelance software engineer

Een freelance software engineer zorgt op de eerste plaats voor de ontwikkeling van een software oplossing. Vervolgens zorgt deze professional ook voor de uitvoering en voor een professioneel software onderhoud. In de basis vormen deze drie factoren de kerntaken van een freelance software engineer. Het pakket aan taken van de freelance software engineer bestaat onder meer uit:

 • Vaststellen van software eisen
 • Uitwerken van software specificaties
 • Programmeren
 • Software ontwikkeling en vervaardiging
 • Uitvoeren van testprocedures van de software
 • Software handleidingen opstellen voor betrokken partijen
 • De software oplossingen optimaliseren naar nieuwe behoeften
 • Het updaten en onderhouden van de betreffende oplossing

Samenwerkingen met een freelance software engineer

Veel software engineers zijn in dienst van een softwarebedrijf, waarbij zij zich vanuit dat bedrijf inzetten voor verschillende klanten. Voor de freelance software engineer is dit anders. Deze professional zet zichzelf, veelal op volledig zelfstandige basis, in voor opdrachtgevers. Vaak stopt de intensieve samenwerking met de freelance software engineer na oplevering van de software oplossing, waarna enkel een service voor updates en onderhouden blijft behouden. Een freelance software engineer voert veel taken zelfstandig uit, echter, vaak is het binnen het bedrijf wel nodig om in meer of mindere mate samen te werken met andere interne professionals. Zo werken freelance software engineers met regelmaat samen met app beheerders, back end en frond end developers, software architecten, IT consultants, servicemanagers, projectmanagers en software specialisten.

De opleiding van een freelance software engineer

Er zijn meerdere opleidingen, op verschillende niveaus, die een goede basis vormen om het werk van een freelance software engineer uit te voeren. Op HBO niveau vinden we hier bijvoorbeeld de opleiding Industriële Automatisering. Daarnaast zijn er ook enkele relevante opleidingen die zowel op HBO als op WO niveau gevolgd kunnen worden. Hierbij gaat het om de opleidingen Elektrotechniek, Informatica en Technische Informatica. Bij diverse Nederlandse universiteiten bestaat er de mogelijkheid tot het behalen van een mastertitel (Software Engineering). Om deze masteropleiding te kunnen volgen heeft een student een afgeronde opleiding Informatica op WO niveau nodig.

De soft skills van een freelance software engineer

Een goede freelance software engineer heeft niet alleen een relevante, afgeronde opleiding. Er zijn zeker ook een aantal soft skills die spreken voor de freelance software engineer. Soft skills waar het meest opgevraagd wordt door opdrachtgevers zijn:

 • Empathie
 • Aanpassingsvermogen
 • Grootbeeld denken
 • Behulpzaamheid
 • Bereidheid om te leren
 • Kritisch denken

Vind jouw freelance software engineer bij Jellow

Heb jij een ervaren freelance software engineer nodig die jouw behoeften omzet in een software oplossing op maat? De beste freelance software engineers zijn terug te vinden bij Jellow. Op dit moment zijn er maar liefst 22.236 software engineer freelancers aangesloten bij ons platform. Hier zit zeker de perfecte professional voor jouw bedrijf bij. Start direct en plaats jouw opdracht bij Jellow. Binnen 24 uur stromen de eerste reacties al binnen. Zo kun je via Jellow altijd snel en makkelijk de beste freelance software engineer voor jouw bedrijf vinden.

887

Nieuwe freelancers
in oktober

4.035

Opdrachtgevers

3.563

Ingeschreven Software engineers

Vind direct jouw freelance Software engineer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,1 / 5
51 beoordelingen