Je vindt zelf de beste freelance vormgever

Krijg toegang tot de beste 5.822 freelance vormgevers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance vormgevers
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance vormgevers
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance vormgevers

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance vormgevers binnen handbereik

Altijd de beste freelance vormgevers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance vormgever. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.603 opdrachtgevers en 61.910 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 5.822 vormgevers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance vormgevers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance vormgevers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance vormgever voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 5.822 vormgevers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance vormgever, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance vormgevers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance vormgever is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance vormgevers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.910 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.910 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 61.910 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met vormgevers:

Is een vormgever toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast vormgevers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 61.910 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance vormgevers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance vormgever

Een freelance vormgever is een professional die het uiterlijk, of de uiteindelijke uitstraling, van een eindproduct bepaalt. Dit geeft precies weer wat een vormgever doet. Echter, er zijn veel verschillende soorten freelance vormgevers. Denk onder meer aan industrieel vormgevers, grafisch vormgevers, audiovisuele vormgevers, redactionele vormgevers, media- en multimediavormgevers. Uiteindelijk richt iedere freelance vormgever zich op zijn of haar eigen ‘tak van business’, waardoor het takenpakket van de freelance vormgever er eigenlijk altijd uniek uitziet.

Wat doet een freelance vormgever precies?

Wat een freelance vormgever precies doet, is afhankelijk van het soort vormgever. De basisomschrijving van een vormgever is iemand die een eindproduct de uitstraling, ofwel de vormgeving, heeft gegeven. Het is dus in de basis een ontwerper die vormgeeft aan een product. Wanneer we de grafisch vormgever als voorbeeld nemen, dan zien we dat deze professional verkregen informatie omzet in visuele publicaties.

Op deze manier wordt de informatie begrijpelijk gemaakt voor onder meer printmedia en online media, waarbij uiteraard ook wordt bekeken welke vormgeving het meest effectief is in het aanspreken van de beoogde doelgroep.

Een freelance vormgever denkt met de opdrachtgever mee

De freelance vormgever weet als geen ander hoe een idee kan worden omgezet in een concept, en hoe dit concept vervolgens bij wordt gewerkt tot een eindproduct. Als opdrachtgever heb je in de meeste gevallen al iets voor ogen, maar helemaal uitgewerkt is het idee niet. Hier kan de freelance vormgever je bij helpen.

Een freelance vormgever luistert naar je idee en draagt zelf nieuwe creatieve ideeën aan om te optimaliseren. Wanneer alles besproken is, dan wordt het geheel door de freelance vormgever omgezet in een concept. Dit concept wordt voorgelegd aan de opdrachtgever. In bepaalde gevallen worden er meerdere concepten gemaakt, waaruit er één wordt gekozen om verder uit te werken. Bij goedkeuring van het concept gaat de freelance vormgever verder met de uitwerking tot er een product ontstaat dat klaar is voor productie.

De freelance vormgever let altijd op de details

Een freelance vormgever kan betrokken zijn bij het ontwerpen van een machine, maar ook bij het ontwerpen van een bedrijfslogo. Dit geeft duidelijk aan hoe veelzijdig de mogelijkheden zijn als het gaat om de verschillende soorten freelance vormgevers.

In alle gevallen is de freelance vormgever de verantwoordelijke partij voor het realiseren van een ontwerp voor een eindproduct. Als het gaat om de uiteindelijke uitstraling van een product, dan heeft de freelance vormgever alle touwtjes in handen. Juist daarom heeft de freelance vormgever altijd een scherp oog voor detail.

De opleidingen van een freelance vormgever

De opleiding van een freelance vormgever is zeker niet standaard. Een grafisch vormgever heeft bijvoorbeeld vaak een creatieve opleiding gevolgd, terwijl een industrieel vormgever vaker een opleiding in de techniek heeft gevolgd. Wel is het zo dat de meeste freelance vormgevers een opleiding hebben gevolgd op HBO niveau. De opleidingen Marketing & Product, Media & Journalistiek en Creatief & Design zien we vaker voorkomen bij specifieke freelance vormgevers, waaronder de redactionele vormgevers en de grafisch vormgevers.

De soft skills van een freelance vormgever

Freelance vormgevers zijn te vinden in eindeloos veel branches en iedere sector vraagt om andere kennis, vaardigheden, talenten en kwaliteiten. Toch, met het oog op de basisfunctie van elke freelance vormgever, zijn er wel een aantal soft skills die vrijwel alle professionals bezitten:

 • Analytische denkwijze
 • Klantgerichte instelling
 • Creatief denkvermogen
 • Kritische werkwijze
 • Innovatieve instelling

Heb jij een ervaren freelance vormgever nodig?

Heb jij een professional nodig die vormgeeft aan jouw ideeën? Dan kun je altijd bij Jellow terecht voor een ervaren freelance vormgever. Voor vrijwel iedere sector zijn bij ons freelance vormgevers te vinden. Omschrijf in je opdracht goed wat voor vormgever jij precies nodig hebt. De freelance vormgevers die jou van dienst kunnen zijn zullen in de regel snel reageren, waardoor je altijd snel aan de slag kunt met een van de 5.822 freelance vormgevers die goed bij jouw project past.

738

Nieuwe freelancers
in June

5.603

Opdrachtgevers

5.822

Ingeschreven vormgevers

Vind direct jouw freelance vormgever!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen