Je vindt zelf de beste freelance UX designer

Krijg toegang tot de beste 724 freelance UX designers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Logo Deloitte klein T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers Logo NN Group klein Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers

+4.897 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

 

 

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance UX designers binnen handbereik

Altijd de beste freelance UX designers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance UX designer. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.897 opdrachtgevers en 53.175 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 724 UX designers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance UX designers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance UX designers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance UX designer voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 724 UX designers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance UX designer, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance UX designers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance UX designer is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance UX designers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

 

 

Jellow Go

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Helemaal zelf doen via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’. Geadviseerd aan bedrijven tot 20 medewerkers en voor opdrachten van minder dan 100 uur.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 53.175 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Voor bedrijven die graag een beetje extra service willen. Zelf freelancers vinden of met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘ no cure no pay’. Wij adviseren Jellow Standaard aan bedrijven met 20 tot 200 medewerkers en voor opdrachten die groter zijn dan 100 uur.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 53.175 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Een ‘branded’ omgeving, een vast aanspreekpunt, een eigen freelance pool opbouwen en nog veel meer. Wij adviseren Jellow Enterprise voor organisaties vanaf 200 medewerkers.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 53.175 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager binnen Jellow
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met UX designers:

Is een UX designer toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast UX designers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 53.175 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance UX designers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Op zoek naar een freelance UX designer?

Een UX designer heeft zich gespecialiseerd in het realiseren van een hoogwaardige, betekenisvolle en prettige gebruikerservaring. UX staat voor User Experience. De UX designer wordt vaker vergeleken met de interaction designer of de User Interface (UI) designer. Toch is er wel een belangrijk verschil. UI designers en interaction designers focussen binnen hun functie op vaste, specifieke onderdelen van het totaalplaatje. De UX designer focust zich op de totale ervaring van de gebruiker, waarbij vooral ook veel aandacht is voor de emotionele ervaring.

Wat doet een UX designer precies?

Een ervaren UX designer houdt zich bezig met het ontwikkelen, realiseren en optimaliseren van de gebruikerservaring. Hierbij kan het gaan om de gebruikerservaring van een gebruiker van een app, een game, een software programma of bijvoorbeeld een webwinkel of website. Klanten die een aankoop doen bij een bedrijf doorlopen een zogenaamde klantreis, ook wel de customer journey genoemd. Hoe beter de klantreis, hoe positiever de ervaring. Klanten die een zeer positieve ervaring met een bedrijf hebben zijn snel geneigd een tweede aankoop te doen. Een groot deel van de klanten met een negatieve ervaring kiest voor een tweede aankoop liever voor een concurrent. Het is voor een bedrijf dus heel belangrijk om een optimale klantervaring en gebruikerservaring te realiseren. Hierin speelt de UX designer een belangrijke rol.

De ervaring analyseren en verbeteren

Voor nieuwe bedrijven realiseert een ervaren UX designer van schets af aan een goede gebruikerservaring. Wanneer een gebruikerservaring onder de maat scoort, dan kost dit klanten. Een UX designer zorgt ervoor dat de gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd. De UX designer wordt dan ook vaker ingeschakeld om een bestaande gebruikerservaring te optimaliseren. De UX designer zal dan eerst meerdere onderzoeken, analyses en tests uitvoeren om vast te stellen hoe de gebruikerservaring ligt. Het kan hierbij gaan om het gebruik van tal van oplossingen, zoals games, websites, webwinkels, producten en andere toepassingen. Vervolgens bepaalt een UX designer op welke punten de oplossing goed scoort en op welke punten verbetering nodig is. De verbeteringen worden uiteindelijk uitgewerkt en doorgevoerd door de UX designer.

Vormgeving van de beste ervaring door een UX designer

Verreweg de meeste ervaren UX designers houden vast aan een definitie die door Stephen P. Anderson is opgesteld. Deze UX designer uit de Verenigde Staten heeft definities opgesteld voor de beste gebruikerservaring. De meeste Nederlandse UX designers werken ook aan de hand van deze definities. Dit betekent dat de gebruikerservaring het volgende moet zijn:

 • Betekenisvol (meaningful)
 • Plezierig (pleasurable)
 • Gebruiksvriendelijk (convenient)
 • Bruikbaar (usable)
 • Betrouwbaar (reliable)
 • Functioneel/nuttig (functional/useful)

Samenwerkingen van een UX designer

Een UX designer kan volledig zelfstandig aan de slag gaan om de gebruikerservaring voor een onderneming te optimaliseren of te realiseren. Echter, intern zijn er dan in de meeste gevallen wel belangrijke samenwerkingen nodig om het maximale te bereiken. Een UX designer werkt vaker samen met onder meer visual designers, content managers, SEO specialisten, app developers, UI designers, interaction designers, communicatiemedewerkers en front-end-developers.

De opleidingen van een UX designer

Er zijn meerdere opleidingen die geschikt zijn om te volgen wanneer iemand aan de slag wil als UX designer. Een deel van deze opleidingen wordt gevolgd op HBO niveau. Het gaat dan om de opleidingen Interactieve Media, Interactive Media Design, Digitale Communicatie en Communication & Multimedia Design. Daarnaast zijn er ook drie opleidingen voor EX designers die op WO niveau worden aangeboden, namelijk de opleidingen Informatiekunde, Human Media Interaction en Design for Interaction.

De soft skills van een UX designer

UX designers gaan aan de slag met een product dat inwerkt op de emoties van gebruikers. Dit betekent dat zij een goede set soft skills aan moeten kunnen spreken. Onder de meest belangrijke soft skills van UX designers vinden we:

 • Optimale mensenkennis
 • Kennis van de psychologie
 • Goed samenwerkingsvermogen
 • Optimaal inlevingsvermogen
 • Creatieve denkwijze

Heb jij een ervaren freelance UX designer nodig?

De User Experience is heel belangrijk voor het succes, de groei en de ontwikkeling van een bedrijf. Wanneer de gebruikerservaring niet optimaal is, dan worden ook niet de beste resultaten behaald. Wil jij een goede User Experience realiseren of wil je de bestaande gebruikerservaring laten optimaliseren? Dan vind je via Jellow de juiste freelance UX designer voor jouw project. Plaats vandaag nog je opdracht op ons platform en binnen 24 uur ontvang jij al reacties van de beste UX designers die bij ons platform zijn aangesloten. Er zijn op dit moment 724 UX designer freelancers beschikbaar.

670

Nieuwe freelancers
in september

4.897

Opdrachtgevers

724

Ingeschreven UX designers

Vind direct jouw freelance UX designer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,5 / 5
104 beoordelingen