Je vindt zelf de beste freelance UX designer

Krijg toegang tot de beste 768 freelance UX designers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers

+4.333 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance UX designers

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance UX designers binnen handbereik

Altijd de beste freelance UX designers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance UX designer. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.333 opdrachtgevers en 50.210 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 768 UX designers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance UX designers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance UX designers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance UX designer voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 768 UX designers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance UX designer, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance UX designers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance UX designer is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance UX designers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

Jellow Jaarlijks

Voor bedrijven die duurzame samenwerkingen met freelancers aangaan en meer dan 3 freelancers per jaar inhuren.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • Tot 6 opdrachten delen per jaar
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Direct toegang tot alle 50.210 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
Meest gekozen

Jellow Go

Voor een snelle en eenmalige zoektocht naar een freelancer. Via Jellow op basis van ‘No cure no pay’.

euro per gewerkt uur (excl. btw)

Direct starten

 • 1 Opdracht delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 50.210 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die actief werken met een freelance pool en meer dan 6 freelancers per jaar inhuren.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Meer dan 6 opdrachten delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Vanaf 2 gebruikersaccounts
 • Customer support
 • Direct toegang tot 50.210 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met UX designers:

Is een UX designer toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast UX designers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 50.210 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance UX designers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Op zoek naar een freelance UX designer?

Een UX designer heeft zich gespecialiseerd in het realiseren van een hoogwaardige, betekenisvolle en prettige gebruikerservaring. UX staat voor User Experience. De UX designer wordt vaker vergeleken met de interaction designer of de User Interface (UI) designer. Toch is er wel een belangrijk verschil. UI designers en interaction designers focussen binnen hun functie op vaste, specifieke onderdelen van het totaalplaatje. De UX designer focust zich op de totale ervaring van de gebruiker, waarbij vooral ook veel aandacht is voor de emotionele ervaring.

Wat doet een UX designer precies?

Een ervaren UX designer houdt zich bezig met het ontwikkelen, realiseren en optimaliseren van de gebruikerservaring. Hierbij kan het gaan om de gebruikerservaring van een gebruiker van een app, een game, een software programma of bijvoorbeeld een webwinkel of website. Klanten die een aankoop doen bij een bedrijf doorlopen een zogenaamde klantreis, ook wel de customer journey genoemd. Hoe beter de klantreis, hoe positiever de ervaring. Klanten die een zeer positieve ervaring met een bedrijf hebben zijn snel geneigd een tweede aankoop te doen. Een groot deel van de klanten met een negatieve ervaring kiest voor een tweede aankoop liever voor een concurrent. Het is voor een bedrijf dus heel belangrijk om een optimale klantervaring en gebruikerservaring te realiseren. Hierin speelt de UX designer een belangrijke rol.

De ervaring analyseren en verbeteren

Voor nieuwe bedrijven realiseert een ervaren UX designer van schets af aan een goede gebruikerservaring. Wanneer een gebruikerservaring onder de maat scoort, dan kost dit klanten. Een UX designer zorgt ervoor dat de gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd. De UX designer wordt dan ook vaker ingeschakeld om een bestaande gebruikerservaring te optimaliseren. De UX designer zal dan eerst meerdere onderzoeken, analyses en tests uitvoeren om vast te stellen hoe de gebruikerservaring ligt. Het kan hierbij gaan om het gebruik van tal van oplossingen, zoals games, websites, webwinkels, producten en andere toepassingen. Vervolgens bepaalt een UX designer op welke punten de oplossing goed scoort en op welke punten verbetering nodig is. De verbeteringen worden uiteindelijk uitgewerkt en doorgevoerd door de UX designer.

Vormgeving van de beste ervaring door een UX designer

Verreweg de meeste ervaren UX designers houden vast aan een definitie die door Stephen P. Anderson is opgesteld. Deze UX designer uit de Verenigde Staten heeft definities opgesteld voor de beste gebruikerservaring. De meeste Nederlandse UX designers werken ook aan de hand van deze definities. Dit betekent dat de gebruikerservaring het volgende moet zijn:

 • Betekenisvol (meaningful)
 • Plezierig (pleasurable)
 • Gebruiksvriendelijk (convenient)
 • Bruikbaar (usable)
 • Betrouwbaar (reliable)
 • Functioneel/nuttig (functional/useful)

Samenwerkingen van een UX designer

Een UX designer kan volledig zelfstandig aan de slag gaan om de gebruikerservaring voor een onderneming te optimaliseren of te realiseren. Echter, intern zijn er dan in de meeste gevallen wel belangrijke samenwerkingen nodig om het maximale te bereiken. Een UX designer werkt vaker samen met onder meer visual designers, content managers, SEO specialisten, app developers, UI designers, interaction designers, communicatiemedewerkers en front-end-developers.

De opleidingen van een UX designer

Er zijn meerdere opleidingen die geschikt zijn om te volgen wanneer iemand aan de slag wil als UX designer. Een deel van deze opleidingen wordt gevolgd op HBO niveau. Het gaat dan om de opleidingen Interactieve Media, Interactive Media Design, Digitale Communicatie en Communication & Multimedia Design. Daarnaast zijn er ook drie opleidingen voor EX designers die op WO niveau worden aangeboden, namelijk de opleidingen Informatiekunde, Human Media Interaction en Design for Interaction.

De soft skills van een UX designer

UX designers gaan aan de slag met een product dat inwerkt op de emoties van gebruikers. Dit betekent dat zij een goede set soft skills aan moeten kunnen spreken. Onder de meest belangrijke soft skills van UX designers vinden we:

 • Optimale mensenkennis
 • Kennis van de psychologie
 • Goed samenwerkingsvermogen
 • Optimaal inlevingsvermogen
 • Creatieve denkwijze

Heb jij een ervaren freelance UX designer nodig?

De User Experience is heel belangrijk voor het succes, de groei en de ontwikkeling van een bedrijf. Wanneer de gebruikerservaring niet optimaal is, dan worden ook niet de beste resultaten behaald. Wil jij een goede User Experience realiseren of wil je de bestaande gebruikerservaring laten optimaliseren? Dan vind je via Jellow de juiste freelance UX designer voor jouw project. Plaats vandaag nog je opdracht op ons platform en binnen 24 uur ontvang jij al reacties van de beste UX designers die bij ons platform zijn aangesloten. Er zijn op dit moment 768 UX designer freelancers beschikbaar.

538

Nieuwe freelancers
in januari

4.333

Opdrachtgevers

768

Ingeschreven UX designers

Vind direct jouw freelance UX designer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,4 / 5
84 beoordelingen