Kies uit de 5% beste freelance UX designer

Krijg op basis van jouw opdracht een handgemaakte selectie van de beste en beschikbare freelance UX designer.

 • Direct contact met 738 UX designer freelancers
  Direct contact met freelancers, zonder tussenpersonen.
 • Binnen 24 uur reactie op jouw opdracht
  Onbeperkt opdrachten plaatsen en inhuren zonder marges
 • Inhuren zonder marges
  Plaats je opdracht en ontvang binnen een dag de eerste reacties
T-Mobile Action Nederlandse Loterij Anne Frank stichting KNVB Gemeente Groningen

+3.203 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox

Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com

Marketing en operations Booking.com

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk met freelancers zoals een UX designer

Samen bouwen aan één eerlijk netwerk met freelancers zoals een UX designer

Jellow gelooft sterk in de kracht van samenwerken. 3.203 bedrijven en 738 UX designer freelancers bouwen met Jellow samen aan één eerlijk en kwalitatief netwerk, daar worden we allemaal beter van. De manier om samen snel te groeien en te kunnen beschikken over de juiste expertise zonder dat je de hulp van een intermediair nodig hebt.

Onbeperkt UX designer freelancers inhuren zonder marges

Onbeperkt UX designer freelancers inhuren zonder marges

Met Jellow krijg je direct en 24/7 toegang tot 738 freelancers die als UX designer actief zijn. Daarnaast heb je meteen toegang tot 44.177 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, gespecialiseerd van ZZP manager, tot jurist of developer. Neem zelf de regie en selecteer eenvoudig een freelancer UX designer die voor jou relevant is. Dat kan met de slimme software, of je kan een van de Jellowers vragen om je te helpen. Jellow is software mét een service.

Opzetten en uitbreiden van eigen freelance pool

UX designer freelancers zoeken met een freelancer pool

Met een freelancer pool behoud je de beste UX designer freelancers en raak je nooit meer gegevens kwijt. De basis regelen wij. Binnen no-time bouwen wij een pool voor jou met de beste UX designer freelancers in jouw vakgebied en jouw omgeving. Vervolgens breid je deze uit door UX designer freelancers uit te nodigen, waarmee jij in de toekomst graag zou willen samenwerken.

Freelance UX designer

Een freelance UX designer zorgt ervoor dat de gebruikerservaring van een app, een website of webwinkel, een programma of online game optimaal is. UX staat voor User Experience, ofwel gebruikerservaring. Deze gebruikerservaring wordt steeds belangrijker. Een klant die een vervelende ervaring heeft met een bedrijf zal naar alle waarschijnlijkheid de volgende keer aankloppen bij de concurrent. Dit wil je als onderneming natuurlijk voorkomen. Het is belangrijk om de ervaring met jouw bedrijf prettig en betekenisvol te maken. Hier helpt een freelance UX designer je bij.

Een freelance UX designer optimaliseert de gebruikerservaring

Steeds meer bedrijven worden actief op internet. De website ligt hierbij het meest voor de hand, net als de webwinkel. Uiteraard zijn er meer online oplossingen die voor een bedrijf interessant kunnen zijn, zoals een app of een specifiek softwareprogramma. Dergelijke digitale oplossingen kunnen je bedrijf laten groeien, bekender maken en een goed imago geven. Het is dan wel belangrijk dat de gebruikerservaring optimaal is. Bevat een website veel ‘ruis’? Dan staat dit een fijn gebruik van de website in de weg. Een ervaren freelance UX designer zorgt ervoor dat alles goed verloopt en dat de gebruiker van de digitale oplossing optimaal gemak ondervindt van het gebruik. Hierbij werkt hij of zij vaak samen met onder andere een graphic designer, illustrator, allround designer, visual designer en logo ontwerper. De ervaring met de digitale oplossing wordt dus geoptimaliseerd, zodat de gebruiker graag nog eens terugkeert.

Wat doet een freelance UX designer precies?

Het is de taak van de freelance UX designer om de gebruikerservaring zo ver mogelijk te optimaliseren. Om dit te bereiken zal de UX designer onder meer analyses en onderzoeken uitvoeren. Er worden statistieken verzameld en diverse tests worden uitgevoerd. Uiteindelijk kan de freelance UX designer op die manier vaststellen wat de actuele gebruikerservaring is. Met deze gegevens kan de freelance UX designer aan de slag om verbeteringen in het proces aan te brengen. Om een goede gebruikerservaring neer te zetten moet een digitale oplossing voldoen aan meerdere voorwaarden:

 • Optimaal bruikbaar
 • Nuttig en functioneel
 • Betekenisvol en betrouwbaar
 • Snel en effectief
 • Gebruiksvriendelijk en aangenaam

Welke taken voert een freelance UX designer uit?

Een freelance UX designer die veel ervaring in kan zetten zorgt ervoor dat de taken worden afgestemd op de behoeften van het specifieke project. Dit betekent dat een freelance UX designer zijn of haar taken aanpast aan wat het project nodig heeft. Onder de taken van een freelance UX designer vallen:

 • Optimalisatieplannen opstellen
 • Gebruikerservaringen analyseren
 • Pijnpunten vastleggen
 • Opstellen van een plan voor leadgeneratie
 • Bijdragen aan het optimaliseren van conversie
 • UX initiatieven coördineren
 • Vormgeven van UX advisering aan betrokken partijen
 • Professionele uitvoering van voorstellen

De opleiding van een freelance UX designer

Er is (nog) geen opleiding die specifiek bedoeld is voor mensen die aan de slag willen als freelance UX designer. Hierdoor zien we verschillende opleidingen terug bij freelance UX designers. Op HBO niveau zien we bijvoorbeeld de opleidingen Interactieve Media, Interactieve Media Design, Digitale Communicatie en Communication & Multimedia Design. Er zijn zeker ook freelance UX designers die een opleiding hebben gevolgd op WO niveau. Dan gaat het in de meeste gevallen op de opleiding Informatiekunde, Human Media Interaction of Design for Interaction. De opleiding van een freelance UX designer vormt slechts gedeeltelijk de basis. Veel UX designers hebben een brede kennis en kunnen relevante ervaring inzetten voor hun projecten.

Direct een ervaren freelance UX designer inschakelen

Wil jij de gebruikerservaring van je website, webwinkel, app, game of andere softwareoplossing optimaliseren? Dan kun je een ervaren freelance UX designer inschakelen. Via Jellow vind je altijd makkelijk en snel de juiste professional voor jouw specifieke project. Je kunt op dit moment kiezen uit maar liefst 829 UX designer freelancers. Plaats direct jouw opdracht online en je ontvangt al binnen 24 uur de eerste reacties van UX designers. Via Jellow schakel jij altijd de beste freelance UX designer in voor jouw project.

1.493

Nieuwe freelancers
in February

3.203

Opdrachtgevers

44.177

Ingeschreven freelancers

Vind direct jouw freelancer!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare zzp’ers.

Vind mijn freelancer

 

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,1 / 5
51 beoordelingen