Je vindt zelf de beste freelance Translator

Krijg toegang tot de beste 987 freelance translators in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators

+4.045 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance translators

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance translators binnen handbereik

Altijd de beste freelance translators binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Translator. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.045 opdrachtgevers en 48.866 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 987 translators.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance translators te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance translators te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Translator voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 987 translators, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Translator, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met  freelancers

Rechtstreeks contact met freelance translators

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Translator is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance translators. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met translators:

Is een Translator toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast translators ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 48.866 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance translators? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance translator

Een freelance translator is iemand die tekststukken vertaalt. Er zijn freelance translators die tekststukken uit een vreemde taal terug vertalen naar het Nederlands, maar er zijn ook professionals die juist andersom werken en Nederlandstalige stukken omzetten in een vreemde taal. De freelance translator kan zich algemeen inzetten, voor het vertalen van de meest uiteenlopende tekstdocumenten, maar er zijn ook freelance translators die zich gespecialiseerd hebben in het vertalen van specifieke documenten. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om technische, medische of juridische tekststukken.

Wat doet een freelance translator precies?

De freelance translator zet zich in om tekststukken van de ene taal om te zetten in de andere taal. Het doel van de freelance translator is dan ook om een compleet document te creëren in een andere taal, waardoor er een compleet nieuw stuk ontstaat. Het kan hierbij gaan om zeer korte teksten, zoals posts voor op social media, maar het kan ook gaan om zeer lange tekststukken, zoals complete boekwerken en handleidingen. De gespecialiseerde freelance translators zijn optimaal bekend met de branche vanwaar de tekststukken afkomstig zijn, zoals de medische sector. In dit geval zijn zij bekend met alle medische termen. Voor de algemene freelance translators geldt dit in de meeste gevallen niet.

Wat voor freelance translator heb je nodig?

Er zijn veel verschillende soorten freelance translators. Het is daarom goed om te kijken wat je precies zoekt in een freelance translator. Op de eerste plaats betekent dit dat je kijkt naar om welke talen het gaat. Daarnaast kijk je ook naar welke kant er op vertaald moet worden. Gaat het van het Nederlands naar een andere taal of andersom? Gaat het misschien om het vertalen van een tekst in een vreemde taal naar een andere vreemde taal?

Het is belangrijk dat de freelance translator de talen beheerst die jij nodig hebt. Daarnaast is het goed om te kijken van welk niveau de teksten zijn die vertaald moeten worden. Zijn deze van algemeen niveau of moet de freelance translator optimale kennis van een bepaalde sector hebben? Dit zijn allemaal zaken die je kunt vermelden in je opdracht op Jellow, zodat je zeker weet dat de juiste freelance translators reageren.

Wanneer kies je voor een beëdigd freelance translator?

Er kan onderscheid worden gemaakt tussen een reguliere translator en een beëdigd translator. Wat is nu precies het verschil? Het belangrijkste verschil is wel dat een beëdigd freelance translator door de wet is gerechtigd tot het vertalen van bepaalde documenten met een officiële status.

Het is zo dat documenten met een officiële status niet zomaar door iedereen mogen worden vertaald. Dit geldt onder meer voor specifieke juridische documenten. Deze mogen niet worden vertaald door een freelance translator die niet bij de wet is gerechtigd tot het vertalen van dergelijke documenten. Hiervoor moet altijd een beëdigd freelance vertaler worden ingeschakeld. Uiteraard kun je ook voor deze professionals bij Jellow terecht.

De opleidingen van een freelance translator

Een freelance translator heeft geen specifieke opleiding nodig om als regulier translator aan de slag te kunnen gaan. Wel zien we dat de meeste freelance translators een opleiding op minimaal HBO niveau hebben gevolgd. Een deel van de freelance translators heeft een lagere opleiding genoten, zoals een MBO opleiding. Vaak zien we dat het vooral ook deze professionals zijn die meertalig zijn opgevoed en hierdoor zijn gaan werken als freelance translator.

De soft skills van een freelance translator

De freelance translator werkt zeker niet alleen op basis van een opleiding of een specifieke achtergrond. Om de werkzaamheden naar wens van de opdrachtgever uit te kunnen voeren, heeft de freelance translator ook een aantal belangrijke soft skills nodig, zoals:

  • Zelfstandige werkhouding
  • Stressbestendigheid
  • Analytisch denkvermogen
  • Nauwkeurige werkwijze
  • Discipline

Heb jij een ervaren freelance translator nodig?

Heb jij voor korte of langere periode een goede freelance translator nodig? Dan kun je direct jouw project op Jellow plaatsen. De freelance translators die aan jouw vraag kunnen voldoen, hebben de mogelijkheid om te reageren. Vaak ontvang je binnen 24 uur al de eerste reacties. Zo kun je via Jellow altijd snel aan de slag met een van de 987 ervaren freelance translators die bij je past.

1.165

Nieuwe freelancers
in oktober

4.045

Opdrachtgevers

987

Ingeschreven translators

Vind direct jouw freelance Translator!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,1 / 5
51 beoordelingen