Je vindt zelf de beste freelance Tolk

Krijg toegang tot de beste 987 freelance tolken in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken

+4.045 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tolken

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance tolken binnen handbereik

Altijd de beste freelance tolken binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Tolk. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.045 opdrachtgevers en 48.866 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 987 tolken.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance tolken te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance tolken te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Tolk voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 987 tolken, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Tolk, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met  freelancers

Rechtstreeks contact met freelance tolken

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Tolk is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance tolken. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met tolken:

Is een Tolk toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast tolken ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 48.866 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance tolken? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance tolk

Een freelance tolk is dé aangewezen professional om gesprekken real time te vertalen. Dit is dan ook precies waar een tolk verschilt van een vertaler. De vertaler zorgt voor vertalingen van gesprekken of bijvoorbeeld tekstdocumenten achteraf, waarna de vertaling wordt overhandigd aan de opdrachtgever.

Een freelance tolk is iemand die bij het gesprek tussen twee of meer partijen aanwezig is om direct te vertalen. Hierdoor maakt de tolk het mogelijk voor partijen die elkaars taal niet spreken om toch een goed gesprek met elkaar te voeren. Als jij een ervaren freelance tolk nodig hebt, dan kun je altijd de juiste professional vinden door je opdracht te plaatsen bij Jellow.

Wat doet een freelance tolk precies

Bedrijven die internationaal zaken doen hebben vaker behoefte aan een freelance tolk. Zij willen een gesprek voeren met een buitenlandse zakenpartner, maar spreken elkaars taal niet. In bepaalde gevallen kan het gesprek dan nog in het Engels worden gevoerd, maar dit gaat niet als één van beide deze vreemde taal niet beheerst.

Een freelance tolk wordt ingeschakeld om het gesprek over en weer te vertalen. Er wordt realtime vertaald, waardoor de partijen makkelijk direct op elkaar kunnen reageren. Zo kan er toch een goed gesprek worden gevoerd. De freelance tolk kan aanwezig zijn bij persoonlijke gesprekken, maar natuurlijk ook bij gesprekken die telefonisch of online plaatsvinden.

Een freelance tolk is er ook voor het vertalen van gebarentaal

Bij een freelance tolk denken we vaak aan professionals die een gesprek realtime vertalen, waarbij de partijen elk een andere taal spreken. De tolk spreekt beide talen en kan zo het gesprek tussen beide partijen vertalen. Toch zijn er ook andere freelance tolken.

Een freelance tolk kan zich bijvoorbeeld ook inzetten bij gesprekken waarin één partij gebruik maakt van gebarentaal. In dit geval communiceren de partijen wel allebei in het Nederlands, maar de ene partij doet dit verbaal en de andere partij doet dit non-verbaal. Niet iedereen kent gebarentaal. In dit geval kan een freelance tolk dus ook dienst doen als vertaler.

Diverse soorten freelance tolken

We hebben al een paar soorten freelance tolken genoemd. Wanneer we kijken naar het basisberoep van de tolk, dan zien we dat er twee belangrijke varianten zijn. Op de eerste plaats kennen we simultaan tolken en daarnaast kennen we de consecutief tolken. Een simultaan tolk vertaalt op het moment dat er gesproken wordt. Vaak gebeurt dit middels een oortje. Terwijl iemand praat, hoort de ander de tolk dus via een oortje. Dit betekent dat de tolk eigenlijk luistert en vertaalt op hetzelfde moment.

De consecutief tolken doen dit niet. Zij wachten tot iemand is uitgesproken, vertalen dit vervolgens naar de luisteraar en vertalen dan weer het antwoord van deze partij. Vaak wordt deze methode gehanteerd wanneer de tolk zelf bij het gesprek aanwezig is. De tolk is in dit geval hoorbaar voor beide partijen.

De opleidingen van een freelance tolk

Een freelance tolk kan de meest uiteenlopende opleidingen hebben gevolgd. In de basis is het natuurlijk vooral belangrijk dat de tolk beide talen optimaal beheerst. Dit kan aangeleerd zijn binnen een opleiding, waarbij er meestal één vreemde taal wordt aangeleerd, maar dit kan ook zijn omdat de tolk meertalig is opgevoed. In dit geval is er geen opleiding nodig. We zien wel dat veel freelance tolken een opleiding hebben gevolgd op minimaal HBO niveau.

De soft skills van een freelance tolk

Een freelance tolk kan dus een relevante opleiding hebben, op het vlak van taal, maar dit hoeft niet. Wel is het belangrijk dat een freelance tolk de juiste vaardigheden bezit om zijn of haar vak goed uit te kunnen voeren. Een freelance tolk heeft over het algemeen de volgende soft skills:

  • Sociabiliteit
  • Sterk aanpassingsvermogen
  • Nauwkeurige werkwijze
  • Optimaal luistervermogen
  • Integriteit

Vind direct een ervaren freelance tolk

Heb jij een goede freelance tolk nodig, voor een eenmalig gesprek of voor ondersteuning tijdens een langlopend project? Bij Jellow vind je altijd de juiste professional. Plaats jouw opdracht online en vaak ontvang je binnen 24 uur al de eerste reacties van freelance tolken die jou van dienst kunnen zijn. Kies de juiste partij en je kunt snel aan de slag met jouw freelance tolk.

1.165

Nieuwe freelancers
in oktober

4.045

Opdrachtgevers

987

Ingeschreven tolken

Vind direct jouw freelance Tolk!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,1 / 5
51 beoordelingen