Je vindt zelf de beste freelance tekstschrijver

Krijg toegang tot de beste 4.137 freelance tekstschrijvers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance tekstschrijvers binnen handbereik

Altijd de beste freelance tekstschrijvers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance tekstschrijver. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.616 opdrachtgevers en 62.071 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 4.137 tekstschrijvers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance tekstschrijvers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance tekstschrijvers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance tekstschrijver voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 4.137 tekstschrijvers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance tekstschrijver, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance tekstschrijvers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance tekstschrijver is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance tekstschrijvers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 62.071 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 62.071 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 62.071 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met tekstschrijvers:

Is een tekstschrijver toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast tekstschrijvers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 62.071 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance tekstschrijvers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance tekstschrijver

Een freelance tekstschrijver kan alle content voor jouw bedrijf verzorgen. Er zijn verschillende soorten tekstschrijvers. Zo zijn er professionals die zich hebben gespecialiseerd in een bepaalde soort teksten, zoals blogs, maar de meeste freelance tekstschrijvers kunnen de meest uiteenlopende tekststukken op professioneel niveau schrijven. Hierbij kun je onder meer denken aan e-books, blogteksten, handleidingen, reclameteksten, social media posts en informatieve tekststukken. Een ervaren freelance tekstschrijver schrijft content voor zowel online als offline gebruik, dus online media en printmedia.

Wat doet een freelance tekstschrijver precies?

Een freelance tekstschrijver houdt zich bezig met het creëren van diverse content. Hierbij kan het gaan om relatief korte content, zoals social media posts, maar ook om uitgebreide content, zoals blogs, whitepapers en e-books of boekwerken. Een freelance tekstschrijver doet al het nodige vooronderzoek voor het schrijven van een stuk waardevolle content. Het onderzoek kan informatieverzameling bevatten, maar bijvoorbeeld ook een zoekwoordenonderzoek wanneer er (ook) gefocust moet worden op het realiseren van goede posities in zoekmachines. Een deel van de freelance tekstschrijvers heeft zich dan ook gespecialiseerd in SEO. Het spreekt voor zich dat ervaren freelance tekstschrijvers alles weten van de Nederlandse taal. Uiteraard zijn er ook ervaren tekstschrijvers die in een andere taal dan Nederlands foutloos content kunnen schrijven.

Elke freelance tekstschrijver heeft eigen talenten

Er zijn veel soorten freelance tekstschrijvers. Op de eerste plaats zijn er de allround tekstschrijvers. Dit zijn in de regel de meest ervaren freelance tekstschrijvers. Zij hebben al tal van soorten content voor hun rekening genomen en kunnen eigenlijk elke soort tekst schrijven. Daarnaast zijn er ook de freelance tekstschrijvers die zich voornamelijk op bepaalde soorten content focussen. Zo zijn er onder meer technisch en medisch tekstschrijvers, SEO tekstschrijvers en blogtekstschrijvers. Het is daarom goed om vooraf te kijken wat voor content jouw bedrijf nodig heeft, zodat je op basis hiervan de juiste freelance tekstschrijver kunt kiezen.

Een juiste samenwerking met een freelance tekstschrijver

Bij het kiezen van een freelance tekstschrijver is het belangrijk om er goed op te letten op welke manier er wordt gewerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld freelance tekstschrijvers die uitsluitend vanuit huis of vanuit een flexibele werkplek werken, maar er zijn ook professionals die het liefst op locatie van de opdrachtgever werken. Daarnaast zijn er freelance tekstschrijvers die veel input op prijs stellen, maar er zijn er ook die juist vooral blanco aan de slag willen gaan met het creëren van content. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij aan de slag gaat met een freelance tekstschrijver die met jou samenwerkt zoals het voor jou gewenst is.

De opleidingen van een freelance tekstschrijver

Een goede freelance tekstschrijver heeft in de meeste gevallen een HBO opleiding gevolgd. Vaak is dit een opleiding op het vlak van marketing en communicatie of in de richting van media en journalistiek. We zien ook dat diverse freelance tekstschrijvers een opleiding hebben gevolgd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Toch, juist omdat er veel verschillende soorten freelance tekstschrijvers zijn, zien we ook een grote verscheidenheid aan opleidingen die door deze professionals gevolgd zijn. Zo hebben veel technisch tekstschrijvers een opleiding in de techniek gevolgd, waarbij zij het schrijven van content op andere wijze eigen hebben gemaakt. Een relevante opleiding is dan ook niet altijd noodzakelijk om heel succesvol te zijn als freelance tekstschrijver.

De soft skills van een freelance tekstschrijver

De meest ervaren freelance tekstschrijvers hebben vaak al tal van soorten content gecreëerd. Zij weten precies wat nodig is om het perfecte stuk tekst te produceren. Hiervoor zetten zij zeker niet alleen de juiste kennis in, maar ook de juiste vaardigheden. Een freelance tekstschrijver beschikt vaak over de volgende soft skills:

 • Creatieve denkwijze
 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Analytisch denkvermogen
 • Empathische instelling
 • Aandacht voor details

Heb jij een ervaren freelance tekstschrijver nodig?

Wil jij profiteren van wat waardevolle content voor jouw bedrijf kan doen? Schakel dan een freelance tekstschrijver in. Deze vind je makkelijk online via Jellow. Je kunt direct jouw opdracht op ons platform plaatsen, waarna ervaren freelance tekstschrijvers hierop reageren. Vaak ontvang je de eerste reacties al binnen 24 uur, waardoor je altijd snel kunt starten met de freelance tekstschrijver die het best bij jouw bedrijf past.

305

Nieuwe freelancers
in June

5.616

Opdrachtgevers

4.137

Ingeschreven tekstschrijvers

Vind direct jouw freelance tekstschrijver!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen