Je vindt zelf de beste freelance tekstschrijver

Krijg toegang tot de beste 2.201 freelance tekstschrijvers in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers

+4.197 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance tekstschrijvers

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance tekstschrijvers binnen handbereik

Altijd de beste freelance tekstschrijvers binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance tekstschrijver. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.197 opdrachtgevers en 49.727 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 2.201 tekstschrijvers.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance tekstschrijvers te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance tekstschrijvers te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance tekstschrijver voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 2.201 tekstschrijvers, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance tekstschrijver, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance tekstschrijvers

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance tekstschrijver is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance tekstschrijvers. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

Jellow Jaarlijks

Doorlopend freelancers vinden en bouwen aan jouw freelance pool.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • 12 opdrachten per jaar delen
 • Toegang voor jou en een collega
 • Ondersteuning door Jellow
 • Optioneel: contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 49.727 freelancers
 • Eigen freelance pool
Meest gekozen

Jellow Go

Direct en vrijblijvend één opdracht delen. Gratis als je niet de juiste freelancer vindt.

euro per gewerkt uur (excl. btw)

Direct starten

 • Vind je niet de juiste freelancer? Dan hoef je niets te betalen
 • Toegang voor jou en een collega
 • Optioneel: ondersteuning door Jellow
 • Contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 49.727 freelancers
 • Eigen freelance pool

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die actief werken met een freelance pool en meer dan 12 freelancers per jaar inhuren.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Toegewezen contactpersoon
 • Vanaf 2 gebruikersaccounts
 • Optioneel: contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 49.727 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met tekstschrijvers:

Is een tekstschrijver toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast tekstschrijvers ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 49.727 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance tekstschrijvers? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Freelance tekstschrijver

Een freelance tekstschrijver kan alle content voor jouw bedrijf verzorgen. Er zijn verschillende soorten tekstschrijvers. Zo zijn er professionals die zich hebben gespecialiseerd in een bepaalde soort teksten, zoals blogs, maar de meeste freelance tekstschrijvers kunnen de meest uiteenlopende tekststukken op professioneel niveau schrijven. Hierbij kun je onder meer denken aan e-books, blogteksten, handleidingen, reclameteksten, social media posts en informatieve tekststukken. Een ervaren freelance tekstschrijver schrijft content voor zowel online als offline gebruik, dus online media en printmedia.

Wat doet een freelance tekstschrijver precies?

Een freelance tekstschrijver houdt zich bezig met het creëren van diverse content. Hierbij kan het gaan om relatief korte content, zoals social media posts, maar ook om uitgebreide content, zoals blogs, whitepapers en e-books of boekwerken. Een freelance tekstschrijver doet al het nodige vooronderzoek voor het schrijven van een stuk waardevolle content. Het onderzoek kan informatieverzameling bevatten, maar bijvoorbeeld ook een zoekwoordenonderzoek wanneer er (ook) gefocust moet worden op het realiseren van goede posities in zoekmachines. Een deel van de freelance tekstschrijvers heeft zich dan ook gespecialiseerd in SEO. Het spreekt voor zich dat ervaren freelance tekstschrijvers alles weten van de Nederlandse taal. Uiteraard zijn er ook ervaren tekstschrijvers die in een andere taal dan Nederlands foutloos content kunnen schrijven.

Elke freelance tekstschrijver heeft eigen talenten

Er zijn veel soorten freelance tekstschrijvers. Op de eerste plaats zijn er de allround tekstschrijvers. Dit zijn in de regel de meest ervaren freelance tekstschrijvers. Zij hebben al tal van soorten content voor hun rekening genomen en kunnen eigenlijk elke soort tekst schrijven. Daarnaast zijn er ook de freelance tekstschrijvers die zich voornamelijk op bepaalde soorten content focussen. Zo zijn er onder meer technisch en medisch tekstschrijvers, SEO tekstschrijvers en blogtekstschrijvers. Het is daarom goed om vooraf te kijken wat voor content jouw bedrijf nodig heeft, zodat je op basis hiervan de juiste freelance tekstschrijver kunt kiezen.

Een juiste samenwerking met een freelance tekstschrijver

Bij het kiezen van een freelance tekstschrijver is het belangrijk om er goed op te letten op welke manier er wordt gewerkt. Zo zijn er bijvoorbeeld freelance tekstschrijvers die uitsluitend vanuit huis of vanuit een flexibele werkplek werken, maar er zijn ook professionals die het liefst op locatie van de opdrachtgever werken. Daarnaast zijn er freelance tekstschrijvers die veel input op prijs stellen, maar er zijn er ook die juist vooral blanco aan de slag willen gaan met het creëren van content. Uiteindelijk is het belangrijk dat jij aan de slag gaat met een freelance tekstschrijver die met jou samenwerkt zoals het voor jou gewenst is.

De opleidingen van een freelance tekstschrijver

Een goede freelance tekstschrijver heeft in de meeste gevallen een HBO opleiding gevolgd. Vaak is dit een opleiding op het vlak van marketing en communicatie of in de richting van media en journalistiek. We zien ook dat diverse freelance tekstschrijvers een opleiding hebben gevolgd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Toch, juist omdat er veel verschillende soorten freelance tekstschrijvers zijn, zien we ook een grote verscheidenheid aan opleidingen die door deze professionals gevolgd zijn. Zo hebben veel technisch tekstschrijvers een opleiding in de techniek gevolgd, waarbij zij het schrijven van content op andere wijze eigen hebben gemaakt. Een relevante opleiding is dan ook niet altijd noodzakelijk om heel succesvol te zijn als freelance tekstschrijver.

De soft skills van een freelance tekstschrijver

De meest ervaren freelance tekstschrijvers hebben vaak al tal van soorten content gecreëerd. Zij weten precies wat nodig is om het perfecte stuk tekst te produceren. Hiervoor zetten zij zeker niet alleen de juiste kennis in, maar ook de juiste vaardigheden. Een freelance tekstschrijver beschikt vaak over de volgende soft skills:

 • Creatieve denkwijze
 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Analytisch denkvermogen
 • Empathische instelling
 • Aandacht voor details

Heb jij een ervaren freelance tekstschrijver nodig?

Wil jij profiteren van wat waardevolle content voor jouw bedrijf kan doen? Schakel dan een freelance tekstschrijver in. Deze vind je makkelijk online via Jellow. Je kunt direct jouw opdracht op ons platform plaatsen, waarna ervaren freelance tekstschrijvers hierop reageren. Vaak ontvang je de eerste reacties al binnen 24 uur, waardoor je altijd snel kunt starten met de freelance tekstschrijver die het best bij jouw bedrijf past.

207

Nieuwe freelancers
in december

4.197

Opdrachtgevers

2.201

Ingeschreven tekstschrijvers

Vind direct jouw freelance tekstschrijver!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,4 / 5
84 beoordelingen