Je vindt zelf de beste freelance Redacteur

Krijg toegang tot de beste 2.092 freelance redacteurs in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance redacteurs
Logo NN Group klein
Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance redacteurs
Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance redacteurs

“Jellow kan ik iedere organisatie aanbevelen die op korte termijn op zoek is naar tijdelijke ondersteuning. De kandidaten worden zorgvuldig geselecteerd en met zoekwoorden gekoppeld aan de opdracht, heel snel en efficiënt! Top!”

Nederlandse Loterij

Rebecca Leebeek Corporate Recruiter Nederlandse Loterij

“Goede ervaringen met Jellow. Medewerkers zijn klantvriendelijk en zeer oplossingsgericht bij problemen. Reageren snel en zijn prettig in de omgang.”

RUG-logo

Richard van der Kooij Rijksuniversiteit Groningen, HRM

Altijd de beste freelance redacteurs binnen handbereik

Altijd de beste freelance redacteurs binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Redacteur. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 5.603 opdrachtgevers en 61.921 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 2.092 redacteurs.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance redacteurs te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance redacteurs te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Redacteur voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 2.092 redacteurs, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Redacteur, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance redacteurs

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Redacteur is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance redacteurs. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

 

Jellow Go

Voor bedrijven tot 50 medewerkers.

Voor een snelle zoektocht naar een freelancer. Maak zelf een selectie uit de freelancers en stuur hen jouw opdracht. Doe het zelf via Jellow en op basis van ‘no cure no pay’.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Zelf jouw opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.921 freelancers
 • Zoeken door middel van AI
 • Customer support light (via mail binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina
Meest gekozen

Jellow Standaard

Van 50 tot 1000 medewerkers.

Word compleet ontzorgd. Vind de beste freelancer met hulp van ons Customer Support Team op basis van ‘no cure no pay’. Huur eenvoudig in via onze online contractmodule.

service fee (excl. btw)

Start direct

 • Onbeperkt opdracht uitzetten
 • Direct toegang tot alle 61.921 freelancers
 • Zoeken door middel van AI + support
 • Customer support (mail en telefoon binnen 24 uur)
 • Online contract- en urenregistratie via Jellow
 • Je eigen Customer Success Officer
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Jellow Enterprise

Vanaf 1000 medewerkers.

Voor bedrijven die meerdere freelancers per jaar inhuren en graag dat beetje extra willen. Branded omgeving, eigen freelance pool, gebruik van eigen broker en meer.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Onbeperkt opdrachten delen
 • Direct toegang tot 61.921 freelancers
 • Zoeken door middel van AI en support
 • Customer support via mail en telefoon (binnen 3 uur)
 • Optioneel: gebruik eigen broker
 • Je eigen accountmanager
 • Geverifieerde freelancers
 • Hulp bij selecties en opdrachten delen
 • Je eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Je eigen bedrijfspagina

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met redacteurs:

Is een Redacteur toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast redacteurs ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 61.921 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance redacteurs? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Op zoek naar een freelance redacteur?

Een freelance redacteur staat voor je klaar wanneer je iemand zoekt die de eindbewerking van een publicatie voor de rekening neemt. We zien de freelance redacteur vaker actief zijn voor bedrijven die onder meer tijdschriften en digitale uitgaven publiceert, maar deze professional kan zeker ook actief zijn voor ondernemingen die andere kernactiviteiten hebben. Het is dan ook zo dat steeds meer bedrijven publiceren, zowel online als offline. Denk hierbij onder meer ook aan (online) folders, kranten, whitepapers en e-books. In de regel is de freelance redacteur verantwoordelijk voor het eindresultaat van de betreffende publicatie.

Wat doet een freelance redacteur precies?

De freelance redacteur kan worden gezien als de eindverantwoordelijke voor de meest uiteenlopende publicaties, van online tot offline tekststukken en van kranten tot radio- en nieuwsuitzendingen. Er zijn veel verschillende soorten publicaties die uiteindelijk bij het publiek, dan wel de doelgroep, terecht komen. Voor een bedrijf is het uiteraard van groot belang dat de betreffende publicatie helemaal in orde is. Een kleine fout kan grote gevolgen hebben. De freelance redacteur zorgt ervoor dat alles helemaal in orde is. Hierbij wordt het geheel meerdere keren gecheckt voordat het uiteindelijk door wordt gestuurd voor publicatie.

Samenwerkingen van een freelance redacteur

Een freelance redacteur kan in bepaalde gevallen helemaal alleen werken. In dit geval is de freelance redacteur totaalverantwoordelijke en niet alleen eindverantwoordelijke. Dit betekent in de praktijk dat de hele publicatie van begin tot einde wordt verzorgd door de freelance redacteur. In de meeste gevallen werkt deze professional wel samen met een team van creatieve medewerkers. Deze personen zijn in de basis verantwoordelijk voor het creëren van de content, waarna de freelance redacteur ermee aan de slag gaat om de publicatie echt helemaal af te maken en na te bewerken tot een stuk dat hoogwaardig is voor publicatie.

Meerdere taken van de freelance redacteur

De freelance redacteur kan in de praktijk veel verschillende taken uitvoeren om een publicatie in orde te maken voordat het daadwerkelijk gepubliceerd wordt. De precieze taken zijn vanzelfsprekend afhankelijk van het specifieke soort publicatie. Een ervaren freelance redacteur kan onder meer beeldmateriaal bewerken en fotomateriaal controleren, interviews afnemen en bronnen natrekken, tekststukken schrijven, herschrijven en redigeren. Uiteindelijk wordt de publicatie gecontroleerd door de freelance redacteur, die zeker stelt dat het stuk in orde is voor publicatie.

De opleidingen van een freelance redacteur

Een freelance redacteur heeft in de meeste gevallen een opleiding gevolgd op minimaal HBO niveau. We zien daarnaast ook wel WO opleidingen voorbij komen. De meest relevante opleiding is de opleiding Redactie & Journalistiek, welke op HBO niveau wordt gevolgd. Toch hebben niet alle freelance redacteuren deze opleiding gevolgd. Er zijn meer opleidingen die een uitstekende basis voor de baan vormen. Zo zien we ook de opleidingen Media & Logistiek en Marketing & Communicatie vaker voorbij komen.

De soft skills van een freelance redacteur

Een freelance redacteur heeft de optimale communicatieve vaardigheden in de meeste gevallen al uit de opleiding meegekregen. Het is voor een freelance redacteur dan ook heel belangrijk om deze soft skill te bezitten. Daarnaast zijn er meer soft skills te noemen die belangrijk zijn voor een freelance redacteur om de opdrachten naar wens van de opdrachtgever uit te kunnen voeren. Hierbij kun je denken aan de volgende soft skills:

 • Creatief denkvermogen
 • Resultaatgerichte werkinstelling
 • Nauwkeurige werkwijze
 • Goed gevoel voor organisatie
 • Stressbestendig

Heb jij een ervaren freelance redacteur nodig?

Wil jij op korte termijn aan de slag met een freelance redacteur die goed bij jouw project past? Dan kun je nu jouw opdracht online plaatsen bij Jellow. Er zijn 2.092, ervaren freelance redacteuren bij Jellow aangesloten. Zij kunnen reageren op jouw project en doen dit, in de meeste gevallen, al binnen 24 uur. Je kunt vervolgens zelf bepalen met welke freelance redacteur jij samen wilt gaan werken.

2

Nieuwe freelancers
in June

5.603

Opdrachtgevers

2.092

Ingeschreven redacteurs

Vind direct jouw freelance Redacteur!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,7 / 5
202 beoordelingen