Je vindt zelf de beste freelance Copywriter

Krijg toegang tot de beste 1.392 freelance Copywriters in Nederland en huur ze direct in.

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

Jellow, freelancers on demand

93% heeft binnen 24 uur contact met 3 goede freelancers

T-Mobile gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters Action gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters Nederlandse Loterij gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters Anne Frank stichting gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters KNVB gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters Gemeente Groningen gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters

+4.333 andere bedrijven vinden hun freelancers via Jellow

“Ik kan vaak beter dan een intermediair de juiste persoon vinden. Zeker voor freelancers werk ik liever niet met intermediairs, als er goede platformen zijn. Omdat ik zelf beter weet wat ik zoek en waar ik mijn accenten wil leggen.”

Fox gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters

Jan de Vries Broadcast director Foxsports

“Searching for good freelance support can be a long and difficult process. Jellow allows you to get in contact with the right and available people fast an easy!”

Booking.com gebruikt Jellow voor het vinden van freelance Copywriters

Kim van Santen Marketing en operations Booking.com

Altijd de beste freelance Copywriters binnen handbereik

Altijd de beste freelance Copywriters binnen handbereik

Of je nu expertise, tijdelijke vervanging, of extra krachten nodig hebt. Via Jellow vind je on demand jouw freelance Copywriter. Zo blijven projecten in beweging. Het kwalitatieve netwerk bestaat uit 4.333 opdrachtgevers en 50.210 freelancers binnen de zakelijke dienstverlening, waaruit 1.392 Copywriters.

Breid je netwerk eenvoudig uit, zo heb je altijd de juiste freelance expertise binnen handbereik, zonder dat je hulp van een tussenpersoon of bureau nodig hebt.

De makkelijkste en snelste manier om freelance Copywriters te vinden

De makkelijkste en snelste manier om freelance Copywriters te vinden

Neem zelf de touwtjes in handen. Ontdek eenvoudig de beste freelance Copywriter voor je opdracht op basis van ervaring, locatie, uurtarief en krijg binnen een dag al reactie op je opdracht. Zo kunnen jullie razendsnel aan de slag!  

Jij krijgt direct toegang tot 1.392 Copywriters, maar je vindt bij Jellow o.a. ook freelance expertise binnen IT, Marketing, Sales, of development. Ga zelf aan de slag en selecteer voor jou de meest relevante freelance Copywriter, of plaats direct een freelance opdracht.

Direct in contact met freelancers

Rechtstreeks contact met freelance Copywriters

Transparant en snel contact, zonder de tussenkomst van een intermediair. Want jij weet zelf wie de beste freelance Copywriter is voor je project. Deel je opdracht met de selectie beste freelance Copywriters. Een freelancer zoeken was nog nooit zo eenvoudig!

Heb je toch hulp nodig bij selecties of weet je niet exact welke freelance expertise je nodig hebt? Ons customer support team staat voor je klaar!

Een stap dichter bij de beste freelancers

Je kiest vrijblijvend het account dat past bij jouw bedrijf. Ben je zelf een freelancer?
Meld je dan gratis aan!

Jellow Jaarlijks

Voor bedrijven die duurzame samenwerkingen met freelancers aangaan en meer dan 3 freelancers per jaar inhuren.

euro per maand (excl. btw)

Specialist spreken

 • Tot 6 opdrachten delen per jaar
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Direct toegang tot alle 50.210 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
Meest gekozen

Jellow Go

Voor een snelle en eenmalige zoektocht naar een freelancer. Via Jellow op basis van ‘No cure no pay’.

euro per gewerkt uur (excl. btw)

Direct starten

 • 1 Opdracht delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • 1 Gebruikersaccount
 • Customer support light
 • Contract- en urenregistratie via Jellow
 • Direct toegang tot alle 50.210 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows & gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard

Jellow Enterprise

Voor bedrijven die actief werken met een freelance pool en meer dan 6 freelancers per jaar inhuren.

we maken graag een offerte op maat

Specialist spreken

 • Meer dan 6 opdrachten delen
 • Hulp bij selecties & opdrachten delen
 • Vanaf 2 gebruikersaccounts
 • Customer support
 • Direct toegang tot 50.210 freelancers
 • Eigen freelance pool
 • Workflows en gebruikersrollen
 • Bedrijfsdashboard
 • Optioneel: Contract- en urenregistratie via Jellow (€2,50- per gewerkt uur)

Vind freelance specialismen vergelijkbaar met Copywriters:

Is een Copywriter toch niet helemaal de freelance expertise waar je naar op zoek bent? Bij Jellow vind je naast Copywriters ook duizenden andere gespecialiseerde freelancers. Bekijk één van de onderstaande top specialisaties en vind jouw geschikte freelancer in het netwerk van 50.210 freelancers. Heb je vragen bij het vinden van freelance Copywriters? Neem gerust contact op met onze support via 085-8770070.

Ben je op zoek naar een freelance copywriter?

Een freelance copywriter staat klaar om diverse korte teksten voor bedrijven te schrijven. Dit kunnen in de regel alle soorten teksten zijn, van social media posts tot blogberichten en reclameteksten. Social media freelancers en freelance copywriters zorgen ervoor dat de inhoud die zij schrijven perfect is afgestemd op de doelgroep van het bedrijf.

Een freelance copywriter heeft zich gespecialiseerd in het creëren van tekstuele media, maar is in veel gevallen ook betrokken – of mede verantwoordelijk – voor het ontwikkelen van visuele media. Het belangrijkste doel van een freelance copywriter is het aanspreken van het juiste publiek met de juiste content, zodat de naamsbekendheid van het bedrijf versterkt wordt en de omzet stijgt. 

Wat doet een freelance copywriter precies?

De freelance copywriter is dé professional die bedrijven op de kaart zet door middel van geschreven content. In deze tijd kennen we natuurlijk diverse soorten media. Steeds meer vormen van tekstuele content verschijnen op internet, zoals op de website of op social media, maar we kennen natuurlijk ook nog de ‘oude, vertrouwde printmedia’. Een ervaren freelance copywriter kan de meest uiteenlopende teksten schrijven, voor tal van doeleinden, waarbij rekening wordt gehouden met de taal die gesproken wordt door de doelgroep. Op deze manier schrijft de freelance copywriter in de taal van de doelgroep, waardoor de teksten maximaal aanspreken en de aandacht van de lezer vast weten te houden. 

Waar komen we freelance copywriters tegen?

Freelance copywriters kun je overal tegenkomen. Wanneer een copywriter in vaste dienst is, dan is dit vaak bij een marketing- of reclamebureau. Daarnaast zijn er ook copywriters die in vaste dienst zijn bij een bedrijf, voor de verzorging van alle content. In dit geval kunnen zij ook wel actief zijn als content creators, waarbij zij een wat breder takenpakket hebben. Het zijn vooral de grote bedrijven die een eigen copywriter in huis hebben. De kleinere bedrijven kiezen vaker voor samenwerkingen met freelance copywriters, die per project of per periode kunnen worden ingeschakeld voor de verzorging van de tekstuele content. 

De freelance copywriter werkt vaak in een team

In verreweg de meeste gevallen werkt een freelance copywriter samen met andere professionals. Dit kunnen marketeers zijn, maar ook diverse soorten freelance developers. Steeds vaker zien we dat geschreven content wordt gecombineerd met visuele content. Er zijn ervaren copywriters die ook het visuele deel voor de rekening kunnen nemen, maar het gebeurt vaker dat zij hiervoor samenwerken met een designer

De opleiding van een freelance copywriter

Freelance copywriters hebben minimaal een MBO opleiding. Vaker zien we HBO opleidingen voorbij komen en ook WO opleidingen vormen een prima basis voor freelance copywriters. In de meeste gevallen gaat het om opleidingen op het vlak van marketing, marketing management, journalistiek, communicatie en communicatiewetenschappen. Overigens hebben niet allee freelance copywriters een relevante opleiding gevolgd. Er zijn zeker ook freelance copywriters die een totaal andere opleiding hebben gevolgd en die later trainingen en cursussen hebben gevolgd om zich als copywriter in te kunnen zetten voor bedrijven. 

De soft skills van een freelance copywriter

Freelance copywriters zijn absolute content professionals. Zij weten alles van diverse schrijfstijlen en kunnen hun schrijftaal perfect aanpassen op de taal die de doelgroep spreekt. Natuurlijk hebben freelance copywriters ook een mooie set soft skills om in de praktijk voor zich te laten spreken. Onder de meest voorkomende soft skills van freelance copywriters vinden we bijvoorbeeld: 

 • Creatieve denkwijze
 • Uitstekend gevoel voor taal
 • Multimediaal denkvermogen
 • Goede samenwerking skills
 • Empathische werkwijze

Heb jij een ervaren freelance copywriter nodig?

Het schrijven van korte teksten voor je bedrijf laat je altijd het best over aan een ervaren freelance copywriter. Deze kun je natuurlijk makkelijk en snel vinden via het platform van Jellow. Je kunt direct online jouw specifieke opdracht plaatsen, waarna de beste freelance copywriters uit ons bestand hierop kunnen reageren. In de meeste gevallen ontvang je al binnen een dag de eerste reacties en kun je zelf gaan selecteren. Jij kiest met welke freelancer je aan de slag wilt. Ben jij er klaar voor? Plaats dan nu jouw opdracht online.

538

Nieuwe freelancers
in januari

4.333

Opdrachtgevers

1.392

Ingeschreven Copywriters

Vind direct jouw freelance Copywriter!

Krijg binnen 24 uur reactie van de beste en beschikbare freelancers.

Vind mijn freelancer

Wat vinden onze klanten van Jellow

Jellow
4,4 / 5
84 beoordelingen