Wat doet een SEA-specialist?

Jellow

Wat is een SEA-specialist?

Een SEA-specialist is verantwoordelijk voor het beheren en optimaliseren van zoekmachine advertentiecampagnes voor een bedrijf. SEA staat voor Search Engine Advertising, wat verwijst naar het betaald adverteren in zoekmachines zoals Google en Bing. De belangrijkste taken van een SEA-specialist zijn het opzetten van advertentiecampagnes, het selecteren van de juiste zoekwoorden, het schrijven van effectieve advertentieteksten, het monitoren van de prestaties van de campagnes en het optimaliseren van de biedingen en targeting om een ​​zo hoog mogelijke return on investment (ROI) te behalen.

Een SEA-specialist is een online marketeer en gebruikt vaak tools zoals Google Ads, Microsoft Ads, Google Analytics, Google Search Console en diverse rapportagetools. De SEA-specialist is een expert in account- en campagneoptimalisatie en analyseert de prestaties van de campagnes en past waar nodig de strategieën aan om het beste resultaat te behalen.

Een goede SEA-specialist houdt zich niet alleen bezig met het behalen van clicks en conversies, maar houdt ook rekening met het beschikbare budget van het bedrijf en de doelstellingen van de campagne. Ze zijn in staat om de resultaten te vertalen naar begrijpelijke rapportages voor stakeholders en om suggesties te doen voor toekomstige campagnes. Daarnaast is een SEA-specialist altijd op zoek naar nieuwe inzichten over zoekgedrag en intentie van de doelgroep, zodat campagnes beter presteren en conversies behaald worden.

Wat doet een SEA-specialist?

Een SEA-specialist (Search Engine Advertising) is verantwoordelijk voor het beheer en de optimalisatie van zoekmachine advertentiecampagnes om meer verkeer en conversies te genereren. Hieronder staan de belangrijkste taken van een SEA-specialist op een rijtje:

 • Opzet van advertentiecampagnes: De specialist maakt nieuwe advertentiecampagnes en advertentiegroepen aan in Google Ads en andere relevante advertentieplatformen.
 • Zoekwoordonderzoek: Een SEA-specialist selecteert de meest relevante zoekwoorden om de advertenties te targeten en het meeste rendement uit de campagnes te halen. Welke zoektermen bieden de meeste conversiepotentie tegen de laagste kosten. Uitgebreid zoekwoordonderzoek, gecombineerd met de inzet van exacte zoektermen vs brede zoektermen is een goede start.
 • Schrijven van effectieve advertentieteksten: De specialist schrijft advertentieteksten die aansprekend zijn voor de doelgroep en uitnodigen tot klikken. Samen met een copywriter en door klantonderzoek kan de SEA-marketeer tot nieuwe advertentie-ideeën komen, zodat deze als experiment opgezet kunnen worden. Omdat expanded text ads tot het verleden horen, wordt nu volop ingezet op (dynamische) responsieve advertenties, waarbij automatisering zorgt voor de juiste tekstcombinaties binnen de advertentie.
 • Biedstrategieën: Een SEA-specialist bepaalt de biedstrategieën voor de campagnes om de meest relevante doelgroepen te targeten tegen de laagste kosten. Er zijn verschillende soorten biedstrategieën die een SEA-marketeer kan hanteren. Richt je je vooral op impressies, clicks of conversies. Doordat bijvoorbeeld Google steeds meer zicht heeft op interesse- en conversiesignalen zie je dat marketing automation binnen SEA een hoge vlucht neemt.
 • Targeting: De specialist stelt targeting in op demografische gegevens, locatie, tijdstip van de dag, en andere relevante factoren om de doelgroep effectief te bereiken.

Door nauw samen te werken met de SEO-marketeer krijgt de SEA-specialist inzicht in de intentie van bepaalde zoekwoorden en komen nieuwe potentieel bruikbare zoektermen naar voren.

 • Monitoring en rapportage: Een SEA-specialist monitort de prestaties van de advertentiecampagnes, analyseert de data en rapporteert deze resultaten terug naar het bedrijf. Samen met een marketing- of webanalist verzamelt de SEA-specialist inzichten om campagnes en advertentiegroepen beter te laten renderen.
 • Optimalisatie van de campagnes: De specialist past de biedingen, targeting en advertentieteksten aan om betere resultaten te behalen en de ROI te verhogen.
 • Budgetbeheer: Een SEA-specialist beheert het budget van de campagnes en zorgt ervoor dat de kosten binnen de gestelde budgetlimiet blijven. Dit kan door bijvoorbeeld dagbudgetlimieten vast te leggen of te werken met een portfoliobiedstrategie.
 • Testen en experimenteren: De specialist voert tests en experimenten uit om te zien welke campagnes het beste presteren en om nieuwe strategieën te ontwikkelen. Zo kan een SEA-marketeer testen met verschillende koppen en beschrijvingen in responsieve tekstadvertenties om de beste tekstcombinatie te vinden.
 • Samenwerking met andere teams: Een SEA-specialist werkt vaak samen met andere teams binnen het bedrijf, zoals het marketingteam en het salesteam, om de resultaten van de campagnes te optimaliseren. Door nauw samen te werken met de SEO-marketeer krijgt de SEA-specialist inzicht in de intentie van bepaalde zoekwoorden en komen nieuwe potentieel bruikbare zoektermen naar voren.

Om alle taken op te pakken gebruikt een specialist een groot aantal tools om advertentiecampagnes te beheren, te optimaliseren, te evalueren en te rapporteren. Hieronder volgt een lijst van de belangrijkste tools die een SEA-specialist gebruikt:

 • Google Ads: Google Ads is het meest gebruikte advertentieplatform voor zoekmachine adverteren. SEA-specialisten gebruiken Google Ads om advertentiecampagnes op te zetten, te beheren en te optimaliseren binnen Google en YouTube en gerelateerde Google-partners
 • Microsoft Advertising: Microsoft Advertising is een advertentieplatform dat SEA-specialisten kunnen gebruiken om hun advertenties te plaatsen op Bing, Yahoo en andere Microsoft-zoekmachines.
 • Google Analytics: Google Analytics is een webanalysetool waarmee SEA-specialisten de prestaties van hun advertentiecampagnes kunnen meten en analyseren.
 • Keyword Planner: Keyword Planner is een tool die SEA-specialisten gebruiken om zoekwoorden te onderzoeken en te selecteren die relevant zijn voor hun advertentiecampagnes.
 • Google Tag Manager: Google Tag Manager is een tool die wordt gebruikt om tags en fragmenten van code op de website te implementeren. SEA-specialisten gebruiken deze tool om trackingcodes voor conversies en remarketing te implementeren, zodat clicks/events van gebruikers gemeten kunnen worden en als signaal gebruikt kunnen worden om campagnes te verbeteren.
 • SEMrush: SEMrush is een tool die zowel SEO- als SEA-specialisten gebruiken om de concurrentie en de prestaties van hun campagnes te analyseren en om zoekwoordenonderzoek uit te voeren.
 • Ahrefs: Ahrefs is een tool die zowel SEO- als SEA-specialisten gebruiken om backlinks te analyseren en om te zien hoe hun advertentiecampagnes zich verhouden tot die van de concurrentie.
 • Optmyzr: Optmyzr is een tool die SEA-specialisten gebruiken om advertentiecampagnes te optimaliseren en te automatiseren, en om rapportages te genereren.
 • AdRoll: AdRoll is een tool die SEA-specialisten gebruiken voor remarketing. AdRoll stelt SEA-specialisten in staat om remarketing-advertenties te creëren en te beheren op verschillende advertentieplatformen.
 • Data Studio: Google Data Studio is een tool die SEA-specialisten gebruiken om visueel aantrekkelijke rapportages te maken en om de resultaten van hun campagnes op een overzichtelijke manier te presenteren.

Waarom is een SEA-specialist/paid search marketeer nodig?

Ieder bedrijf dat zich bezighoudt met online marketing en het genereren van verkeer en conversies via zoekmachines heeft een SEA-specialist nodig. Dat kan een SEA-marketeer zijn die intern in het marketingteam zit, maar ook een interim/freelance marketeer die frequent bijstuurt, onderhoudt en zorgt voor stabiele prestatie van de SEA-campagnes.

 • Efficiënt adverteren: De specialist heeft de kennis en vaardigheden om effectieve advertentiecampagnes op te zetten en te beheren, waardoor het bedrijf meer verkeer naar de website kan genereren en meer conversies kan behalen.
 • Kostenbesparing: De kosten van advertentiecampagnes optimaliseren door het maximaliseren van de ROI (Return on Investment) van de campagnes en het minimaliseren van de kosten per klik en de totale advertentiekosten.

Een SEA-specialist heeft de vaardigheden om de prestaties van de advertentiecampagnes te rapporteren en te analyseren, waardoor het bedrijf inzicht krijgt in de ROI van de campagnes.

 • Beter inzicht in doelgroep: De SEA-specialist kan helpen bij het identificeren van de juiste doelgroep en het optimaliseren van de advertentiecampagnes om hen beter te bereiken, waardoor de kans op conversies en klantenwerving toeneemt.
 • Houdt concurrentie bij: Een SEA-specialist houdt de concurrentie in de gaten en past de advertentiecampagnes aan om te blijven concurreren en voor te blijven in de zoekmachine resultaten, zowel op branded als non-branded keywords.
 • Rapportage en analyse: Een SEA-specialist heeft de vaardigheden om de prestaties van de advertentiecampagnes te rapporteren en te analyseren, waardoor het bedrijf inzicht krijgt in de ROI en de efficiëntie van de campagnes en deze kan optimaliseren voor betere resultaten.

Wanneer heb je dan geen SEA-specialist nodig?

Wanneer een bedrijf geen online aanwezigheid heeft of als het bedrijf zich richt op (offline) marketingkanalen die geen zoekmachine-advertenties omvatten, dan is er geen SEA-specialist nodig.

Ook als het budget van het bedrijf beperkt is en het niet genoeg kan investeren in online advertenties, kan de organisatie misschien beter af zijn zonder een SEA-specialist.

Het is belangrijk om de behoeften en doelstellingen van het bedrijf te beoordelen voordat wordt besloten of een SEA-specialist nodig is. In sommige gevallen kan het outsourcen van de SEA-activiteiten aan een externe consultant of bureau de beste optie zijn in plaats van een fulltime SEA-specialist aan te nemen. Dat bespaart op salariskosten terwijl je wel kennis en ervaring tijdelijk in huis hebt.

Wat is het verschil tussen een SEO-specialist en een SEA-specialist?

Het verschil in de titel bestaat maar uit één letter. SEO staat voor Search Engine Optimization en SEA staat voor Search Engine Advertising.De functies van SEO-specialist en SEA-specialist zijn echter niet hetzelfde. Hoewel beide functies zich richten op optimaal presteren binnen zoekmachines, richt de SEO-specialist zich op de groei van organisch relevant verkeer en conversies wat vaak meer tijd kost, terwijl de SEA-specialist zich richt op de groei van betaald verkeer via advertentie wat op korte termijn resultaat levert.

De belangrijkste verschillen tussen een SEO-specialist en een SEA-specialist op een rijtje:

 • SEO-specialisten richten zich op het verbeteren van de organische zoekresultaten, terwijl een SEA-specialist zich richt op betaalde advertenties in zoekmachines.
 • SEO-specialisten optimaliseren website-inhoud en technische aspecten, terwijl SEA-specialisten effectieve advertentiecampagnes opzetten en beheren.
 • SEO-specialisten richten zich op het opbouwen van links naar de website om de positie in zoekmachines te verbeteren, terwijl SEA-specialisten zich richten op het identificeren van de juiste zoekwoorden, het biedingsbeleid en het monitoren en optimaliseren van de campagnes.
 • SEO is een langetermijnstrategie die tijd en inspanning vergt om resultaten te behalen, terwijl SEA snellere resultaten kan opleveren, maar afhankelijk is van het beschikbare budget.
SEO-specialist SEA-specialist
Doel Verbeteren van organische zoekresultaten binnen Google en Bing Opzetten en beheren van betaalde advertentiecampagnes binnen Google en Bing
Focus Website-inhoud, technische optimalisatie en linkbuilding Zoekwoorden, advertentieteksten, biedstrategie en conversieoptimalisatie
Tijdsinvestering en -opbrengst Lange termijn Korte termijn
Resultaten Duurt langer om resultaten te behalen, maar heeft een blijvend effect Snellere resultaten, maar afhankelijk van beschikbaar budget
Kosten Vooral kosten voor arbeid en inhoud Kosten voor advertenties en arbeid

 

Wat maakt iemand een goede SEA-specialist/performance marketeer?

Een goede SEA-specialist heeft een aantal belangrijke competenties en vaardigheden nodig om succesvol te zijn in het opzetten en beheren van betaalde zoekcampagnes. Hieronder zijn zes belangrijke competenties die een goede SEA-specialist moet hebben:

 • Analytisch vermogen: Een goede SEA-specialist heeft een sterk analytisch vermogen en kan gegevens interpreteren en analyseren om effectieve campagnes te creëren en te optimaliseren.
 • Kennis van advertentieplatforms: Een goede SEA-specialist heeft kennis en ervaring met verschillende advertentieplatforms, zoals Google Ads, Bing Ads, LinkedIn Ads, YouTube en Facebook Ads.
 • Biedstrategieën: Een goede SEA-specialist heeft een helder begrip en voldoende ervaring in de keuze voor biedstrategieën en kan effectieve biedingen instellen om het maximale resultaat uit het beschikbare budget te halen.

Een goede SEA-specialist heeft kennis en ervaring bij verschillende klanten waardoor hij/zij snel het maximale rendement uit het beschikbare budget kan halen en waste weg kan snijden.

 • Zoekwoordanalyse: Een goede SEA-specialist heeft expertise in het uitvoeren van zoekwoordanalyse en kan effectieve zoekwoorden selecteren die relevant zijn voor de doelgroep en de campagne.
 • Creativiteit: Een goede SEA-specialist heeft een creatieve geest en kan boeiende en effectieve advertentieteksten en -afbeeldingen creëren.
 • Projectmanagement: Een goede SEA-specialist heeft uitstekende projectmanagementvaardigheden en kan effectief samenwerken met andere teamleden en belanghebbenden om de campagne op tijd en binnen het budget te leveren.

Wat hebben de beste SEA-marketeers gemeenschappelijk?

De beste eigenschappen die goede SEA-specialisten zijn echter wendbaarheid en flexibiliteit. Het is geen geheim dat het landschap van online marketing voortdurend evolueert en verandert, en de beste SEA-specialisten zijn in staat om snel te reageren op deze veranderingen. Dit betekent dat ze niet alleen op de hoogte zijn van de nieuwste trends en technologieën, maar ook dat ze in staat zijn om deze snel te begrijpen en effectief in te zetten in hun campagnes.

Daarnaast hebben de beste SEA-specialisten vaak een sterk analytisch vermogen en zijn ze in staat om de gegevens die ze verzamelen te interpreteren en te gebruiken in hun campagnes.

Daarnaast blinken goede SEA-specialisten vaak uit in uitstekende communicatie en samenwerking. Ze kunnen effectief samenwerken met andere mensen in het marketingteam en andere afdelingen om ervoor te zorgen dat de campagne op tijd en binnen het budget resultaat levert. Ze kunnen hun bevindingen en aanbevelingen ook duidelijk en beknopt communiceren aan anderen binnen het bedrijf.

Wat is de rol van een SEA-specialist in een bedrijf?

Er zijn veel verschillende rollen die in een marketingteam kunnen voorkomen, afhankelijk van de grootte en structuur van het bedrijf. Hieronder zijn enkele van de meest voorkomende rollen in een marketingteam in een middelgroot bedrijf:

 • Marketingmanager: De persoon die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de marketingstrategie en het beheren van het marketingteam.
 • Contentmarketeer: Een persoon die zich richt op het creëren en beheren van marketinginhoud, zoals blogs, e-mails, whitepapers en sociale media-berichten.
 • SEO-specialist: Iemand die zich richt op het optimaliseren van de website voor zoekmachines om organisch verkeer te genereren.
 • SEA-specialist: Een persoon die verantwoordelijk is voor het opzetten en beheren van betaalde zoekcampagnes in Google Ads om verkeer en conversies te genereren.
 • Social media-marketeer: Iemand die zich richt op het beheren van de social media-kanalen van het bedrijf en het ontwikkelen van contentstrategieën voor deze platforms.
 • Marketinganalist: Een persoon die zich richt op het analyseren van gegevens om inzichten te verkrijgen en de prestaties van marketingcampagnes te meten.
 • Grafisch designer: Een persoon die zich richt op het ontwerpen van grafische elementen voor marketingcampagnes, zoals advertenties, infographics en e-mailnieuwsbrieven.
 • Public relations/communicatie-specialist: Een persoon die zich richt op het creëren van positieve publiciteit (PR) en het beheren van de reputatie van het bedrijf.

De rollen in een marketingteam kunnen variëren en kunnen gecombineerd worden afhankelijk van de grootte van de organisatie/afdeling/team. Daarnaast kunnen sommige functies extern belegd zijn via een freelancer of marketingbureau, dat het bedrijf helpt met het behalen van goede resultaten en verbeteren van marketingprocessen.

Wat verdient een SEA-marketeer?

Een SEA-specialist in Nederland verdient gemiddeld € 3.670 bruto per maand (o.b.v. 40 uur). Het aantal jaren ervaring speelt wel een rol in het salarisniveau van een marketeer, gericht op paid advertising/SEA.

 • Een junior SEA-specialist (minder dan 2 jaar ervaring) verdient € 3.435 per maand
 • Een medior SEA-specialist (3 tot 5 jaar werkervaring) verdient € 3.650 per maand
 • Een senior SEA-specialist (meer dan 5 jaar ervaring) verdient € 3.740 per maand

Het gemiddelde salaris van een SEA-specialist per type dienstverband (ervaring niet meegenomen) is als volgt:

 • Detachering € 3.500
 • Vast contract € 3.670
 • Freelance/interim € 3.135
 • Tijdelijk contract € 4.060

N.b. Als freelance SEA-specialist of als gedetacheerd marketeer kan het salaris flink afwijken van de hierboven genoemde gemiddelde.

Je salaris als SEA-specialist wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan de leeftijd, het opleidingsniveau en de werkervaring die hierin bepalend zijn. Het salarisniveau verschilt ook per bedrijf of organisatie. Zo kun je als SEA-specialist aan de slag bij een in-house marketingteam bijcommerciële bedrijven, bij overheidsinstanties of bij een extern detacheringsbureau. Maar er zijn ook veel SEA-marketeers werkzaam bij marketingbureaus en agencies of als freelancer, waarbij iedere branche een ander salarisniveau kan hanteren.

Een SEA-specialist in Nederland verdient gemiddeld € 3.670 bruto per maand (o.b.v. 40 uur).

Naast een goed salaris spelen ook secundaire arbeidsvoorwaarden een belangrijke rol. Dan kun je denken aan het aantal vakantiedagen, wel/geen reiskostenvergoeding en mogelijkheid tot een leaseauto. Een ander onderdeel van de arbeidsvoorwaarden zijn budget voor persoonlijke ontwikkeling en duidelijke doorgroeimogelijkheden

De hierboven genoemde bedragen komen via Werkzoeken.

Welke voordelen biedt een SEA-specialist voor een bedrijf?

In een marketingteam bij een bedrijf of bureau is er vaak ruimte voor een SEA-specialist. Deze SEA-specialist is een professional die verantwoordelijk is voor het beheren en optimaliseren van betaalde advertenties om de prestaties van een bedrijf te verbeteren. Dit doet hij/zij voor het eigen bedrijf of het bedrijf van een klant. De inzet of inhuur van een SEA-marketeer voor een bedrijf heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Verhoogde zichtbaarheid en merkbekendheid: SEA-marketeers kunnen zoekwoorden en zoekintenties van de doelgroep identificeren en advertenties maken die ervoor zorgen dat het bedrijf bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine verschijnt. Dit vergroot de zichtbaarheid en naamsbekendheid van het bedrijf.
 • Kostenbesparing: SEA-specialisten kunnen de biedingen en kosten van advertentiecampagnes optimaliseren door te zorgen dat advertenties alleen worden getoond aan de juiste doelgroep en op het juiste moment. Dit voorkomt verspilling van advertentiebudget aan ongeïnteresseerde of irrelevante gebruikers.
 • Gerichte marketing: SEA-specialisten kunnen specifieke zoekwoorden, intenties en doelgroepen targeten om ervoor te zorgen dat de advertenties alleen worden getoond aan potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in de producten of diensten van het bedrijf. Een SEA-specialist zorgt ook voor het binnenhalen van leads en conversies, waardoor het bedrijf omzet kan genereren.
 • Betere gebruikerservaring: SEA-specialisten kunnen ervoor zorgen dat gebruikers worden geleid naar relevante pagina’s op de website van het bedrijf. Dit zorgt voor een betere gebruikerservaring en kan leiden tot meer conversies.

SEA-marketeers kunnen zoekwoorden en zoekintenties van de doelgroep identificeren en advertenties maken die ervoor zorgen dat het bedrijf bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine verschijnt.

 • Meetbare resultaten: SEA-specialisten kunnen de prestaties van de advertenties continu bijhouden en analyseren. Dit betekent dat het bedrijf kan zien welke advertenties goed presteren en welke niet, en kan bijsturen om de prestaties te optimaliseren.
 • Snel resultaat: In tegenstelling tot een SEO-specialist die zich richt op de organische zoekresultaten die meer tijd en inspanning vergen, worden advertenties direct weergegeven en zorgen ze meteen voor resultaten. Het nadeel is wel dat hier vaak meer kosten mee gemoeid zijn.
 • Concurrentievoordeel: Als een bedrijf niet actief is in Google of Bing, kan het moeilijk zijn om op te vallen tussen de concurrentie die wel gebruik maakt van SEA. Een SEA-marketeer kan helpen om het bedrijf te positioneren als een leider in de markt.
 • Continue campagneoptimalisatie: SEA-marketeers blijven de prestaties van de advertenties monitoren en optimaliseren om ervoor te zorgen dat het bedrijf de best mogelijke resultaten behaalt.

Samengevat, een SEA-marketeer kan helpen om het bedrijf meer zichtbaarheid, gerichte marketing, kostenbesparing, meetbare resultaten, snel resultaat, concurrentievoordeel, betere gebruikerservaring en continue optimalisatie te bieden. Een goede SEA-specialist verbetert de zichtbaarheid van het bedrijf, verhoogt het relevante verkeer naar de website en genereert leads en conversies die zorgen voor omzet.

Welke opleiding heeft een SEA-specialist gevolgd?

Een SEA-specialist of performance marketeer kan een verscheidenheid aan opleidingen hebben gevolgd, afhankelijk van zijn of haar achtergrond en ervaring. Veel SEA-marketeers hebben een opleiding in marketingcommunicatie, commerciële economie of een verwante discipline gevolgd. Deze opleidingen kunnen hen de algemene vaardigheden geven die nodig zijn voor voor strategie en operatie van SEA-accounts voor bedrijven of agencies. Er zijn alleen nog geen specifieke opleidingen, gericht op de rol van SEA-specialist, waardoor de specifieke vaardigheden van een specialist enkel in de praktijk opgedaan kunnen worden.

Wel is er een enorm aanbod aan online cursussen, workshops, traineeships en coachingtrajecten voor versneld kennisontwikkeling en praktijkkennis.

Mogelijke opleidingen voor een SEA-specialist zijn:

 • Creative Business (HBO of WO)
 • Commerciële economie (HBO of WO)
 • Communicatiewetenschappen (WO)
 • Bedrijfseconomie (HBO of WO)
 • Marketing, Sales en Communicatie (HBO)
 • NIMA A, B en C

Er zijn ook SEA-specialisten die opleidingen hebben gevolgd in gerelateerde disciplines, zoals business, management of communicatie/sales. Dit kan hen helpen om een breder begrip te krijgen van de context waarin het product of dienst wordt vermarkt en hen in staat stellen om effectievere advertenties naar de doelgroep te brengen.

Daarnaast kunnen SEA-specialisten ook een groot aantal certificeringen behalen in specifieke platformen en tools zoals Google Ads, Microsoft Ads, LinkedIn Marketing Solutions, Meta Certified Digital Marketing Associate, Search Ads 360.

Wat levert een freelance SEA-specialist op voor je bedrijf?

Zou je wel een freelance SEA-specialist of SEA marketeer aan willen nemen voor je organisatie, maar heb je onvoldoende ruimte in budget om je processen onder de loep te nemen? Is je organisatie nu nog te klein om een specifieke paid advertising-functie in te vullen in je team en is er nog geen behoefte voor een permanente invulling? Of heeft de inzet van een SEA-marketeer met kennis van Google Ads en Microsoft Ads via een detacheerder niet de voorkeur?

Blockquote: Een freelance SEA-specialist is de slimme keuze wanneer je snel impactvol resultaat wilt bereiken met je advertentiecampagnes. Bespaar op kosten, niet op kwaliteit!

Je kunt dan ook denken aan de inzet van een freelance marketeer. Zo bespaar je op salariskosten en maak je efficiënt gebruik van de flexibiliteit, kennis en ervaring van een interim. Hierdoor kun je direct van start met de uitdaging in kwalitatieve en goed gecontroleerde initiatieven vanuit het marketingteam van jouw organisatie.

Bij Jellow vind je gegarandeerd de juiste freelance marketeer die effectief aan de slag gaat met het bereiken van jouw doelstellingen. Met het Stappenplan Freelancer inhuren laten we je zien hoe eenvoudig het is om een freelance specialist in search engine advertising/zoekmachine adverteren te vinden voor jouw bedrijf.

 

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel