Veelgestelde vraag: Waarom is een compleet profiel belangrijk?

Jellow

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen tegen freelancers die zich inschrijven bij Jellow: ‘Maak je inschrijving af en zorg dat je profiel compleet is’. Maar waarom is dit zo belangrijk en hoe kan je zien of je profiel daadwerkelijk compleet is? Je leest het in deze blog. 

Wat is er nodig voor een compleet profiel?

Als jouw Jellow-profiel niet voor 100% compleet is, ben je niet zichtbaar voor opdrachtgevers en kun je dus niet geselecteerd en uitgenodigd worden voor freelance opdrachten. Tijdens jouw inschrijving doorloop je een aantal stappen, zoals het aanleveren van je cv, profielfoto en functietitel. Het is belangrijk om alle gevraagde informatie aan te vullen. Alleen dan ben je compleet en zichtbaar in het Jellow-netwerk en kunnen opdrachtgevers je benaderen.

Hoe weet ik of mijn profiel compleet en zichtbaar is?

Sla je een stap over of ontbreekt er nog informatie in je profiel? Dan ontvang je mails van ons waarin aangegeven wordt welke informatie nog aangevuld moet worden. IN je profiel zie je ook een gele percentage meter. Als je hierop klikt zie je direct welke informatie nog ontbreekt en je nog moet toevoegen voor een compleet en zichtbaar profiel binnen Jellow. 

Wanneer je alle gevraagde informatie hebt aangeleverd en verwerkt in je profiel zal deze 100% compleet zijn. Dit wordt ook rechtsboven in je profiel aangegeven aan de hand van de gele percentage meter, zoals je ziet op onderstaande foto.


Hoe zorg ik ervoor dat mijn profiel gevonden wordt?

Wanneer je profiel compleet is word je zichtbaar in het netwerk en kan je benaderd worden door opdrachtgevers. Naast jou staan er meerdere freelancers ingeschreven in hetzelfde vakgebied en wellicht ook met dezelfde expertise. En dan wil je er natuurlijk wel tussenuit springen. Zorg daarom onder andere voor een duidelijke functietitel, inleiding en/of samenvatting en een toelichting bij je werkervaring.  

Daarnaast spelen zoekwoorden ook een belangrijke rol bij de vindbaarheid van jouw profiel. Tijdens de zoektocht maakt de opdrachtgever namelijk naast filters zoals werkervaring, uurtarief en eventueel locatie ook gebruik van termen die hij of zij belangrijk vindt. Wanneer deze zoektermen in jouw profiel terugkomen, zal jij ook sneller gevonden worden. De inhoud van je profiel is dus erg bepalend voor de opdrachten waar je voor in aanmerking komt. Meer tips over het verbeteren van de vindbaarheid van je profiel in Jellow? Lees dan de blog: ‘Hoe word ik (beter) vindbaar in Jellow?’

 

Is jouw profiel nog niet compleet? Ga aan de slag en word onderdeel van het netwerk. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog kan je ons altijd bellen of mailen via [email protected] of 035 7370 352. 

 

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel