Veelgestelde vraag: Hoe selecteren opdrachtgevers freelancers voor hun opdracht in Jellow?

Jellow

Als freelancer in Jellow ben je zichtbaar voor opdrachtgevers in het netwerk. Zij kunnen ‘jouw profiel’ vinden en je vervolgens direct uitnodigen voor een opdracht. Maar hoe gaat een opdrachtgever te werk, wat zijn opdracht selecties en hoe komen deze tot stand? In deze blog leggen we het graag uit.

De beginfase voor de opdrachtgever: De onboarding

Opdrachtgevers melden zich aan bij Jellow als zij op zoek zijn naar een of meerdere freelancers voor een openstaande opdracht. Nadat een opdrachtgever zich aanmeldt bij Jellow, krijgt deze direct een contactpersoon toegewezen binnen het Customer Success (CS) team. De Customer Success Officer (CSO) helpt de opdrachtgever waar nodig en legt uit hoe hij/zij optimaal gebruik kan maken van Jellow. 

De eerste stap is natuurlijk het plaatsen van een opdracht, door deze te delen met een selectie freelancers. Vaak doet de opdrachtgever dit helemaal zelf, soms met behulp van de Customer Success Officer. In dit laatste geval bespreken de opdrachtgever en de CSO samen de opdrachtomschrijving, om er zeker van te zijn dat alle informatie in de omschrijving is opgenomen. 

Vervolgens wordt op basis van skills, (branche)ervaring en afstand gekeken welke freelancers het beste bij de opdracht passen. De opdrachtgever kan ervoor kiezen om de opdracht te delen binnen zijn/haar eigen freelance pool binnen Jellow (lees hieronder meer), of om een bredere selectie te maken.

 

Opdrachtgevers bouwen aan een eigen freelance pool in Jellow

Veel opdrachtgevers bouwen binnen Jellow aan een eigen freelance pool. De pool bestaat uit freelancers waar zij eerder mee gewerkt hebben, nu mee samenwerken, of freelancers waarmee zij graag in de toekomst eventueel willen samenwerken.  Wanneer je onderdeel bent van een freelance pool kan je eerder gevonden worden voor interessante opdrachten van de desbetreffende opdrachtgever. De freelance pool wordt vaak als eerst geraadpleegd. Meer weten over de freelance pools van opdrachtgevers van Jellow? Lees dan vooral deze blog

 

Het selecteren en uitnodigen van freelancers voor een opdracht 

De opdrachtgever deelt, met behulp van de CSO, de openstaande opdracht met een selectie freelancers. Freelancers die direct op basis van hun profiel bij de opdracht lijken aan te sluiten worden geselecteerd. Denk hierbij aan werkervaring, omgeving en uurtarief. Als jij als freelancer wordt geselecteerd, krijg jij een uitnodiging om de opdracht te lezen en hierop te reageren. 

 

Jouw reactie op de opdracht

Wanneer je reageert op de opdracht, komt deze reactie direct bij de opdrachtgever terecht. Niemand anders kan deze lezen. Na het plaatsen van een reactie onder de opdracht zijn je contactgegevens zichtbaar voor de opdrachtgever.

Om de snelheid erin te houden, belt het CS team van Jellow één of twee dagen nadat de opdracht is gedeeld om de reacties met de opdrachtgever te bespreken. Voor dit gesprek vragen wij de opdrachtgever(s) om alle reacties door te nemen en natuurlijk om ook op de reacties te reageren. 

Soms is er toch geen sprake van een wederzijdse match voor de desbetreffende opdracht. In dit geval kan een opdrachtgever je wel vragen om onderdeel te worden van zijn freelance pool om snel contact te kunnen leggen voor eventuele opdrachten in de toekomst. Meer weten over het contact met de opdrachtgever en de vervolgstappen na jouw reactie op de opdracht? Lees hier meer

Heb jij vragen naar aanleiding van deze blog? We horen het graag! Neem contact met ons op door te mailen naar [email protected] of te bellen naar 035 7370 352.

Tags: How to - Platform updates

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow