Veelgestelde vraag: Hoe geef ik aan dat ik (ook) remote opdrachten uitvoer?

Jellow

Steeds meer freelancers werken remote, oftewel op afstand. Nu thuiswerken helemaal de norm is blijken steeds meer opdrachten ook op afstand goed uitvoerbaar te zijn. In Jellow kan je uitgenodigd worden voor zowel remote opdrachten als voor opdrachten op locatie. Maar hoe geef je binnen Jellow aan of je interesse hebt in remote opdrachten, opdrachten op de locatie of misschien wel beide?

Afstand speelt geen rol

De gemiddelde Nederlander zit 46,6 minuten per werkdag in de auto of trein. Als je 5 dagen per week werkt zou je daar op weekbasis best veel tijd mee kwijt zijn terwijl je in die uren al wat werk had kunnen verrichten. Je zou je bijna af kunnen vragen of je nog wel op een externe locatie zou willen werken als het zoveel tijd per week inneemt. Door corona is de situatie omtrent op locatie werken natuurlijk ook veranderd. Opdrachtgevers verwachten over het algemeen dat jij nu vanuit huis werkt, tenzij dit gaat over een beroep dat niet vanuit huis uitgevoerd kan worden. 

Natuurlijk heeft het werken op locatie ook voordelen: als freelancer bij een nieuwe opdrachtgever is het eenvoudiger om het bedrijf en collega’s snel te leren kennen; small talk kan helpen bij het krijgen van ideeën en inspiratie; de sfeer op kantoor is ook anders dan op jouw thuiswerkplek. 

Ben jij remote inzetbaar? Zo geef je dit aan: 

In je profiel kan jij je postcode op te geven. Opdrachtgevers kunnen bij het maken van de opdracht selectie zoeken binnen een bepaalde straal. Zo kunnen zij op basis van de postcode ervoor zorgen dat freelancers, die potentieel de opdracht kunnen uitvoeren, binnen een maximale afstand woonachtig zijn. 

Voor opdrachten die remote uitgevoerd kunnen worden hoeft de afstand geen rol te spelen. Het is immers niet nodig naar een bepaalde locatie te reizen. 

En ook jij kan deze voorkeur aangeven. Dit kan door op de ‘edit’ knop bij je woonplaats/postcode te klikken. Vervolgens zijn er twee schuifjes die je aan en uit kan zetten. Door het aanzetten van de schuifjes kan je aangeven of jij wel/of niet remote beschikbaar bent. Natuurlijk overleg je samen met de opdrachtgever hoe je exacte invulling hieraan geeft, wanneer jullie in contact zijn over de opdracht. 

Werken vanuit het buitenland?

Als je in het buitenland woont, is het natuurlijk alleen mogelijk om freelance opdrachten remote uit te voeren. En dat hoeft zeker geen probleem te zijn! Zet in dit geval dus alleen het schuifje ‘Ik kan thuis werken’ aan. 

Let op: het is wel noodzakelijk dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Op dit moment is het alleen mogelijk om een postcode binnen Nederland op te geven. Kies in dit geval voor een postcode van bijvoorbeeld midden Nederland of Amsterdam. 

Heb jij jouw voorkeur voor remote of op locatie werken al aangegeven binnen je profiel? Zo niet, log in en geef aan voor welke opdrachten jij benaderd wil worden. Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze blog kan je ons altijd bellen of mailen via [email protected] of 035 7370 352. 

 

Tags: How to - Platform updates

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow