Jellow, freelancers on demand

“Freelancers on demand”, onbeperkt samenwerken met freelancers

Jellow

Stel je eens voor; je zit in een vergadering en iemand legt een probleem voor dat intern niet direct opgelost kan worden. Iedereen kijkt elkaar gestresst aan, want je realiseert je dat je als bedrijf lang niet zo flexibel bent als je denkt. “Wie kent er nog iemand?”, luidt de rondvraag. Helaas, het netwerk van jezelf en van collega’s is versnipperd, niet beschikbaar, niet goed genoeg. De deadline is al binnen een maand. Hoe ga je nu verder?

De onmogelijkheid om iets ‘direct’ voor elkaar te krijgen staat vaak veel belangrijke doelstellingen in de weg zoals innovatie, creativiteit en groei. Hoe zou het zijn als je op elk moment van het jaar binnen 1 dag de hulp kan krijgen die je nodig hebt?

Met deze vraag, of eigenlijk met dit doel, houden wij ons elke dag bezig. Een kleine 10 jaar geleden leek dit nog een utopie, maar inmiddels kunnen we met trots zeggen dat het ons is gelukt. 

De opkomst van ‘on demand’

In 2020 hebben wij onze slogan veranderd in ‘Freelancers on demand’. In een persbericht lieten wij weten dat deze nieuwe slogan beter bij ons past dan de oude slogan: “Zoek, vind, lach, werk en bewonder.”

De nieuwe slogan verandert overigens helemaal niets aan ons product, we zien het voornamelijk als een kans om nog duidelijker te communiceren binnen welke tijdsgeest Jellow het beste past.

Freelancer on demand

Wij zijn van mening dat er teveel freelance platforms zijn waar voornamelijk de intermediairs het voor het zeggen hebben. Helaas niet de eindopdrachtgevers en freelancers zelf. Als eindopdrachtgever spreek je nauwelijks direct met de freelancer en bij een samenwerking draag je een flinke marge per uur af (tot wel 25 euro per uur) aan de betreffende intermediair.

Dit is daarom hét moment  voor bedrijven en freelancers om te laten zien dat ‘on demand (op aanvraag) en zonder ruis samenwerken’ bij deze tijd hoort. Bedrijven registreren zich met een account bij Jellow en krijgen hiermee onbeperkt toegang tot freelancers. Voor freelancers is Jellow gratis. 

Onbeperkt opdrachten delen

Hoe ziet dat er dan precies uit? Nou, het is heel eenvoudig. Je logt als bedrijf in op jellow.nl en ziet meteen een database van 40.000+ freelancers. Dit netwerk groeit elke maand ook nog eens met 1000 nieuwe freelancers. Intermediairs zijn er simpelweg niet, die worden niet toegelaten. 

Je kunt freelancers een privébericht sturen, maar je kunt ook een opdracht delen met een groep freelancers. Binnen 24 uur krijg je een reactie met daarbij een persoonlijke motivatie en een compleet profiel (incl. indicatief uurtarief, profielfoto, cv en soft skills). Gemiddeld maken opdrachtgevers binnen één week een match met hun favoriete freelancer.

Onbeperkt bouwen aan freelance pools

Je kunt freelancers in Jellow ook uitnodigen voor één of meerdere freelance pools. Zo behoud je de beste freelancers in een eenvoudig overzicht en raak je dus nooit meer gegevens kwijt. Heb je binnenkort een opdracht die past bij een bepaalde pool? Dan kan je deze met hen delen waardoor je nog sneller met de beste freelancers in contact komt. 

Software with a service

Waar veel platforms zichzelf positioneren als een SaaS product (Software as a Service), zien we Jellow meer als een SwaS (Software with a Service). Het customer success team van Jellow is tijdens werkuren telefonisch en via de e-mail bereikbaar, indien je wilt sparren over bijvoorbeeld jouw opdrachtomschrijving of de ontvangen reacties. 

Big Hairy Audacious Goal 

Dagelijks vieren we een feestje wanneer opdrachtgevers hun leuke ervaringen met ons customer success team delen. Maar we zijn er nog niet. Uiteindelijk staat in ons business plan dat we een groot feest vieren als elk bedrijf in Nederland binnen 1 minuut in Jellow een freelancer kan vinden voor zijn of haar opdracht. Intern beter bekend als onze BHAG: Big Hairy Audacious Goal. Een utopie? We gaan het zien!

Nieuwsgierig naar de freelancers in Jellow? Vraag een demo aan en wij geven je online in 5 minuten een rondleiding. Contact: [email protected] of bel naar 085 877 00 70. 

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Hoe start je een podcast?

Welkom bij een nieuw artikel over een onderwerp dat perfect aansluit bij ons medium: podcasten. Veel mensen zijn geïnteresseerd in het starten van...

6 minuten samvanberkel