De mijlpaal van 50.000 freelancers

Jellow

De mijlpaal van 50.000 freelancers

Wellicht heb je het al voorbij zien komen op onze socials. Ook hebben verschillende partijen het nieuws opgepikt en gedeeld, zoals ZiPconomy, MarketingTribune en Emerce. We hebben de magische grens van 50.000 freelancers gehaald. We zijn onwijs trots op deze mijlpaal, waar ook jij als freelancer onderdeel van bent. Bedankt daarvoor! Maar denk je nu ‘Hoe zit het met het aantal opdrachten?’ en ‘Hoe kan ik mijn zichtbaarheid verbeteren?’. We got you!

Meer freelancers en meer opdrachten

Het aantal freelancers in Nederland is al jaren aan het groeien en Jellow groeit mee. Niet alleen in het aantal freelancers, maar ook in het aantal opdrachtgevers en daarmee het aantal opdrachten. We hebben mooie klanten mogen verwelkomen, waaronder Deloitte, Ace (agencies), CitizenM, Amplifon en Albelli. 

De krapte op de arbeidsmarkt, maar ook de bewustwording van opdrachtgevers dat freelancers een interessante bron van talent zijn spelen hierbij een belangrijke rol.

Ben je benieuwd naar hoe deze groei eruit ziet in verschillende vakgebieden?
Lees ook: Freelance Barometer: Freelancer Statistieken 2021-2022

Dit kan je doen om je vindbaarheid te verbeteren 

Bij een netwerk van 50.000 freelancers vraag je jezelf misschien af ‘Hoe val ik op tussen de andere freelancers?’. Spoiler alert, niet al deze freelancers staan in hetzelfde vakgebied als jij ingeschreven. Bij Jellow beschikken we over tal van verschillende vakgebieden binnen de zakelijke dienstverlening. Binnen die vakgebieden vallen weer verschillende functies, met specialisaties. 

Vergeet dus niet, niemand is zoals jij.  Reden genoeg om dat te laten zien aan de opdrachtgevers door jezelf te onderscheiden.

Praktische zaken

Het begint bij een compleet profiel. Als je al een tijdje ingeschreven staat is dit je hopelijk niet ontgaan. Alleen dan word je zichtbaar in het netwerk voor opdrachtgevers. Benieuwd of jouw profiel compleet is? Dat zie je aan de percentage meter rechtsboven in je profiel.

Kvk nummer

Daarnaast is het van belang dat het contactgegevens blok correct is ingevuld. Vergeet hierbij niet je kvk nummer op te geven. Zonder KVK nummer kun je niet aan de slag bij te gekke opdrachtgevers. En dat is zonde!

Laat belangrijke ‘zoekwoorden’ terugkomen in je profiel

Opdrachten binnen Jellow worden gedeeld met een selectie freelancers. Bij het zoeken naar die geschikte freelancers voor de opdracht maakt de opdrachtgever gebruik van zoekwoorden. Dit maakt de inhoud van je profiel extra belangrijk! Wanneer de termen waarop de opdrachtgever zoekt overeenkomen met jouw profiel word je dus eerder gevonden. 

Tip: Denk als een opdrachtgever wanneer je jouw eigen profiel bekijkt. Benoem bijvoorbeeld specifieke werkzaamheden per werkervaring en de branches waarin je ervaring hebt. Daarmee kan jij jezelf onderscheiden.

Lees voor meer tips over het verbeteren van je vindbaarheid:
Veelgestelde vraag: Hoe word ik (beter) vindbaar in Jellow?

Beoordelingen geven dat extra beetje vertrouwen

Zijn opdrachtgevers positief over het resultaat van jullie samenwerking? Fijn, maak hier gebruik van. Vanuit jouw Jellow profiel vraag je gemakkelijk een beoordeling aan die zichtbaar is voor potentiële opdrachtgevers. 

Een positieve beoordeling is niet alleen leuk voor jou om te lezen, maar kan ook bijdragen aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Eén of meerdere positieve beoordeling kunnen een opdrachtgevers net dat beetje extra vertrouwen geven. 

Tags: Platform updates

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow