Maak kennis met de opdrachtgever: Rijksuniversiteit Groningen

Jellow

In de rubriek ‘Maak kennis met de opdrachtgever’ stellen we iedere maand een opdrachtgever aan je voor die gebruik maakt van Jellow. Deze maand stelt Richard van der Kooij, medewerker arbeidsvoorwaarden, van de Rijksuniversiteit Groningen zich aan je voor en deelt hoe de Rijksuniversiteit Groningen met freelancers samenwerkt en Jellow inzet.

Wat doet de Rijksuniversiteit Groningen? En wat is jouw functie/rol?

Binnen het platform Jellow heeft de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) haar eigen netwerk van freelancers. De RUG is met Jellow gestart om meer inzicht te krijgen in de volumes van inzet van freelancers. Als medewerker arbeidsvoorwaarden ben ik onderdeel van HR Flex bij de RUG. Dit is een kleine afdeling binnen HR van de RUG die de flexibele schil beheert.

Voor de freelancers betekent dit dat ik de inhuuraanvragen controleer en beoordeel. Sinds kort werken we samen met een broker. In sommige situaties vindt contractering plaats via de broker. Ik beoordeel of een klus voor een freelancer gecontracteerd wordt door de broker of door de RUG zelf.

Hoe werken jullie samen met freelancers?

Er wordt binnen de RUG op grote schaal gebruik gemaakt van de diensten van freelancers. Op verschillende vakgebieden en voor kortdurende opdrachten, maar ook voor interim klussen. Veel voorkomende vakgebieden zijn communicatie, ICT, coaching en adviesfuncties (organisatie-, juridisch- en financieel advies). HR Flex is de schakel tussen de inhurende manager en de freelancer. Bij onduidelijkheden neemt HR Flex contact op met de freelancer en/of Jellow. De inhurende manager is inhoudelijk verantwoordelijk voor de opdracht en de afspraken over de werkzaamheden van de freelancer. Voor de RUG is het grote voordeel van werken met freelancers de flexibiliteit en de snelheid waarmee werkzaamheden kunnen worden opgepakt en natuurlijk de deskundigheid van de freelancers in hun vakgebied.

Hoe zetten jullie Jellow in bij jullie zoektocht naar freelancers?

De samenwerking met Jellow ervaar ik als zeer prettig. Er wordt snel geschakeld. Als er problemen zijn worden deze snel opgelost. Het team van Jellow bestaat uit enthousiaste en dienstverlenende medewerkers die ook bereid zijn om mee te denken in processen voor de inhuur van derden binnen de RUG. Af en toe wordt het netwerk gebruikt om een geschikte freelancers te vinden. Dit is echter iets wat bij de RUG nog in de kinderschoenen staat. Momenteel wordt veelal een freelancer aangeleverd door een inhurende manager.

Eigen pool van de Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen bouwt ook aan een eigen pool binnen Jellow. Lijkt het jou leuk om in de toekomst een opdracht uit te voeren bij de Rijksuniversiteit Groningen? Word dan hier onderdeel van de pool. Zo kan je bij een passende opdracht eerder gevonden worden. 

 

Team HR Flex

 

V.l.n.r. Richard van der Kooij, Nick Hoving en Marja Rozema

Tags: Klantverhaal

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow