Jellow powered by Younited

Alles wat je moet weten over Jellow powered by Younited

Jellow

Alles wat je moet weten over Jellow powered by Younited

Heb jij bovenaan de opdracht deze banner zien staan? Of ben je benieuwd hoe wij bij Jellow het inhuurproces vormgeven? Dan zit je hier goed! We vertellen je op deze pagina alles over het inhuren via Jellow powered by Younited. 

Jellow powered by Younited

 

Wat is Younited?

Younited is de broker met wie Jellow samenwerkt voor de contractuele afhandeling van een opdracht. Zij verzorgen voor ons en dus ook voor jou de overeenkomst, urenregistratie en financiële afhandeling. Heel fijn, want dan hoef jij daar verder niet over na te denken en werk je altijd volgens de laatste wet- en regelgeving. 

Wat kun je als opdrachtgever verwachten?

Voor de opdrachtgever begint het inhuurproces met een druk op de knop ‘Inhuren’. Deze knop vind je in het profiel van de freelancer die je wilt inhuren of onderaan de opdracht die je uit hebt staan. Vervolgens opent zich een inhuurformulier. Je vult hier de basisinformatie van jouw bedrijf in en de afspraken rondom de opdracht. Denk hierbij aan: de start- en einddatum, het aantal uur per week en het afgesproken uurtarief. Hierna controleert de freelancer de inhuur en gaat Younited aan de slag. 

Wat kun je als freelancer verwachten?

Nadat de opdrachtgever alle informatie heeft is gevuld is het de beurt aan de freelancer om Younited van de benodigde informatie te voorzien. Denk hierbij o.a. aan een uittreksel van het kvk. Uiteraard worden na afloop deze gegevens door Younited gecheckt, om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor de inhuurovereenkomst.

Puntjes op de i

Nu is het tijd voor beide partijen om de overeenkomst nog eens goed door te lezen en te controleren. Komt het overeen met wat er is afgesproken? Is de opdracht helder en klopt het uurtarief? Zodra opdrachtgever en freelancer allebei akkoord zijn is er sprake van een definitieve overeenkomst. Yes, de samenwerking kan beginnen!

Urenregistratie en goedkeuren van uren

Eenmaal aan de slag is het belangrijk dat de freelancer het aantal gewerkte uren indient in het systeem van Younited. Deze moeten namelijk goedgekeurd worden door de opdrachtgever om gefactureerd te kunnen worden. Younited stuurt een factuur naar de opdrachtgever voor betaling. Ook de freelancer krijgt een factuur voor de eigen administratie.

Younited stuurt een factuur naar de opdrachtgever voor betaling – een betalingstermijn van 14 dagen is hierbij standard policy. Op dezelfde dag als de opdrachtgever ontvangt ook de freelancer een factuur voor de eigen administratie – Younited houdt 30 dagen aan voor het uitbetalen van de freelancer.

Verlengen van de samenwerking

Op het moment dat het eind van de opdracht in zicht komt geeft Younited een seintje. Het is aan jullie om samen te overleggen of de opdracht verlengd wordt, of dat deze afgerond is. Verlengen is nog gemakkelijker dan de eerste inhuur. Klik in Younited op de knop ‘Opdracht verlengen’ en vul de nieuwe einddatum in. Eventueel kunnen andere wijzigingen hier ook doorgegeven worden.

Jij blij, wij blij!

Younited is een prachtig systeem voor meer grip en overzicht over de samenwerking tussen opdrachtgever en freelancer. En is altijd up to date is met de laatste wet- en regelgeving zodat jij je daar niet druk over hoeft te maken. Loopt jouw opdracht via Younited en heb je vragen? Neem dan contact op met Younited.

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow