ontwikkeling bloem

Jellow als eerste freelance platform genoteerd in Emerce100 van 2023

Jellow

De winnaars van de Emerce 100 in 2023 zijn bekend. Binnen de categorie ‘Beste bedrijf van Nederland’ in de sector ‘Jobboards’ scoort Jellow maar liefst vijf sterren en komt bovenaan de lijst binnen. Jellow is niet alleen nieuwkomer, maar ook het eerste freelance platform dat een plek opeist in deze categorie.

Emerce 100-lijst van 2023

Jellow staat als eerste freelance platform in de Emerce 100 2023De Emerce 100 is een jaarlijkse uitgave waarin de prestaties en diensten van organisaties uit de online industrie worden beoordeeld. Hieraan gaat een imago- en klantonderzoek vooraf, uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Dit onderzoek is verrijkt met andere relevante marktdata. Op basis van de criteria kennis/know-how, prijs-kwaliteitverhouding, betrouwbaarheid en flexibiliteit komt de lijst tot stand.

Een vermelding op de lijst wordt ook wel gezien als de graadmeter voor Nederlandse bedrijven in de digitale wereld.

Nieuwkomer
In de categorie “Jobboards’ zijn al enige jaren dezelfde partijen te zien. Het is opvallend dat met nieuwkomer Jellow een platform als winnaar uit de bus komt, dat zich enkel richt op inhuur van freelancers.

Lars Evers, co-founder van Jellow: “Deze vermelding is een mooie onderscheiding door onze klanten. Hoewel we nieuw in de Emerce 100 binnenkomen, werken we met Jellow al langer aan een duurzame relatie tussen freelancers en opdrachtgevers. Zo werken we naar volle tevredenheid met veel prominente organisaties in Nederland én België, die de toegevoegde waarde van freelancers en een sterk freelance netwerk kennen.“ Juist in de digitale branche is Jellow sterk vertegenwoordigd. “Veel van de andere bedrijven die in de Emerce 100 worden vermeld, vinden hun freelancers al via Jellow. Er is vooral nog steeds heel veel behoefte aan online specialisten, web- en app developers en recruiters. “Deze worden door bureaus dan ook volop gezocht en via ons platform eenvoudig gevonden.”

Freelance plaform Jellow: is nummer 1 in de Emerce 100 van 2023 in de categorie job boards

Flexibilisering arbeidsmarkt
Het aantal freelancers en zzp’ers is dit jaar gegroeid tot inmiddels meer dan 1,1 miljoen. Evers: “De arbeidsmarkt verandert, de flexibilisering neemt toe. Met Jellow spelen we in op deze trend. We bieden met het freelance platform zowel opdrachtgevers als freelancers de helpende hand met een slim matching-platform dat werkt via AI in combinatie met een kwalitatief netwerk.”

Overige jobboards in Emerce 100
In de categorie ‘Jobboards’ zijn dit jaar verder bekende vacaturewebsites als Monsterboard, Indeed, Werkzoeken, Nationale Vacaturebank en Glassdoor opgenomen als bekende aanbieders. Hierdoor geeft de Emerce 100-lijst een helder overzicht van goed presterende platformen en websites die actief zijn in het arbeidsdomein in 2023

 

Tags: Onderzoek

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow