Jellow Club zorgt voor samenwerking tussen freelancers

Jellow

Misschien heb je het al voorbij zien komen, of ben je er al onderdeel van, de: Jellow Club. Als freelance platform wilde Jellow met dit initiatief zorgen voor meer samenwerking tussen freelancers onderling, omdat we als ondernemers veel van elkaar kunnen leren. Clublid Patrick is een goed voorbeeld van een freelancer die al gebruik heeft gemaakt van dit initiatief. Hij deelt graag zijn ervaring met Jellow en in het bijzonder de Jellow Club door middel van deze blog. Lees gauw verder om te kijken of dit initiatief ook voor jou interessant is. 

“Ik heb altijd al goed kunnen plannen en organiseren. Zoals zo vaak met dingen waar je goed in bent, besef je dit niet altijd totdat anderen dit een aantal keer tegen je zeggen. Voor mij is het immers natuurlijk. Ik heb toen bewust gekozen om van de 8 een 9 of een 10 te maken. Daarna heb ik mijn eigen training op het gebied van timemanagement en persoonlijke workflow ontwikkelt. Op deze manier kan ik werk doen wat ik leuk vind en tegelijk anderen daar blij mee maken. Ik beloof dat je na de training meer rust in je hoofd hebt. En je nooit meer te druk hoeft te voelen.

Nadat de training in concept af was, heb ik deze afgestemd met een aantal mensen. Het wordt pas echt op de proef gesteld bij het live geven van de training. Daarom heb ik besloten om de training in totaal driemaal gratis te geven. Dit bleek een hele goede manier om met behulp van de feedback het concept nog verder te verbeteren.

Voor een live training heb je natuurlijk deelnemers nodig. Er stonden misschien geen euro’s tegenover, maar ik vraag mensen wel om een dag van hun kostbare tijd te investeren. Uiteraard vind ik zelf dat dit zeer de moeite waard is, maar dat bewijs hebben de deelnemers pas achteraf. Op zoek naar deelnemers dus. 

Ik heb een oproepje op de Jellow Club geplaatst, waarna ik meerdere aanmeldingen heb ontvangen. Daarmee werd mijn in-house trainingsgroep voor de derde proeftraining opeens een stuk groter en meer divers. In goede samenwerking met Jellow ben ik in rechtstreeks contact gekomen met de geïnteresseerden en hebben we dit samen kunnen regelen.

Een van de deelnemers heeft zelfs aangeboden om als tegenprestatie kosteloos te kijken naar het taalgebruik in mijn teksten in de presentatie en op de website. Een mooi voorbeeld van hoe je als ondernemers samen kunt werken, met een platform als Jellow als schakel om ons bij elkaar te brengen.

Heb je zelf een dienst die je zou willen ruilen voor een andere dienst? Iets wat je eens zou willen pilot testen? Of wil je een projectgroep vormen voor een bepaalde opdracht? Het zijn zomaar wat zaken waarbij Jellow en in het bijzonder de Jellow club kunnen helpen.

Meer informatie over de training kun je vinden op www.ordetraining.nl.”

Vind jij het ook belangrijk om samen te werken met andere ondernemers? Denk jij dat jij een interessante bijdrage hebt voor andere freelancers? Wil jij dingen leren vanuit de expertise van anderen? Stuur mij dan even een mailtje met al je ideeën, mogelijke trainingen, een interessante blog, of andere invullingen die jij hebt onder het mom van ‘als ondernemers samenwerken’ op [email protected].

 

Tags: Platform updates

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow