Veelgestelde vragen

Veelgestelde vraag: Kan ik beoordelingen kwijt in mijn Jellow profiel?

Jellow

Wanneer je enige tijd werkzaam bent als freelancer heb je waarschijnlijk al diverse opdrachten afgerond. Je hebt jouw kennis en ervaring gebruikt om een opdracht naar tevredenheid af te ronden. Opdrachtgever blij én jij blij. Dat is het perfecte moment om een beoordeling aan je opdrachtgever te vragen. Je kan de opdrachtgever direct na het afronden van een opdracht vragen om een beoordeling te schrijven, maar natuurlijk ook met terugwerkende kracht. Maar waarom zijn beoordelingen belangrijk en waar in Jellow kan je deze kwijt? Dat lees je in deze blog. 

Het belang van beoordelingen

Een positieve beoordeling is niet alleen leuk voor jou om te lezen, maar kan ook bijdragen aan het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Eén of meerdere positieve beoordeling kunnen een potentiële opdrachtgever, die nog niet met jou bekend is, over de streep trekken om met jou in gesprek te gaan of zelfs de opdracht te laten uitvoeren. Het kan een vollediger beeld vormen van jou als persoon, je kwaliteiten en werkwijze. Dit draagt bij aan het creëren van vertrouwen en geeft jou een streepje voor op de andere kandidaten.

Beoordelingen vragen via Jellow

Je hebt de mogelijkheid om een beoordeling aan te vragen binnen jouw Jellow profiel. Het is gebruikelijk om een (oud) opdrachtgever een beoordeling te laten schrijven, maar je kan ook een (oud) collega een verzoek tot beoordeling sturen. Een collega kan immers ook een goed beeld schetsen van hoe het is om met jou te werken.

Hoe werkt het?

Binnen jouw Jellow account klik je op ‘Beoordelingen’. Vanuit hier kan je beoordelingen vragen door te klikken op ‘Vraag om een beoordeling’. Vervolgens geef je de contactgegevens (naam en mailadres) op van de persoon van wie je een beoordeling zou willen ontvangen. Het is dus ook mogelijk om opdrachtgevers of collega’s die niet gebruik maken van Jellow om een beoordeling te vragen. Er staat een standaard bericht klaar met daarin uitleg van jouw verzoek, maar je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om dit bericht aan te passen.

De beoordelaar geeft een beoordeling op basis van één tot vijf sterren. Daarnaast wordt gevraagd om vijf karaktereigenschappen te selecteren die het beste bij jou passen. Tot slot is er een open veld voor een toelichting over hoe de samenwerking en opdracht is verlopen en wat de uitkomst hiervan is geweest.

Je ontvangt van ons natuurlijk een berichtje wanneer je een beoordeling hebt ontvangen. Deze is dan direct zichtbaar in je profiel. Je ziet het gemiddelde aantal sterren, welke karaktereigenschappen aan jou gekoppeld zijn en tevens de toelichting van de beoordelaar.

Dus trek je stoute schoenen aan en vraag jouw (oud) opdrachtgevers en/of (oud) collega’s om een beoordeling en geef jouw Jellow profiel nog meer waarde.Heb jij vragen naar aanleiding van deze blog? Laat het ons weten door te mailen naar [email protected].

Tags: How to

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?

Drie freelancers werken in een co-working space

Checklist Wet DBA: Voldoe jij aan de wet?

In de wereld van freelance werk en opdrachtgeverschap zijn duidelijkheid en transparantie enorm belangrijk als het gaat om een gezonde en eerlijke arbeidsmarkt....

4 minuten Jellow