Waarom blijven bedrijven altijd zoeken naar het schaap met 5 poten?

Susan Mulder

“Ik heb iemand nodig die de marketing gaat doen”, hoor ik weleens in de wandelgangen. Niet letterlijk nu we vanuit huis werken, maar ik zie het voorbijkomen van recruitment berichtjes die ik in mijn inbox krijg van LinkedIn of in sommige vacature teksten. 

En nee, daar gaat mijn hart niet sneller van kloppen en zo worden we ook zeker niet bij Jellow ‘weggelokt’. 

In andere woorden: het voelt alsof de opdracht- of werkgever gewoonweg nog niet goed weet waar hij/zij naar op zoek is. En als je doorvraagt worden alle termen (SEO, SEA, content, conversie optimalisatie, sociale media) er in één zucht uitgegooid. 

En dat schaap met 5 poten, ben ik niet maar ken ik volgens mij ook niet. De zoektocht naar de generalistische marketeer die tegelijkertijd ook overal in gespecialiseerd is ook moeilijk. 

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor marketing, maar ook voor in andere vakgebieden; development en IT, om maar een paar voorbeelden te noemen. Puur omdat we niet altijd precies weten wat een functietitel exact inhoudt of omdat we via via gehoord hebben dat je een developer met programmeertaal X nodig hebt. 

Daarnaast is er in deze vakgebieden ook schaarste, in andere woorden: er zijn veel meer vacatures dan werknemers op de arbeidsmarkt. In onderstaande tabel zie je ook in welke vakgebieden deze schaarste in 2020 het grootst was, o.a. IT en development zoals je misschien ook wel verwacht;, maar ook in finance, management & organisatie en marketing, sales & communicatie is talent schaars. 

Wil je meer weten over de ontwikkelingen en voorspellingen van de arbeidsmarkt 2021? Download dan hier de whitepaper.

Zeker nu goede, talentvolle werknemers ‘steeds schaarser’ worden, zullen bedrijven naar andere opties moeten gaan zoeken. Anders wordt je zoektocht lang, worden projecten uitgesteld en dan ben je nog verder van huis. 

Een van de 6 stappen hoe je erop in kan spelen is gewoon weg om een baan open te breken. Het belangrijkst hierbij is om tegelijkertijd ook goed in kaart te brengen wat de baan precies gaat inhouden. Welke skills heb je hiervoor nodig? Is het waarschijnlijk dat je één persoon gaat vinden voor (al) deze skills? Zo niet, kijk dan of je een deel van deze baan kan openbreken, kan afbakenen met een resultaat en bijvoorbeeld een deadline, dan is het hoogstwaarschijnlijk ook mogelijk om dit project uit te besteden aan een specialist

Je kan dan vervolgens zoeken naar een goede combinatie van een vaste werknemer (schaap met 4 poten) en een aantal uur per week een specialistische freelancer (extra poot). Zoals je in bovenstaande tabel kunt zien, is het aanbod van freelancers in deze specifieke vakgebieden groter dan op de vaste arbeidsmarkt. Dat is 2 vliegen in 1 klap als je het mij vraagt. 

Ben je benieuwd naar de andere 5 stappen over hoe jij het beste kan inspelen op een schaarser wordende arbeidsmarkt? Lees dan hier meer in de whitepaper – Ontwikkelingen en voorspellingen arbeidsmarkt 2021: waar haal jij talent vandaan? 

Deel dit bericht

Misschien vind je dit ook interessant?