De top 5 tools voor freelancers

Susan Mulder Susan Mulder

De top 5 tools voor freelancers

Als freelance professional heb je vaak je handen vol met plannen, organiseren en geldzaken regelen voordat je überhaupt tijd aan je opdrachten kunt besteden. Veel freelancers verliezen kostbare tijd aan bijvoorbeeld boekhouden en maken vaak een to-dolijstje in hun hoofd. Het risico? Je wordt slordig of vergeet belangrijke taken.

Gelukkig zijn er handige online tools voor freelancers die veel stress ontnemen, het plannen makkelijker maken maar vooral ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt. Wij zetten de 5 tools voor freelancers voor jou op een rijtje!

1. Moneybird

Voor veel zzp’ers is Moneybird een bekend begrip. Meer dan 100.000 zzp’ers en mkb’ers gebruiken deze tool al.

Met Moneybird kun je binnen een paar tellen facturen en offertes voor jouw business maken. Ook kun je documenten die je wilt bewaren uploaden. Moneybird zorgt er vervolgens voor dat de btw-percentages uit jouw facturen en geüploade documenten worden verwerkt in je btw-aangifte. Makkelijker kan toch niet?

Moneybird wordt door haar klanten beoordeeld met 5/5 sterren. Wil je kennismaken? Dat kan in een gratis proefperiode van 60 dagen. Daarna kost het goedkoopste pakket 10 euro per maand. Ontdek Moneybird nu.

 

2. Trello

Werk je aan een opdracht waar zo veel zaken geregeld moeten worden, dat je het overzicht kwijt raakt? Trello kan jou daarmee helpen. Trello zorgt ervoor dat jouw to-do-, doing- en done-lijstjes in kolommen worden weergegeven, Trello noemt dit borden.

In deze borden kun je taken heen en weer schuiven. Taken die in je hoofd rondspoken staan nu dus overzichtelijk op jouw scherm. Wil je meer uit Trello halen? Maak dan gebruik van de vele beschikbare power-ups. Dit zijn extensies die geïmplenteerd kunnen worden in jouw borden.

Een basisaccount van Trello is gratis. De goedkoopste upgrade van Trello is $9.99 voor Trello Businessclass. Maak je gebruik van Trello Businessclass? Dan krijg je toegang tot de premium power ups. 

Meer weten? Volg dan eens een van de vele gratis webinars van Trello.

 

3. Wunderlist

Als freelancer heb je het vaak druk met van alles en nog wat. Niet alleen moet er ontzettend veel gedaan worden voor taken voor je opdrachtgever (waar Trello je helpt met plannen), maar daarnaast moeten er allerlei zaken geregeld worden rondom jouw opdracht en het werken als zzp’er. En dan heb je ook nog een privéleven waarin je van alles hebt gepland. 

Wunderlist is hier jouw redder in nood. Wunderlist maakt het mogelijk om verschillende to-dolijstjes te maken welke gevuld kunnen worden met ontelbare activiteiten. Deze activiteiten kunnen worden verbonden aan een deadline. Als je in je eentje gebruik wil maken van Wunderlist dan is dit gratis. Wil je jouw taken delen met anderen? In dat geval kun je upgraden naar Wunderlist Business. Wunderlist Business is 30 dagen gratis uit te proberen. Daarnaast kan Wunderlist geopend worden via je browser of via de app. Zo heb je altijd jouw to-dolijst bij de hand! Ervaar zelf hoe heerlijk het is om via Wunderlist opdrachten af te vinken!

 

4. PayPal

Rekeningen betalen is niet altijd even leuk. Maar het hoeft niet ook nog eens moeilijk te zijn. Voor velen is PayPal een veelgebruikte manier om rekeningen betalen. Toch verbaas ik me erover hoe vaak ik mensen met betalingsmachientjes van verschillende banken zie betalen. Voor een simpele transactie is het eindeloos invoeren van gegevens en cijfertjes helemaal niet nodig.

Bij PayPal betaal je jouw rekeningen door simpelweg in te loggen. Door je rekeningnummer (eenmalig) aan je betaalrekening te koppelen, wordt het bedrag een paar dagen later automatisch van jouw rekening afgeschreven.

Om dit nog makkelijker te maken heeft PayPal “One Touch" geïntroduceerd. Je voert hier eenmalig je PayPal-gegevens in, waardoor je in het vervolg met letterlijk één druk op de knop een betaling kunt voltooien.

Ook biedt PayPal uitstekende bescherming voor kopers en verkopers. Lees hier alle veiligheidsvoordelen van Paypal. Iets betalen via Paypal is altijd gratis. Wil je Paypal implementeren in jouw website? Dan betaal je 3,4% over het totale verkoopbedrag plus € 0,35 per transactie.

 

5. Self Control

Moet je hard aan de slag maar besteed je iets te veel tijd aan up-to-date blijven met wat er op social media gebeurt? Self Control biedt hier de helpende hand.

Deze simpele tool blokkeert de door jou gekozen websites voor de door jou bepaalde tijd. Heb je Facebook 2 uur geblokkeerd en heb je toch de neiging om te kijken wat jouw vrienden doen? Pech gehad! Je browser opnieuw opstarten of de app verwijderen heeft geen zin. Dan kan je je tijd net zo goed beter besteden toch?

Download Self Control gratis.

Het leven als freelancer kan soms wat druk zijn. Maak het jezelf niet te moeilijk en probeer de bovenstaande apps en tools voor freelancers eens uit!

 

Ben je opdrachtgever en op zoek naar een freelancer die bijvoorbeeld apps voor je kan maken? Klik dan voor meer informatie op freelance developers of freelancers in de IT

 

Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Factuur opstellen? Bekijk hier het stappenplan en voorbeeld factuur

In onze vorige blog gaf ik je tips over wat je moet doen als een opdrachtgever niet betaalt. Onder andere gaf ik daarin aan dat het belangrijk is om duidelijke afspraken te maken met je opdrachtgever over je factuur en betalingsregelingen en dat het heel belangrijk is dat jouw factuur voldoet aan alle eisen. Om je een concreet beeld te geven over hoe een goede factuur eruit ziet en aan welke eisen deze moet voldoen, som ik in deze blog de gegevens op die in een factuur verwerkt moeten zitten. En vertel ik je waarom het belangrijk is om deze facturen te bewaren.

Help, mijn opdrachtgever betaalt niet: 9 oplossingen

Als freelancer of zzp'er moet je er niet aan denken dat een opdrachtgever jouw factuur niet op tijd wil betalen, of überhaupt niet kán betalen. Maar wat doe je dan als freelancer of zzp'er? En kan je dit probleem ook voorkomen? In deze blog vertelt Esmée jou hoe jij ervoor kan zorgen dat een opdrachtgever wél betaalt en hoe je dit probleem kan voorkomen in de toekomst.

Steeds meer bedrijven hebben een maatschappelijke bijdrage. Waarom?

Waarom de social enterprises de afgelopen jaren zo ontzettend goed doen in Nederland anno 2019: de versplintering van het politieke landschap, volgens critici een gevolg van de economische crisis. We leven nu in een maatschappij waar de consument behoefte heeft aan een transparant en fair verhaal, de social enterprises spelen daar op in. De deeleconomie speelt een grotere rol en ook Jellow speelt hier (sinds 7 jaar) op in.

Wil jij meer weten over hoe jij de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht?

Vraag hier de gratis JellowPages aan waarin beschreven staat:

  • Waarom hard- en softskills van freelancers belangrijk zijn
  • Wat de trends en ontwikkelingen van het freelancen zijn
  • Hoe belangrijk de inzet van een freelancer is voor jouw organisatie

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.