Nederlandse freelancers blijken al heel gewild in België

Susan Mulder

Nederlandse freelancers blijken al heel gewild in België

jellow.be is live...en wat blijkt? De eerste Nederlandse freelancers zijn al ingehuurd door Belgische bedrijven. Wil jij ook vindbaar zijn voor Belgische bedrijven? 

Dit kan door, nadat je bent ingelogd, naar je profiel te gaan. Wanneer je op 'instellingen' klikt, kan je onderin bij 'zichtbaarheid' aangeven of jij ook graag Belgische opdrachten wil ontvangen. Dit houdt direct in dat jouw profiel ook zichtbaar is voor opdrachtgevers uit België. Ben je benieuwd naar het hele persbericht omtrent de samenwerking met het Mediahuis? Lees dan hieronder meer: 

Persbericht 
De Nederlandse, snelgroeiende startup Jellow zet samen met de Belgische mediagigant Mediahuis de freelancemarkt bij onze zuiderburen op z’n kop. Nederlandse freelancers blijken al heel gewild in België. Het Belgische bedrijf Mediahuis, in ons land bekend als eigenaar van onder andere NRC en De Telegraaf, heeft een zakelijk belang genomen in Jellow. Samen gaan zij ook in België bouwen aan één uniek netwerk van freelancers en opdrachtgevers.

Jellow.be
Net als het netwerk dat de afgelopen vijf jaar in Nederland is opgebouwd, worden alleen eindopdrachtgevers toegelaten. Het netwerk is niet toegankelijk voor intermediairs. Dat is inmiddels een van de belangrijke succesfactoren in Nederland gebleken. Eind 2017 was de deal tussen Jellow en Mediahuis al beklonken, maar nu is het platform www.jellow.be ook daadwerkelijk in de lucht.

“Uiteraard is de samenwerking met Mediahuis in België voor Jellow een geweldige stap”, zegt Lars Evers, co-founder van Jellow. “Want het geeft ons de mogelijkheid om onze internationale ambities te verwezenlijken. Maar belangrijker nog, het geeft onze Nederlandse freelancers en opdrachtgevers de mogelijkheid om ook over de grens te denken en te werken. Dat hebben we in de eerste week al volop zien gebeuren.”

Wisselwerking
Voor veel bedrijven is het lastig om een goed netwerk op te bouwen in Nederland, laat staan in het buitenland. Door de start van Jellow.be wordt dit proces eenvoudiger. Niet alleen kunnen Nederlandse bedrijven vanaf nu via Jellow op zoek naar freelancers in België, maar kunnen nu ook Belgische bedrijven op zoek naar freelancers in Nederland.

Jellow bestaat in Nederland zo’n vijf jaar en zorgt ervoor dat freelancers in de zakelijke dienstverlening en opdrachtgevers elkaar direct kunnen vinden. Meer dan 800 bedrijven waaronder namen als Jumbo Supermarkten, Booking.com, Rijksuniversiteit Groningen, PwC maken gebruik van het netwerk waar meer dan 10.000 freelancers zich hebben aangesloten.

Deel dit bericht
Misschien vind je dit ook interessant?

Een gender loonkloof, terwijl je als freelancer zelf je uurtarief bepaalt?

De Gender Pay Gap houdt sinds de berichtgeving uit Brittannië begin dit jaar ook Nederland bezig. Ik hoor je al denken: “Is dat dan ook het geval bij freelancers?” Dat zou misschien vreemd zijn, omdat je zou denken dat je als freelancer ‘in principe’ het uurtarief zelf bepaalt...“Dan gooi je je uurtarief toch gewoon wat omhoog?”

Uurtje factuurtje?

Jij kan als freelancer kiezen uit verschillende verdienmodellen. De bekendste die gebruikt wordt is het ‘uurtje-factuurtje’ model. Ook bij Jellow wordt dit gebruikt. Dat betekent dat jij betaald krijgt voor de tijd die jij aan een opdracht gewerkt hebt en dat jij dus een uurtarief voor jezelf moet bepalen. Maar hoeveel is jouw kunde eigenlijk waard? Hoe zorg je ervoor dat je enerzijds niet te weinig vraagt voor die diensten die jij levert en anderzijds niet een te hoog uurtarief stelt waardoor opdrachtgevers in plaats van jou met een ander in zee gaan?

Compensatie vragen voor een te laag uurtarief, deel 2

Hoeveel (andere) freelancers vragen iets ter compensatie wanneer zij werken voor een te laag uurtarief? En wat voor compensatie is dit dan? Een tijdje geleden vroegen wij freelancers of zij weleens het uurtarief verlaagd hebben voor een opdrachtgever en of zij daarvoor compensatie gevraagd hebben. En wat blijkt, ongeveer 49% van de freelancers werkt niet voor minder dan het aangegeven uurtarief en bijna 12% heeft weleens compensaties gevraagd voor een te laag uurtarief.

Wil jij meer weten over hoe jij de juiste freelancer vindt voor jouw opdracht?

Vraag hier de gratis JellowPages aan waarin beschreven staat:

  • Waarom hard- en softskills van freelancers belangrijk zijn
  • Wat de trends en ontwikkelingen van het freelancen zijn
  • Hoe belangrijk de inzet van een freelancer is voor jouw organisatie

Als je onze site gebruikt, krijg je cookies van ons. Meer lezen over ons cookiebeleid.